stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 194952
  • 02 آذر 1399 - 14:05
3

۹۰ درصد موارد دیابت مربوط به تغذیه است

قلم | qalamna.ir :
گروه جامعه: عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: ۹۰ درصد موارد مبتلا به دیابت نوع دو است که بیشتر با تغذیه و فعالیت بدنی مرتبط است. گلبن سهراب، درباره تغذیه دیابت نوع یک، اظهار داشت: شیر مادر در پیشگیری از بروز دیابت نوع یک نقش دارد و تغذیه در بروز این نوع دیابت تأثیر چندانی ندارد.وی افزود: ۱۰ درصد موارد ابتلاء به دیابت، از نوع یک و ۹۰ درصد موارد مبتلا از نوع دو است که این نوع به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد. اما مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است. چرا که عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است که در این مقاومت چاقی نقش بسزایی دارد.عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیان داشت: در صورتی که نمایه توده بدنی (شاخص اندازه گیری وزن) بیشتر باشد، مقاومت به انسولین نیز شدیدتر می‌شود و احتمال بروز دیابت نوع دو افزایش پیدا می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود به افرادی که در خانواده و بستگان درجه یک، بیمار مبتلا به دیابت نوع دو دارند، سعی در حفظ وزن خود در محدوده نرمال کنند که این مورد با تغذیه صحیح و تحت نظر متخصص تغذیه باشد و فعالیت بدنی منظم طی ۵ روز هفته امکان پذیر است.سهراب در ادامه تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، تعداد زیادی از افرادی که حداقل ۵۰ درصد کربوهیدرات دریافتی شأن از انواع تصفیه نشده بوده است و از گوشت‌های قرمز و فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس و روغن جامد مصرف کردند در بلند مدت مبتلا به دیابت نوع دو شده اند.وی علاوه بر کنترل وزن و فعالیت بدنی منظم، مصرف نان و غلات سبوس دار، انواع سبزی‌ها کلم، هویج، کرفس و…، به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی که دارند را نقش حفاظتی در بروز دیابت نوع دو دانست.
 

توصیه مصرف زیاد مایعات به بیماران دیابتی
این متخصص تغذیه، بر مصرف مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی تاکید کرد و گفت: این بیماران می‌توانند از انواع گوشت‌های سفید بخصوص ماهی که اثر ضد التهابی در بدن دارد، استفاده کنند و این افراد باید توجه داشته باشند که کربوهیدرات‌ها را از انواعی استفاده کنند که حاوی قند زیاد نباشد.سهراب افزود: بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی از دوغ رقیق بدون نمک، چای کمرنگ، آب و انواع دمنوش ها استفاده کنند و سعی کنند آب میوه را با آب مخلوط و مصرف کنند. چرا که با این روش یک دفعه حجم بالای قند وارد بدنشان نمی‌شود.وی بر عدم مصرف قندهای ساده در دوران کرونا تاکید کرد و اظهار داشت: مصرف قندهای ساده در بدن ایجاد التهاب می‌کند و افرادی که قند ساده زیاد استفاده می‌کنند، سرعت حرکت گلبول‌های سفید شأن کند می‌شود.عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به شعار جهانی روز و هفته ملی دیابت امسال اشاره کرد و گفت: امسال در هفته ملی دیابت به پرستاران اشاره شده است. چرا که در همه دنیا گفته می‌شود ما برای پیشگیری از دیابت نیاز به پرورش تعداد زیادی پرستار داریم تا از آموزش‌های صحیح بهره ببرند و این آموزش‌ها را جهت پیشگیری از بروز عوارض دیابت به بیماران مبتلا ارائه شود.سهراب پیشگیری از دیابت را مقدم بر درمان دانست و بیان داشت: پرستاران می‌توانند با ارائه آموزش به بیماران مبتلا به دیابت یاد بدهند تا این افراد چگونه بتوانند بیماری شأن را کنترل کنند.
هشتگ: , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.