اگر همیشه پول داشتیم بیمه میخواستم چه کار؟
در زیر تعدادی از گلایههای کاربران در شبکههای اجتماعی در این باره آمده است:« ماهانه میلیاردها تومان از مردم حق بیمه میگیرند که در شرایط خاص حمایت کنند ، آن وقت در اوج نیاز به آنها متوجه میشوی به دلیل بدعهدی بیمهها، نمیتوانی از بیمه تکمیلی خود استفاده کنی و حتما باید اول پول بدهی و بعد در دوره کرونا ماهها دوندگی کنی که به پول خود برسی»« میریم دکتر، تعرفهها رو آزاد حساب میکنن میگن خودت فاکتور ببر بیمه پولشو بگیر، میخوایم بیمه تکمیلی استفاده کنیم میگن پرداخت کن بعد تشکیل پرونده بده تا چند ماه دیگه چند درصدش رو بهت میدیم. اگه قرار بود توی همه مواقع پول داشته باشیم پس بیمه به چه دردی میخوره؟»« پدر من چندین ساله که بازنشستهست و توی این مدت ما اکثر هزینههای درمانی رو به طور کامل خودمون پرداخت کردیم. اصلا انگار نه انگار که بیمه تکمیلی داریم فرقی هم نمیکنه مرکز درمانی طرف قرارداد با بیمهمون باشه یا نه میگن خودتون بدید بعدا برید از بیمه بگیرید. اونجام با کاغذ بازی انقدر خستت میکنن تا بیخیال شی»«برای دریافت هزینهها از بیمه تکمیلی بیمه البرز پیگیری کردم، میگه چون جواب آزمایش کرونا شما منفی بوده پولش رو پرداخت نمیکنیم. بهانه خندهدارتر از این هم هست؟»« مادرم دوساله درگیر سرطان پستان هست، با اینکه بیمه تکمیلی داره اما اول باید پول پرداخت کننه تا بیمه بعد از کلی قر و اطفار هزینه رو برگردونه…»
بیمارستان: شرکتها بدعهد و بدحساباند
عموما بیمارستانها، داروخانهها و سایر مراکز درمانی در پاسخ به این سوال که چرا با شرکتهای بیمه قرارداد ندارند میگویند مقصر شرکتهای بیمهای بودهاند و آنها بودند که بدحسابی کردهاند. به همین دلیل هم مرکز درمانی قراردادش را با شرکت بیمهای تمدید نکرده است.
بیمه: بیمارستانها به تعرفه تمکین نمیکنند
عباس خسروجردی، مدیرکل نظارت بر بیمههای غیرزندگی بیمه مرکزی، در پاسخ به این ادعای مراکز درمانی میگویند:گزارشی مبنی بر تغییر تعداد قراردادها و بدعهدی شرکتهای بیمهای دریافت نکردهایم. اما اگر چنین مواردی پیش آمده احتمالا به این علت است که برخی بیمارستانها به تعرفه مصوب هیئت وزیران راضی نیستند در حالی که شرکتهای بیمه موظف هستند هزینهای بیش از آن که تصویب شده را نپذیرند پس ترجیح میدهد قرارداد نبندد.او ادامه میدهد: ما درحال حاضر با تمام بیمارستانهای درجه یک پایتخت قرارداد داریم. برخی مراجع درمانی که مشتریان تضمین شده دارند خیلی نیاز به شرکتهای بیمهگر نمیبینند و به افراد میگویند مشکل از بدعهدی بیمهها است درحالی که آنها خود حاضر به قرارداد بستن نیستند.این مقام مسئول وقتی تعدادی از بهانههای شرکتهای بیمهای که مردم گزارش کردهاند را میشنود از جمله شرکتی که حاضر نشده پول تست منفی کرونا را بدهد، عنوان میکند: تعهدات شرکتهای بیمه بسیار روشن در قراردادها ذکر شده است. شرکتها موظف هستند مطابق شیوهنامه عمل کنند مواردی که کاربران ذکر کردند تخلف است. مردم در صورت مشاهده چنین تخلفاتی با مراجعه به سایت بیمه مرکزی شکایت خود در بخش خدمات الکترونیک ثبت کنند تا پیگیری شود.
بیمه تکیملی زیانده است
اسماعیل دلفراز، مدیرعامل شرکت بیمه ملت نیز معتقد است بدحسابی شرکتهای بیمهای با مراکز درمانی عمومیت ندارد و ممکن است چند شرکت خاص به علت کسری نقدینگی با آن مواجه شوند. در حالت عادی تسویه حساب با بیمارستانها بیش از ۱۵ روز تا یک ماه طول نمیکشد آن هم برای بررسی صورت حسابهای ارسال شده و پرداخت آن است.از نگاه او به نظر نمیرسد میزان قراردادها نیز کم شده باشد چون در تهران اکثر بیمارستانهای خصوصی با شرکتهای بیمهای طرف قرارداد هستند، مگر چند بیمارستان که هیچ وقت قرارداد نمیبندند.به گفته دلفراز بیمههای درمان تکمیلی برای شرکتهای بیمه سودآور نیست و شرکتها فقط برای جذب مشتری بیمه درمان را هم متقبل میشوند اما در نهایت بیمه تکمیلی جزو بیمههای زیانده صنعت بیمه است.بنابراین اگر آن طور که این مسئول میگوید شرکتهای بیمه در یک رقابت ناسالم برای جذب بیمهگر در سایر رشتهها مجبور به پذیرش بیمه تکمیلی باشند، عجیب نیست که سعی کنند تا جایی که برایشان ممکن است از هزینههای ناشی از این نوع بیمه زیانده شانه خالی کنند.