قلم از خرمآباد، محمدرضا نیکبخت شامگاه سه شنبه در نشست خبری مجازی با اصحاب رسانه در رابطه با اجرای طرح تحول نظام سلامت اظهار داشت: طرح تحول نظام سلامت به طور کلی در دولت اول تدبیر شروع شد و یکی از اقدامات بسیار مهم دولت با کاهش پرداختی از جیب مردم بود و همچنین در استان لرستان سبب شد تختهای آی سی یو بیشتری در راهاندازی شود.
وی در رابطه با رتبه دانشگاه علوم پزشکی لرستان در میان دانشگاههای هم تراز خود در کشور افزود: در کشور ۸ دانشگاه علوم پزشکی قطب هستند که دانشگاه علوم پزشکی لرستان جز مراکز استانهای غیر قطب است که در سال گذشته لرستان رتبه ۶ را دربین مراکز استانهای غیر قطب اخذ کرد، در بحث آموزش پاسخگو و عدالت محور درمیان دانشگاههای کشور رتبه ۱۵ کشور، در حوزه کارآفرینی در بستر دانشگاههای نسل سوم رتبه ۱۷ و در بعد مرجعیت علمی در میان ۶۴ دانشگاه کشور رتبه ۱۷، در اخلاق پزشکی رتبه ۶ و در بعد ماموریتگرایی دارای رتبه ۱۳ است که امیدواریم در سالهای آینده رتبههای بهتری را کسب کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: نقشه علمی دانشگاه علوم پزشکی ترسیم شده بر همین اساس مشخص شده که با فراهم کردن زمینهها از اکنون تا پنج سال آینده در رشتههای زنان و زایمان، روان پزشکی، رادیولوژی و عفونی متخصص جذب استان کنیم.
نیکبخت با اشاره به تعداد تختهای بیمارستانی استان لرستان بیان کرد: اکنون دو هزار و ۲۲۵ تخت فعال در بخش دانشگاهی و۷۰۰ تخت در بخش بیمارستانهای خصوصی، تامین اجتماعی و ارتش در استان فعال است که با توجه به نرم کشوری که۱.۷ در هزار است این نرم در استان ۱.۵ در هزار است و دو دهم با نرم کشوری فاصله داریم که با راهاندازی تختهای بیمارستانی کوهدشت، دورود و بیمارستان جدید نیایش در خرمآباد تا سال ۱۴۰۴به رقم دو تخت به ازای هزار نفر جمعیت برسیم.
در استان لرستان ۲۲۴ تخت آی سی یو فعال داریم
این مسئول بیان کرد: اکنون در استان لرستان ۲۲۴ تخت آی سی یو فعال داریم که پیش از بیماری کرونا ۱۴۷ تخت بوده و ۷۷ تخت از ابتدای کرونا تاکنون اضافه شده است که در وضعیت عادی مشکل کمبود تخت آی سی یو نداریم و همچنین به بخش اورژانس ۱۳۷ تخت جدید اضافه و ۱۲۲ تخت نیز بازسازی شده است.
وی تصریح کرد: بی تفاوتی پزشکان و کادر درمان به ویژه در بحث کرونا سبب افزایش مرگ و میر شده صحت ندارد چون بیمارستانها قصابی نیست و ما نیز قصاب نیستیم اینگونه صحبتها سبب میشود خستگی یکسال مبارزه با کرونا بر تن کادر درمان بماند البته منکر اشتباهات نیستیم که از طریق پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی قابل پیگرد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه توزیع متخصص توسط معاونت درمان و فوق تخصص توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت به استانها انجام میشود خاطر نشان کرد: در سالهای ۹۸ و ۹۹ هر ساله بالغ بر ۸۰ نفر متخصص جدید به شهرهای استان و امسال نیز سه فوق تخصص برای استان جذب شده البته در زمینه فوق تخصص با کمبود مواجه هستیم که امیدواریم در سالهای آینده این کمبود جبران شود.
افزایش تعرفه پزشکان تاکنون اعلام نشده است
وی در رابطه با استفاده برخی کلینیکهای داندانپزشکی از دانشجویان در حال تحصیل این رشته جهت ارائه خدمت به مردم اظهار داشت: کلینیکهای دندانپزشکی خصوصی و مطبها به هیج وجه حق استفاده از دانشجویان رشتههای دندانپزشکی را ندارند و چنانچه مواردی مشاهده شود بلافاصله مطب یا کلینیک خصوصی تعطیل میشود اما در کلینیکهای دولتی و مراکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی طبیعی است که دانشجویان دندانپزشکی تحت نظارت اساتید در حین ارائه خدمت به مردم آموزش میبینند.
نیکبخت با بیان اینکه کمبود سونوگرافی در خرمآباد نداریم افزود: در بیمارستانهای دولتی عشایر، شهید رحیمی، عسلی و تامین اجتماعی و همچنین در بیمارستانهای خصوصی توحید، شفا و ایران و ۱۰ تا مطب متخصص رادیو لوژی در خرمآباد خدمات سونو گرافی به مردم ارائه میشود در همین راستا کمبودی نداریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: افزایش تعرفه پزشکان تاکنون اعلام نشده ولی چنانچه پزشکانی سرخود تعرفهها را افزایش دادهاند در صورت مشاهده به دانشگاه علوم پزشکی اطلاع داده شود.
وی بیان کرد: از ابتدای بحران کرونا تاکنون ۱۹۹ نفر نیروی شرکتی در رشتههای پرستاری، فوریتهای پزشکی، علوم آزمایشگاهی، رادیو لوژی، داروخانه و همچنین ۵۵ نفر به عنوان نگهبان بر اساس برگزاری آزمون توسط حراست دانشگاه علوم پزشکی جذب شد، نمیتوانیم بگوییم در جذب نیرو صد درصد عادل هستیم ولی سعی کردهایم نگاه تحمیل نیرو از بیرون را حذف کنیم.
نیکبخت گفت: برای اولین بار در سالهای اخیر امسال ۸۲۵ نفر در استان در رشتههای مختلف جذب دانشگاه علوم پزشکی میشود که از این تعداد آگهی جذب ۱۸۵ نفر اکنون در سایت بارگذاری شده و ۶۴۰ نفر دیگر بیست و یکم دی ماه اعلام میشود.
وی تصریح کرد: تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی شاغل در دانشگاه علوم پزشکی از اختیارات سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور است پس باید دعا کنیم یکی از کاندیدای ریاست جمهوری که قول تبدیل وضعیت این نیروها را بدهد رئیس جمهور شود تا تکلیف این نیروها معلوم شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد:با توجه به افزایش ۵۰ درصدی حقوق برخی نیروهای دانشگاه علوم پزشکی و برای نیروهای شرکتی در نظر گرفته شده ماهی یک میلیون تومان از یکم دی ماه اضافه میشود.
از روند فعالیت پروژه بیمارستان جایگزین عشایر راضی نیستم
نیکبخت در رابطه با روند ساخت بیمارستان جایگزین عشایر اظهار داشت: بیمارستان جایگزین عشایر در مقطع ۱۰ سالهای قرار بود توسط مسکن و شهرسازی ساخته شود که با حدود ۱۰-۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی به دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده شد، دانشگاه علوم پزشکی نیز طی قراردادی با قرارگاه خاتم الانبیاء این بیمارستان را به ۳۵ درصد پیشرفت رساند و پروژه تعطیل شد که سال گذشته ۳۰ میلیاردتومان به این پروژه تزریق شد و کار فعال شد ولی به دلیل کرونا تقریبا متوقف شد که اخیر طی جلسات نمایندگان استان با قرارگاه خاتم این پروژه مجدد فعال شده است.
وی افزود: از روند فعالیت پروژه بیمارستان جایگزین عشایر راضی نیستم، امیدواریم سال آینده یک اراده جدی برای ساخت این بیمارستان در قرارگاه و مسئولان ایجاد شود چرا که این بیمارستان تحت عنوان نیایش جایگزین بیمارستان های عشایر، مدنی و عسلی است.
مجوز راهاندازی داروخانه هلال احمردر لرستان صادر شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در رابطه با راهاندازی داروخانه هلال احمر عنوان کرد: مجوز داروخانه هلال احمر در کمیسیون تایید و تصویب شده و تاییدیه مجوز در اختیار مدیر کل هلال احمر استان و همچنین برای مدیر عامل جمعیت هلال احمر کشور فکس شده، راهاندازی داروخانه هلال احمر در استان از نظر علوم پزشکی هیچ گونه مشکلی ندارد و مجوزهای لازم صادر شده است و هیچ گونه اختلافی در این زمینه بین دانشگاه علوم پزشکی و هلال احمر وجود ندارد.
نیکبخت در پایان بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی لرستان در مجموع ۱۴۱میلیارد تومان از اعتبارات کرونا را جذب کرده است و همچنین از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ میلیارد و ۲۱۰ میلیون تومان در استان توسط خیران برای ساخت فضاهای بیمارستانی اهداء شده است.