این پیام رسان محبوب در پی درخواست از کاربرانش برای موافقت با شرایط جدید استفاده از سرویس و تعیین مهلت موافقت با آن تا هشتم فوریه هدف انتقادات گسترده قرار گرفته است. کاربرانی که با این تغییرات موافقت نکنند، دسترسی به این سرویس را از دست خواهند داد.
فیس بوک – شرکت مادر واتساپ- امیدوار است از محبوبیت واتساپ بهره برداری کرده و به تبلیغات کنندگان اجازه دهد از طریق این اپلیکیشن تماس بیشتری با مشتریان داشته باشند. فیس بوک اعلام کرده که شرایط جدید تنها شامل حسابهای بیزنسی در انگلیس یا اتحادیه اروپا می شود. اما خارج از اروپا کاربران باید با اشتراک گذاری اطلاعات در تلفن همراه خود و فراهم کنندگان اینترنت با زیرمجموعه های فیس بوک موافقت کنند. این اطلاعات شامل تماس و اطلاعات پروفایل بوده و محتوای پیامها را دربرنمی گیرد.
سخنگوی این غول فناوری تایید کرد که به روزرسانی سیاستهای حریم خصوصی در صنعت متداول است و این شرکت همه اطلاعات لازم را در اختیار کاربرانش قرار می دهد.
با این حال مقامات ترکیه تایید کردند که از فیس بوک و واتساپ در خصوص این سیاست تحقیق می کنند و خواستار تعلیق اجرای شرایط جدید تا زمان تکمیل این تحقیقات شدند.
وزیران متعدد دولت هم از شهروندان ترکیه خواستند از اپلیکیشنهای پیام رسان بومی نظیر BiP که توسط اپراتور تلفن همراه ترک سل طراحی شده است، استفاده کنند.
علی طاها کوج، مدیر دفتر تحول دیجیتالی ریاست جمهوری ترکیه اظهار کرد: اپلیکیشنهای خارجی ریسکهای امنیتی جدی ایجاد می کنند. فرق گذاشتن میان اعضای اتحادیه اروپا و سایر کشورها در زمینه حریم خصوصی داده غیرقابل قبول است. ما باید با استفاده اپلیکیشنهای بومی، از اطلاعات دیجیتالی حفاظت کنیم.
اپلیکیشن BiP یکشنبه هفته جاری اعلام کرد دو میلیون نفر این برنامه را در مدت ۴۸ ساعت از زمان آپدیت واتساپ دانلود کرده اند.
اپلیکیشنهای پیام رسان سیگنال و تلگرام هم شاهد افزایش یکباره تقاضا بوده اند.
رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه شرکتهای شبکه اجتماعی را هدف محدودیتهای جدید و جریمه قرار داده و آنها را مجبور کرده است در این کشور دفتر رسمی ایجاد کرده و با حذف محتوای مجرمانه، از احکام دادگاه تبعیت کنند.
شماری از شرکتها شامل فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و تیک تاک هر یک با جریمه هایی بالغ بر چهار میلیون دلار در نوامبر و دسامبر بر سر امتناع از رعایت قانون جدید روبرو شدند. یوتیوب قوانین ترکیه را پذیرفته و در دسامبر دفتری در این کشور تاسیس کرد.
بر اساس گزارش یورونیوز، منتقدان می گویند این قوانین صداهای مخالف آنلاین در ترکیه را پس از تشدید کنترل رسانه های جمعی توسط دولت، سرکوب کرده است.
طبق گزارش خبرگزاری آنادولو، تلگرام پردانلودترین اپلیکیشن پیام رسان فروشگاه برنامه اپل در ترکیه شده و پس از آن سیگنال و BiP قرار دارند.
دفتر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه دو روز پیش اعلام کرد دیگر از واتساپ برای اطلاع رسانی به خبرنگاران استفاده نمی کند و کانالهایش را به BiP منتقل خواهد کرد.
کاربران توییتر در ترکیه در روزهای اخیر هشتگ واتساپ را پاک کنید را ترند کرده اند. البته برخی هم به این موضوع اشاره کرده اند که BiP هم اطلاعات کاربران شامل تماسها، مکان، اطلاعات تماس صوتی و پیام و عکسهای پروفایل را جمع آوری می کند.
انتهای پیام