سید علی آقازاده امروز در نشست ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی، با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری واکسن کووبرکت را دریافت کردند که این مهم نشان از اعتماد و توجه ویره معظمله به دانش و فناوری بومی دارد، ابراز کرد: تولید واکسن کووبرکت به مرحله انبوه رسیده و از هفته گذشته تزریق آن وارد چرخه واکسیناسیون کشور شده، لذا پیشبینی میشود در روزهای آتی فرآیند واکسیناسیون کرونا در استان مرکزی شتاب بیشتری به خود بگیرد و در مدت زمان کوتاهی شمار قابل توجهی از مردم در برابر کووید ۱۹ ایمنسازی شوند.
وی افزود: مقایسه آمارها و ارقام هفته چهارم خرداد ماه جاری نسبت به سوم، نشان از روند افزایشی آمار مبتلایان به کووید ۱۹ و شمار جانباختگان کرونا دارد؛ بنابراین در صورتی که روند افزایشی مبتلایان به ویروس کرونا در استان مرکزی تداوم داشته باشد، ستاد مدیریت کرونا مجبور به اعمال مجدد محدودیتها است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: روند مبتلایان به ویروس کرونا در استان مرکزی صعودی است که این مهم بیانگر قرار گرفتن استان در آغاز پیک پنجم کرونا است.
دکتر سید محمد جمالیان افزود: براساس مصوبه ستاد ملی کرونا در وضعیت نارنجی باید برخی از مشاغل محدود و تعطیل شوند اما، به دلیل شرایط اقتصادی از تعطیلی این کسب و کارها جلوگیری شده و انتظار میرود اصناف دستورالعملها را با جدیت رعایت کنند و در غیر این صورت مطابق قانون برخورد میشود.
وی ادامه داد: شیوع موج پنجم کرونا از هفته گذشته بهدلیل عادیانگاریدر سطح استان مرکزی رقم خورده و پیشبینی میشود ایام دشواری پیشرو باشد و نیاز است با مشارکت همهجانبه برای مقابله با شروع موج پنجم تمامی ظرفیتهای استان بهکار گرفته شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: گزارشهای رسیده حاکی از آن است که تالارها باغها و رستورانهای بههیچ عنوان شیوهنامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند و اتاق اصناف باید این مهم را ظرف مدت ۴۸ ساعت به تمامی تالارها و رستورانها اطلاعرسانی کند و بعد از این مدت در صورت مشاهده هر گونه عادیانگاری و بیتفاوتی نسبت به کرونا، واحدهای متخلف مهر و موم میشوند.
جمالیان گفت: واکسن به تعداد کافی برای ایمنسازی افراد مطابق با تقسیم بندی وزارت بهداشت وارد استان شده و کسانی که مرحله نخست واکسن خود را دریافت کردند بهزودی دوز دوم را تزریق خواهند کرد و برنامه فراخوان آنان تلفنی خواهد بود.