این مراسم به همت ادارهکل اطلاعات و استانداری کرمانشاه برگزار شد و بسیاری از مدیران ارشد استان، فرماندهان نظامی و انتظامی و شهروندان کرمانشاهی در آن شرکت کردند.
قرائت قرآن توسط قاریان بینالمللی و روضه و ذکر اهلبیت بخشی از مراسم بزرگداشت آیتالله ریشهری بود و در پایان برنامه هم مدیر مرکز اسلامی کرمانشاه به تبیین شخصیت این عالم مجاهد پرداخت.
حجتالاسلام «حجتالله فاضلی» اظهار کرد: آیتالله ریشهری، شخصیتی تأثیرگذار، فقیهی توانمند، معلمی راستین، چهرهای عارف و محقق و مدیری توانمند بود که فقدان او لطمهای بزرگ برای جامعه علمی ایجاد کرده و جز با تداوم سیره و راه ایشان، برطرف نمیشود.
مدیر مرکز اسلامی کرمانشاه، شناخت شخصیت آیتالله ریشهری را برای جامعه علمی بسیار مهم توصیف و عنوان کرد: این عالم مجاهد حضور چشمگیری، هم در حوزه علم، پژوهش و فقاهت داشت و هم در حوزه سیاست، تربیت و امنیت و بههمین دلیل شناخت شخصیت ایشان بسیار ضروری است.
فاضلی با اشاره به ارائه لایحه تأسیس وزارت اطلاعات در سال ۱۳۶۲ به مجلس شورای اسلامی گفت: آیتالله ریشهری نخستین وزیری بود که در سال ۱۳۶۳ از مجلس رای اعتماد گرفت و با دستان خالی وزارت اطلاعات را تاسیس کرد و ما اکنون وارث زحمات شبانهروزی این شخصیت بزرگ، همکاران و عزیزان وزارت اطلاعات هستیم.
او وزارت اطلاعات را سربازان گمنام امامزمان دانست و گفت: اگر این مجموعه و شخصیت کمنظیر آیتالله ریشهری نبود، در همان اوایل دهه ۶۰ دشمنان با فتنههای متعدد انقلاب را به انحراف میکشیدند اما ذکاوت، درایت و مدیریت ارزنده ایشان دشمن را در رسیدن به اهدافش ناکام گذاشت.
مدیر مرکز اسلامی کرمانشاه اضافه کرد: آیتالله ریشهری تمام لوازمی که برای یک مدیر باتقوا، مخلص، ولایی و انقلابی لازم بود در مدیریت خود بههمراه داشت.
او با اشاره به ابعاد علمی شخصیت آیتالله ریشهری عنوان کرد: تاسیس دانشگاه علوم حدیث و مرجعیت ایشان در علوم حدیث و پژوهش درباره آن به اندازهای بود که لقب «کلینی عصر» را به او دادند.
به گفته حجتالاسلام فاضلی، کتابهای آیتالله ریشهری در زمینه علوم حدیث مرجع هستند و در بسیاری از کشورها هم ترجمه شده و درحال تدریس است.
او با بیان اینکه این عالم مجاهد بیشاز ۱۲۰ عنوان کتاب ارزنده تالیف و عرضه کردهاست، بیان کرد: کتابهای ایشان در زمینههای مختلف از جمله تفسیر، مدیریت، تاریخ و… است و آخرین اثر مکتوب زندگی ایشان نیز کتابی در افشاگری توطئهها و بیان بصیرت امام راحل و در برابر تحریفهایی است که از راه امام صورتگرفته که یک اثر ماندگار برای مقابله با توطئهها و انحراف در آینده هم محسوب میشود.
مدیر مرکز اسلامی کرمانشاه در ادامه به توانمندیهای آیتالله ریشهری در حوزه مدیریت نیز اشاره و اظهار کرد: یکی از اقدامات ماندگار ایشان کشف فتنه مهدی هاشمی و انحرافی بود که در بدو انقلاب اسلامی میتوانست جامعه، نظام و رهبری را به شکلی حتی از بین ببرد اما با خلوص، ذکاوت و با اقدامی معجزهآسا این پرونده را به سرانجام رساند و مختومه کرد به طوریکه دشمنان حیران شدند و نقطه قوتی هم برای نظام ایجاد شد.
«وفاداری به انقلاب و رهبری» دیگر ویژگی ممتاز آیتالله ریشهری از نگاه حجتالاسلام فاضلی بود که درباره آن گفت: خط قرمز این عالم مجاهد، رهبری و نظام بود و در این زمینه با هیچکسی مماشات نداشت؛ موضوعی که تداوم و نشر انقلاب اسلامی به آن بستگی دارد و آیتالله ریشهری در این زمینه از سرآمدان بود.
مرحوم حجتالاسلاموالمسلمین ریشهری، دوم فروردین ۱۴۰۱، در یکی از بیمارستانهای تهران به لقاءالله پیوست.
او در طول حیات با برکت خود، در کنار اشتغالات علمی و معرفتی و خدمات برجسته به حوزههای علمیه، از ابتدای انقلاب اسلامی نیز در مناصب مهمی چون «حاکم شرع در دادگاههای انقلاب»، «دادستان کل کشور»، «نخستین وزیر اطلاعات»، «نماینده مجلس خبرگان رهبری»، «عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام» و «تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام» در خدمت انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران بود.