روزنامه القدس العربی به نقل از رسانههای عبری نوشت؛ بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی منتظر طی مراحل اداری و پروتکلی و مکلف شدن توسط اسحاق هرتزوگ، رئیس این رژیم به تشکیل دولت نمانده و بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات کِنست تلاشهایش برای تشکیل یک دولت راستگرا را آغاز کرده است.
شبکه “کان” در این باره گزارش داد که نتانیاهو از “یاریو لیون” مسئول مذاکرات حزب لیکود برای ائتلاف با دیگر احزاب خواسته است تا ارتباط و تماس با رؤسای بلوک راست ازجمله حزب “شاس”، حزب “صهیونیسم دینی” به ریاست بتسلئیل سموتریتچ و “یهدوت هتوراه” را آغاز کند.
طبق این گزارش، این اقدام در چارچوب تلاشهای نتانیاهو برای تسریع در تشکیل ائتلاف دولتی جدید و تشکیل دولت پیش از پایان موعدهای قانونی صورت میگیرد.
سازوکار تشکیل دولت
بنا بر قوانین موجود پس از پایان رایگیری، هر حزبی با توجه به میزان رایی که به دست آورده نامزدهای خود را روانه پارلمان میکند و حزب پیروز از سوی رئیس رژیم صهیونیستی برای آغاز مشورت با دیگر احزاب به منظور تشکیل ائتلاف اکثریت معرفی میشود.
القدس العربی در ادامه گزارش داد؛ قرار است که هرتزوگ پس از نهم نوامبر (۱۸ آبان)، رایزنیهایش را با احزاب و جناحهای سیاسی درباره هویت فردی که دولت را تشکیل خواهد داد، آغاز کند.
طبق این گزارش، ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان) موعد نهایی مکلف کردن یکی از اعضای کِنست به تشکیل دولت توسط هرتزوگ است و با توجه به پیروزی قاطع ائتلاف نتانیاهو در انتخابات، بعید نیست که این اتفاق پیش از موعد تعیین شده رخ دهد.
این روزنامه در ادامه آورده است: بر اساس جدول زمانی، ماموریت تشکیل دولت در ۱۴ دسامبر (۲۳ آذر) به پایان میرسد و اگر فرد مکلف در ماموریت خود شکست بخورد و موفق به تشکیل دولت در طول این مدت نشود، میتواند یک بار از هرتزوگ بخواهد این مهلت را ۱۴ روز تمدید کند و اگر نتانیاهو بتواند در این مدت دولت را تشکیل دهد ترکیب کابینه برای گرفتن رأی اعتماد به کنست معرفی خواهد شد.
کمیته انتخابات رژیم صهیونیستی جمعه نتایج نهایی و قطعی انتخابات کنست پس از شمارش ۱۰۰ درصد آرا و پیروزی ائتلاف بنیامین نتانیاهو با به دست آوردن ۶۴ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی پارلمان را اعلام کرد.
طبق اعلام کمیته انتخابات رژیم صهیونیستی ۶۴ کرسی ائتلاف پیروز شامل ۳۲ کرسی حزب نتانیاهو (لیکود)، حزب صهیونیسم دینی به ریاست بتسلئیل سموتریتچ و همپیمان با حزب “قدرت یهودی” به ریاست ایتمار بن غفیر ۱۴ کرسی، حزب “شاس” ۱۱ کرسی و “یهدوت هتوراه” ۷ کرسی است.
کرسیهای احزاب دیگر نیز به این شکل تقسیم میشود: حزب “آیندهای وجود دارد” (یش عتید) به ریاست لاپید ۲۴ کرسی، «بلوک رسمی» به ریاست بنی گانتس، وزیر جنگ این رژیم ۱۲ کرسی، حزب “اسرائیل خانه ما” به ریاست آویگدور لیبرمن، وزیر دارایی اسرائیل شش کرسی، پنج کرسی لیست مشترک عربی، پنج کرسی لیست جبهه عربی تغییر و حزب گارگر نیز چهار کرسی به دست آوردند.
انتهای پیام