اختصاصی«تابناک با تو»؛ کرونا جهان را درنوردیده و همه چیز را تحت تأثیر خود قرار داده است. در حاشیه این همهگیری عجیب و مرگبار اتفاقات جذاب و خواندنی نیز در حال رخ دادن است. در این گزارش چند اتفاق حاشیهای و جذاب کرونایی را خواهید خواند.
۱. سرآشپز معروف هامبورگ هر روز در حال خدمترسانی به سالمندان
خانم کورنِلیا بولیتو یک ستاره،ی آشپزی در تلویزیون آلمان است، او در روزهای همهگیری کرونا، غذاهای گرم و رایگان در اختیار افراد مُسن و سالخورده قرار میدهد و هزینهی سفارش های آنان از مغازههای آلمان را میپردازد. خانم بولیتو و تیم همکارش روزانه صد وعده غذای گرم را مجانی در اختیار سالمندان هامبورگ قرار میدهند، زیرا به دلیل فراگیر شدن کرونا و بسته شدن رستوران ها و مراکز تهیه و توزیع غذا، دستیابی آنها به غذا به سختی ممکن شده است.
این غذاها شامل مرغ، نخود سبز و برنج است. غذا با رعایت توصیههای بهداشتی به جلوی درب خانه آنها برده میشود. خانم بولیتو از معروفترین آشپزهای آلمان است و برنامههای مختلف آشپزی را تولید کرده و در هامبورگ چهرهای شناخته شده است.
۲. سگهای سورتمه سوار خانم لوکاس
یک زن جوان در ایالت مین شمال شرقی آمریکا از سگهای سورتمهسوار برای رساندن خریدهای سالمندان استفاده میکند. خانم هانا لوکاس ۲۲ ساله که در فروشگاههای زنجیرهای کار میکند، برای افراد مسن و اشخاصی که از ضعف سیستم ایمنی رنج میبرند، داوطلبانه خدمترسانی میکند. او با سورتمههایی که توسط سگ ها کشیده میشود برای حمایت از این قشرها در حال کمکرسانی است. لوکاس دو سال پیش از ویرجینیا به کاریبو رفت، زیرا علاقهی زیادی به سگهای سیبری داشت و وقت زیادی را صرف تمرین کرد و دریافت که این سورتمهها سرعت بالایی در خدمت رسانی دارند. او میگوید: در دوران کرونا متوجه شدم که افراد مسن نباید برای خریدهای جزئی و کوچک مثل تخم مرغ، شیر، میوه و … خود را در معرض خطر قرار بدهند و ایده از همینجا شروع شد.
۳. کمک تایوانیها به کشیش ایتالیایی
هزاران شهروند تایوانی در صف ایستادند تا به ایتالیا در جنگ علیه کرونا کمک کنند. آنها سه میلیون دلار جمعآوری کردند تا به این روش از یک کشیش ایتالیایی که پس از جنگ جهانی دوم به آنها برای ساخت بیمارستان و درمانگاه کمک کرده بود، سپاسگزاری کنند. پیش از این تایوان ۱۵ میلیون ماسک محافظتی به اتحادیه اروپا هدیه داد و ۵۰۰ هزار ماسک را نیز به ایتالیا و ایالات متحده آمریکا اختصاص داد. جوزپه دیدونی که از سال ۱۹۶۵ میلادی در تایوان زندگی می کند بیانیه ای صادر کرد و از تایوانی ها خواست تا کمکهای خود را به مرکز جمعآوری کمکها بیمارستان لودونگ اهدا کنند تا با این کمکها برای هموطنانش در ایتالیا ماسک و گان ویژه پزشکی تهیه کند. تایوانیها هم درخواست او را اجابت کردند و در حرکتی زیبا در کنار کشیشی که آنها را تنها نگذاشته بود ایستادند. این کشیش ۸۰ ساله از سال ۱۹۶۵ میلادی در تایوان زندگی میکند.
۴. درخواست عجیب دختر ایتالیایی از پلیس پس از انتشار کرونا
در ایتالیا دختری به پلیس زنگ میزند و میگوید: من گرسنهام!… پلیس ایتالیا در یکی از مناطق استان بولونیا در شمال این کشور یک تماس تلفنی از دختری ۱۲ ساله دریافت میکند. او از پلیس میخواهد که به دلیل بیکار شدن پدرش بر اثر انتشار ویروس کرونا به آنها کمک کنند. او گفت: من گرسنه هستم، پدرم دیگر کار نمیکند، یخچال خالی است و ما داریم از گرسنگی میمیریم لطفاً به ما کمک کنید! پلیس برای اثبات گفتههای دختر به خانه آنها میروند و درمییابند که اوضاع خانواده اسفبار است. آنها برای خانواده کنسرو، شیر، ماکارونی، تخم مرغ، آرد، گوشت، بیسکوییت، میوه و سبزی میبرند.
۵. مراسم ازدواج زوج آلمانی با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی
در سال ۲۰۱۹ میلادی راب جیسون و مانوئلا برای ازدواج در کولونیا در غرب آلمان برنامهریزی کردند و موعد جشن در ماه آوریل بود و قرار بود با حضور ۶۰ نفر برگزار شود، آنها حتی غذای مهمانان را سفارش داده بودند. اما با انتشار ویروس کرونا در آلمان، رویاهایشان بر باد رفت، با این حال تصمیم گرفتند با رعایت شروط کرونایی دولت مراسم را برگزار کنند. راب ۵۱ ساله و مانوئلا ۴۳ ساله به تنهایی در سالن ویژه و تنها با حضور یک مسئول مراسم را برگزار کردند و در بیرون معدود مهمانان مراسم با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در بیرون منتظر آنان بودند.
۶. ۳۵۰۰ کارگر روزانه مسجدالحرام را ضدعفونی میکنند
روزانه ۳۵۰۰ کارگر با ۲۱۶۰ لیتر مواد شوینده دوستدار محیط زیست، مسجدالحرام و مسجد نبوی را ضدعفونی میکنند. ادارهی تطهیر مسجدالحرام از ۳۵۰۰ کارگر در هر روز برای شستن مسجدالحرام استفاده میکند و هر پنج روز یک بار هم فرشهای این دو مسجد شسته میشوند. دفتر آب زمزم نیز، ۴۵۰ کارگر را برای مشارکت در فرآیند پاکسازی و صدعفونی ۲۷ هزار ظرف آب، پایه و شیر آب زمزم اختصاص داده است.
۷. جشنهای آغاز سال نو در کامبوج لغو شد
کامبوج جشن آغاز سال نوی کامبوجی را که قرار بود هفتهی آینده برگزار شود برای جلوگیری از انتشار کووید۱۹ لغو کرد. این جشن چهار روزه قرار است به وقت دیگری موکول شود. در این جشن سالانه و عمومی، مردم کامبوج به دید و بازدید میروند و در گروههای چند نفری خانههای خود را به مقصد معابد بودایی ترک میکنند و به آن معابد هدایا اعطا میکنند. اما امثال این جشن لغو شد.
سال نو خمر، پایان فصل برداشت سنتی، زمان اوقات فراغت برای کشاورزان است که سالانه به منظور برداشت و برداشت برنج مشغول به کار می شوند. اصولا مردم کامبوج سال نو را در اواسط ماه آوریل (اواخر ماه فروردین) جشن می گیرند. جالب است که بدانید این جشن سال نو، بزرگترین جشن سال در کامبوج است و حال و هوای خاص خودش را دارد.
۸. جشن عروسی کرونایی در مصر
کاشف به عمل آمد که در یک مراسم عروسی در شهر کفرالدوار مصر، افراد مبتلا به کرونا شرکت کردهاند، پلیس که از موضوع خبردار شد پنج خانواده را کامل قرنطینه کرد و از سایر اهالی منطقه هم خواست تا ۱۴ روز از خانههایشان خارج نشوند و در صورت مشاهده هر گونه علامت خطر به مراکز بهداشتی مراجعه کنند. اداره بهداشت کفرالدوار نیز از مواد ضد مالاریا در خیابانها پاشید تا حشرات منجر به پخش بیماری نشوند. نیروهای امنیتی هم برای ضمانت اجرایی قرنطینه در خیابانهای این منطقه حضور پررنگی دارند.
۹. مردم هند بعد از سی سال هیمالیا را دیدند
یکی از خوشحالکننده ترین خبرهای کرونایی شاید متعلق باشد به اینکه برخی مردم مناطق هند پس از سی سال توانستند سلسله جبال هیمالیا را از مسافت ۲۰۰ کیلومتر ببینند. دلیل این موضوع کاهش میزان آلودگی هوا به دلیل قرنطینه پس از انتشار ویروس کروناست. ساکنان استان گالاندا در اقلیم پنجاب در شمال هند، تصاویری از هیمالیا منتشر کردند، که این اتفاق جذاب را به نمایش گذاشت.
۱۰. کاپیتان خطوط هواپیمایی انگلستان، پیک تحویل غذا شد
همهگیری کرونا بسیاری از مردم را به تغییر سبک زندگی و فعالیتهایشان وادار کرده است، تا جایی که یک کاپیتان هواپیماهای غیر نظامی به پیک یکی از فروشگاهها تبدیل شده است.پیتر لوگن که در ایرلاین انگلستان کار میکند نمیخواست در خانه حبس بماند و بیکار باشد. او اینک در فروشگاههای معروف تسکو در انگلستان مواد غذایی و کالاهای خرید افراد سالمند و افرادی که از بیماریهای خطرناک رنج میبرند،به در خانههایشان میرساند.