انستیتوی مدیترانه ای بیماری های عفونی در فرانسه خلاصه ای از تحقیق جدید خود از آزمایش داروی هیدروکسی کلروکین بر روی مبتلایان به ویروس جدید کرونا را منتشر کرد.
دیدیه رائولت، رئیس این موسسه و دیگر متخصصان بیماری های عفونی در گزارش جدید خود نیز بر اثربخش بودن داروی هیدروکسی کلروکین بر روی بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» تاکید کرده اند. این در حالی است که شیوه تحقیق آنها بار دیگر از سوی گروهی از پزشکان فرانسوی مورد انتقاد قرار گرفته است.
در گزارش انستیتوی مدیترانه ای بیماری های عفونی در شهر مارسی آمده است: «ترکیب هیدروکسی کلروکین با آزیترومایسین اگر بلافاصله پس از تشخیص به بیمار تجویز شود درمانی بی خطر و موثر برای “کووید ۱۹” خواهد بود.»
دیدیه رائولت که این روزها به دلیل دفاع تمام قد از تجویز کلروکین به بیماران مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا به چهره ای شناخته شده در فرانسه تبدیل شده است روز پنجشنبه نسخه ای از گزارش تحقیق جدید خود و همکارانش را به امانوئل مارکون، رئیس جمهوری این کشور تحویل داد.
رئیس جمهوری فرانسه برای دیدار با دیدیه رائولت و بازدید از انستیتوی مدیترانه ای بیماری های عفونی روز پنجشنبه به مارسی سفر کرد.
بازدید رئیسجمهوری فرانسه از انستیتوی مدیترانهای بیماریهای عفونی در مارسیAP
در تحقیق جدید دیدیه رائولت تاثیر تجویز کلروکین بر روی ۱۰۶۱ بیمار مبتلا به ویروس جدید کرونا سنجیده شده است. این بیماران به مدت «حداقل سه روز» داروهای هیدروکسی کلروکین و آزیترومایسین مصرف کردند. بنا به نتیجه تحقیق، بدن ۹۱.۷ درصد آنها پس از ۱۰ روز موفق به غلبه کامل بر ویروس شده بود. به این ترتیب تست کرونای این دسته از بیماران پس از ۱۰ روز منفی بود.
از مجموع ۱۰۶۱ بیمار پنج نفر که بین ۷۵ تا ۹۵ سال داشتند با وجود مصرف کلروکین جان خود را از دست دادند. در گزارش انستیتوی مدیترانه ای بیماری های عفونی فرانسه با این حال تاکید شده است که درصد مرگ و میر در میان بیمارانی که کلروکین مصرف کرده اند «به شکل معناداری کمتر» از بیمارانی است که در شهر مارسی این دارو برای آنها تجویز نشده است.
در این گزارش همچنین تاکید شده که هیچ گونه ناراحتی در میان بیمارانی که کلروکین مصرف کردند دیده نشده است.
منتقدان گزارش قبلی دیدیه رائولت از افزایش تعداد بیمارانی که در تحقیق جدید به آنها کلروکین تجویز شده است استقبال کرده اند. با این حال آنها ضمن انتقاد از روش تحقیق تاکید کرده اند که در غیاب گروهی برای مقایسه (گروه شاهد یا گروه گواه که دارونما مصرف می کنند) تشخیص میزان تاثیر این ترکیب دارویی (هیدروکسی کلروکین با آزیترومایسین) «بسیار دشوار» است.
منتقدان روش تحقیق دیدیه رائولت همچنین تاکید می کنند که بنا به داده ها ۸۵ درصد بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» بدون هیچ درمانی بهبود می یابند. به گفته آنها انتخاب بیماران برای تحقیق جدید در انستیتوی مدیترانه ای بیماری های عفونی نیز ممکن است به درستی انجام نشده باشد. از نظر آنها متخصصان این موسسه بیمارانی را برای آزمایش کلروکین انتخاب کرده اند که یا علائم ابتلا به ویروس جدید کرونا را نداشتند و یا تنها از علائم خفیفی رنج می بردند.
تجویز یا عدم تجویز کلروکین برای بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» بحث داغی را در فرانسه و حتی خارج از مرزهای این کشور به راه انداخته است. تعداد زیادی از شهروندان فرانسوی به دعوت فیلیپ دوست بلازی، وزیر اسبق بهداشت طوماری را در دفاع از دیدیه رائولت، و استفاده از داروی کلروکین برای بیماران مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا امضاء کرده اند.
وزارت بهداشت فرانسه هم اکنون در اقدامی محتاطانه تنها اجازه تجویز داروی کلروکین را برای بیمارانی که علائم شدید ابتلا به ویروس جدید کرونا دارند و در بیمارستان نیز بستری شده اند صادر کرده است.
برترین ها