علی اعطا ظهر امروز در نشست خبری مجازی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد با بیان این که جلسه هم اندیشی اعضای شورا صبح امروز به صورت مجازی و غیر رسمی از ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار شد، گفت: براساس آییننامه داخلی شورا میبایست در ماه دو جلسه برگزار شود که اعضای شورا تصمیم گرفتند در دوره پنجم روزهای یکشنبه و سه شنبه جلسات را برگزار کنند که عدد این جلسات بیش از عدد اعلامی در آییننامه است.
وی با بیان این که براساس تصمیم اتخاذ شده جلسات روزهای یکشنبه علنی برگزار خواهد شد گفت: از آن جای که نمیدانیم شرایط کرونا تاچه زمانی ادامه دارد بر همین اساس تصمیم گرفتیم که جلسات روزهای یکشنبه علنی و در صحن شورا برگزار شود، اما جلسات روزهای سه شنبه که تنها برای بررسی پیشنهادات و غیره است به صورت غیر علنی و مجازی برگزار شود تا بتوانیم اموارات جاری شهر را پیگیری کنیم.
اعطا با بیان این که در متن آییننامه داخلی شورای اسلامی شهر تهران به صراحت اعلام شده است که جلسات علنی باید در صحن شورا باشد، گفت: بر همین اساس در جلسات مجازی نمیتوانیم مصوبهای داشته باشیم و تنها به بیان نظرات، پیشنهادات و غیره میپردازیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که در جلسه هم اندیشی چندی قبل شورا مقرر شده بود که یک کمیته نظارتی بر عملکرد شهرداری در ایام کرونا تشکیل شود، گفت: بر همین اساس کمیتهای با حضور اعضای کمیسیون خدمات شهری و یک عضو سایر کمیسیونها تشکیل شد که در جلسه اخیرش نیز تعدادی از مدیران شهری به بیان اقداماتشان در راستای مقابله با کرونا پرداختند. اما تاکید میکنیم این کمیته شان نظارتی دارد و در کار اجرا و عملیاتی ورود نخواهد داشت. هر چند که ممکن است به واسطه انجام بهتر اموارات به تشخیص کمیته مربوطه طرحی به شورا صرفا برای رفع خلاها پیشنهاد شود.
وی با بیان این که در جلسه امروز موضوع حمل و نقل عمومی مطرح شد با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در اتوبوس و مترو گفت: ظرفیت مترو برای اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی ۴۵۰ نفر است که این روزها تعداد مسافران به ۳۵۰ هزار نفر رسیده که اگر تعداد مسافران افزایش یابد دیگر اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در مترو و به همین نسبت در اتوبوس قابلیت اجرا ندارد.
وی با بیان این که ما با کمبود جدی ناوگان مواجه هستیم گفت: اگر میخواهیم که طرح فاصله گذاری اجتماعی در حمل و نقل عمومی اجرایی شود نیاز به کمک جدی دولت در تامین ناوگان داریم هر چند که روز گذشته موضوع تخصیص ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تا اردیبهشت ماه به تهران مطرح شد. اما به نظر میرسد که با توجه به شرایط فعلی تحقق این وعده خوش بینانه است.
اعطا با بیان این که ما در حمل و نقل عمومی با دو گلوگاه زمانی و مکانی مواجه هستیم، در تشریح گلوگاه مکانی گفت: در برخی مواقع با ازدحام جدی جمعیت در ایستگاهها مواجه هستیم که باید فکری به حال این گلوگاههای مکانی داشت و به عنوان مثال در ایستگاه صادقیه میبینیم که به یک دفعه برای تخلیه قطارهای خط ۵ ظرفیت زیادی از مسافران تخلیه شده و میخواهند با قطارهای یک طبقه معمولی سوار شوند که این مسئله موجب ازدحام جمعیت شده و گلوگاه مکانی ایجاد میکند.
وی در مورد گلوگاه زمانی نیز با بیان این که در زمان پیک که معمولا ساعت آغاز و پایان ادارات است ما با ازدحام جمعیت در ایستگاهها مواجه میشویم، گفت: به نظر میرسد با شناور کردن ساعات کار ادارات بتوان این مشکل را حل کرد که این تصمیم نیازمند تصویب مراجع بالاتر است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که معاونت حمل و نقل اعلام کرده است که میتواند برای حل مشکل گلوگاه مکانی و زمانی در خط دو مترو سرفاصله را از سه و نیم دقیقه به سه دقیقه کاهش دهد، گفت: امیدواریم اجرای این وعده در کنترل گلوگاههای مکانی موثر باشد.
اعطا با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر رزرو صندلی های اتوبوس با تاکید بر این که این موضوع مربوط به ناوگان حمل و نقل عمومی نیست و شهرداری در نظر دارد از ظرفیت یک اپلیکیشن استفاده کند، تصریح کرد: به نظرمیرسد همکارانمان در شهرداری که این موضوع را مطرح نکرده شاید توضیحات روشنی نداشتند یا برخی رسانهها این موضوع را به خوبی منعکس نکردند چرا که باعث بروز سو تفاهماتی میان مردم شده و باید اعلام کنم که اجرای این طرح که یک نوع حمل و نقل تقاضا محور است ارتباطی با ناوگان عمومی ندارد.
اعطا در پاسخ به سوالی مبنی بر تجمع برخی دست فروشان در مقابل شهرداری تهران در اعتراض به عدم دریافت هدیه یک میلیونی بنیاد مستضعفان خاطر نشان کرد: در حال بررسی این موضوع هستیم و به نظر میرسد تا یک هفته آینده بتوانیم بررسیهایمان را به اتمام برسانیم اما باید بگویم که ارائه این هدیهها با همکاری بنیاد مستضعفان بوده که ما از این اقدام استقبال کرده و از آنها تشکر میکنیم. اما شناسایی دست فروشان کار دشواری است و تصورمان این است که با توجه به اعتراضات صورت گرفته شاید شهرداری خطای درحد ۱۰ درصد داشته است، اما اگر خطا بالاتر برود نارضایتی بیشتری ایجاد میکند و نیازمند بازنگری در این فهرست هستیم. اما این سوال برای شورای شهر وجود دارد که معیارها چگونه بوده وموضوع را بررسی میکنیم تا معیارها مشخص شود و درصد خطا کاهش یابد که بعد از تکمیل بررسی ها آن را اعلام میکنیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این نشست خبری در واکنش به سوالی مبنی بر این که اظهارات محسن هاشمی در خصوص نقش سیستم تهویه مترو در شیوع بیماری کرونا گفت: محسن هاشمی در حوزه حمل ونقل ریلی یک کارشناس است و ما در ایام نوروز نیز از ستاد کرونا خواستیم که مترو حداقل در ایام نوروز تعطیل شود؛ چرا که یک سیستم بسته دارد و طبیعی است این شائبه که میتواند موجب شیوع کرونا شود ایجاد شود. اما این که دقیقا چه اتفاقی در سیستم تهویه مترو رخ میدهد را باید کارشناسان امر اعلام کنند.
وی افزود: کسانی که دارای جایگاه نمایندگی مردم هستند اگر از موضوعی احساس نگرانی میکنند باید با جدیت این موضوع را مطرح و دنبال کنند و تعجب میکنم از کسانی که تصور میکنند که نماینده مردم نباید سخنانی در خصوص در معرض خطر قرار گرفتن تعداد زیادی از مردم را بیان کند تا مبادا نگرانی ایجاد شود و معتقدم باید نمایندگان نگرانیشان را مطرح کنند و مسوولان مربوطه نیز موضوع را پیگیری کرده تا رفع ابهام شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برخی از اعضای شورا با ارائه آمارهایی تشکیک ایجاد کردند گفت: ما مرجع اعلام آمار نیستم اما برخی همکاران مطالبه دارند که آمار کرونا به تفکیک استان اعلام شود چرا که شهر و استان تهران جایگاه ویژه دارد و باید برای برنامه ریزی و تصمیمات آینده بتوانیم به آمارها دسترسی داشته باشیم.
وی با اشاره به نقش موثر شورایاران در رفع مشکلات ناشی از کرونا گفت: در بحث بحران کرونا یکی از مجموعههای موثری که با ایجاد همبستگی اجتماعی و ارتباطات شهروندی کمک کننده بوده، شورایاران هستند که لازم است از ظرفیت آنها استفاده بیشتری شود.
وی همچنین در خصوص میزان تحقق پذیری درآمدهای شهرداری گفت: بودجه شهرداری برای سال ۹۹ حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است که سه دوازدهم حدود ۷۵۰۰ میلیارد تومان میشود. که ما سه سناریو برای تحقق بودجه در نظر گرفتیم که در بدترین حالت در سه ماه اول امسال ۲۵۰۰ میلیارد تومان، در حالت میانه ۲۹۰۰ میلیارد تومان و در بهترین حالت ۳۷۰۰ میلیارد تومان محقق میشود که میبینید میزان تحقق پذیری با ۷۵۰۰ میلیارد تومانی که باید محقق شود فاصله زیادی دارد و این در حالی است که ما برای پرداخت هزینههای جاری حداقل باید هزار میلیارد تومان در ماه درآمد داشته باشیم که با توجه به شرایط فعلی در شرایط خوبی به سر نمیبریم و در جلسه روز گذشته هیات رئیسه مقرر شد تعدادی از اعضای شورا جلسه ویژه با شهردار تهران داشته باشند.
وی افزود: رئیس شورای اسلامی شهر تهران، نایب رئیس و تعدادی از اعضای کمیسیون بودجه در مورد تعیین سناریوهای درآمدی با شهردار جلسه ویژه دارند.
وی همچنین در مورد سرانجام نامه نگاری اعضای شورا با روسای شورای شهر کشورهای دیگر با بیان این که در هماهنگی با وزارت خارجه فهرستی از تعدادی ار کلانشهرها را تهیه کردیم و خطاب به روسای آنها نامه نوشتیم، گفت: متن این نامه هنوز منتشر نشده است، اما در مورد اثرات تحریمها در یک کشور ۸۰ میلیونی که با ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند سخن گفتیم که مقرر شد این نامه از طریق سفارت خانههای مستقر در کشورهای هدف پیگیری شود.
وی در مورد آغاز به کار فعالیت کارگاههای ساخت و ساز شهری گفت: براساس دستور العمل معاون شهرسازی و رئیس مدیریت بحران قرار بود ساخت و ساز تا ۱۶ فروردین ماه متوقف شود و حالا این زمان به اتمام رسیده و فکر نمیکنم برنامهای برای تمدید این ممنوعیت به دلیل شیوع کرونا وجود داشته باشد؛ هر چند که در ایام نوروز گزارشاتی در خصوص فعال بودن برخی کارگاههای ساخت و ساز داشتیم که در بررسیها مشخص شد عمدتا این کارگاهها متعلق به بخش خصوصی است که کارفرما تخلف کرده است.