با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در کل کشور، احتمال آلوده بودن تمام سطوح اماکن عمومی بسیار بالا بوده و ممکن است فرد با لمس این سطوح یا تماس با آن ها، این ویروس را با خود حمل کند.
یکی از راههای انتقال ویروس کرونا به داخل خانه، از طریق لباسهای مورد استفاده است. افراد باید پس از ورود به خانه سریعا در مقابل پاکسازی و ضدعفونی لباسهای خود اقدام کنند تا از ورود ویروس به داخل خانه جلوگیری کنند. برای پاکسازی لباسها باید به نکات زیر توجه داشت:
۱) از آنجا که زیپ، دکمه یا بخشهای دیگر لباس شما ممکن است از پلاستیک و استیل ضد زنگ ساخته شده باشند، این احتمال وجود دارد که ویروس را با خود به داخل خانه ببرند؛ بنابراین نسبت به شست و شوی دقیق لباس خود اطمینان حاصل کرده و تا زمانی که از پاکسازی کامل آن مطمئن نشده اید، از در دسترس گذاشتن لباستان خودداری کرده و آن را در گوشه ایی دور از دسترس بگذارید.
۲) اگر از خانه خارج شدهاید، شست و شوی لباسها پس از بازگشت به خانه در ماشین لباسشویی توصیه میشود. ویروس به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت روی سطوح پارچه ایی زنده میماند و ماندگاری طولانی مدت ندارد. اما از پاکسازی آن برای پیشگیری از ورود ویروس به داخل خانه مطمئن شوید. هم چنین دمای بالای ۶۰ درجه باعث از بین رفتن ویروس کرونا میشود؛ بنابراین شست و شوی لباس در ماشین لباس شویی با دمای بالای ۶۰ درجه، لباس را به طور کامل پاکسازی میکند.
۳) سبد نگهداری لباسها پس از تماس با لباسهای فرد بیمار باید شسته و ضدعفونی شود. علاوه بر سبد لباس ها، هر وسیله ایی که در خانه با فرد مبتلا یا مشکوک به کرونا در تماس است، باید ضدعفونی شوند تا باعث ابتلای دیگر اعضای خانواده نشود.
۴) از تکان دادن لباسهای آلوده پرهیز کنید؛ چرا که ممکن است ویروس را در هوا پراکنده کنید. ویروس روی سطوح مختلف خانه مینشیند و تماس دست افراد خانه با این سطوح، منجر به ابتلای آنها میشود.
۵) شست و شوی لباسهای یک فرد بیمار همراه با لباسهای افراد دیگر مشکلی ندارد. همانطور که گفته شد، ویروس در دمای بالای شست و شو از بین میرود و دیگر جای نگرانی نیست. برای شستن لباسها از گرمترین دمای آب ممکن استفاده کنید.
۶) هنگام حمل لباسهای فرد مبتلا به ویروس کرونا، حتما باید از دستکش یک بار مصرف استفاده کرده و پس از انجام کار، دستکش دور انداخته شود و دستها با آب و صابون شسته شوند.