اختصاصی تابناک باتو؛ امروز تصمیم داریم روش پخت نان سیب زمینی را به شما آموزش دهیم. این نان به تنهایی یا کنار غذاهای دیگر مانند سوپ و … سرو میشود. برای آشنایی با روش پخت و مواد اولیهی نان سیب زمینی، با ما همراه باشید.
مواد لازم:
مایه خمیر: دو و یک چهارم قاشق چایخوری
آب گرم: یک چهارم پیمانه
شیر جوشیده و سرد شده: یک پیمانه
سیب زمینی پخته و رنده شده: نصف پیمانه
روغن: یک چهارم پیمانه
شکر: یک چهارم پیمانه
نمک: یک و نیم قاشق چایخوری
تخم مرغ زده شده: یک عدد
آرد: چهار و نیم پیمانه
طرز تهیه:
آب گرم را به همراه مایه خمیر، در ظرفی ریخته و با یکدیگر مخلوط میکنیم و آن را به مدت پنج دقیقه کنار میگذاریم.
در ظرفی جداگانه، شیر را به همراه سیب زمینی پخته و رنده شده، روغن، شکر و نمک را به همراه مایه خمیر عمل آمده، ریخته و با یکدیگر مخلوط میکنیم. تخم مرغ زده شده را به مواد اضافه میکنیم و مخلوط کردن را ادامه میدهیم تا کاملا یکدست شوند.
دو پیمانه از آرد را به مواد قبلی اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
اکنون نوبت اضافه کردن بقیهی آرد است. آرد را کم کم اضافه کرده و به آرامی مواد را ورز میدهیم.
ورز دادن را دست کم به مدت هفت دقیقه ادامه میدهیم تا خمیری نرم و کاملا یکدست، به وجود آید.
خمیر به دست آمده را با کمی روغن، چرب میکنیم سپس آن را در ظرفی قرار داده و درب ظرف را به وسیلهی کیسهی نایلون میپوشانیم. خمیر را به مدت هفتاد دقیقه در جایی گرم قرار میدهیم.
پس از گذشت این زمان، فر را با دمای ۲۰۰ درجهی سانتیگراد روشن میکنیم.
سینی فر را با کمی روغن، چرب میکنیم.
از خمیر، گلولههای کوچکی جدا کرده و با فاصله در سینی میچینیم. با یک پارچه روی خمیرها را میپوشانیم.
خمیرها را در همین حالت به مدت ۲۵ تا ۴۰ دقیقه در کناری قرار میدهیم تا حجم آنها بیشتر شود.
پس از گذشت این زمان، سینی را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه داخل فر قرار میدهیم تا رنگ نانها، طلایی شود.
سینی را از فر خارج کرده و پس از آنکه نانها کمی خنک شدند، سرو میکنیم.
ترجمه و تنظیم: تابناک باتو
منبع: atyabtabkha