stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
  • کد خبر : 112784
  • 03 اردیبهشت 1399 - 16:12
3

آیا داروی رمدسیویر برای درمان کرونا مؤثر است؟

بررسی‌ها نشان داده که داروی رمدسیویر که تا پیش از این برای درمان ابولا مورد استفاده قرار می‌گرفت می‌تواند در بهبود سریع موارد حاد مبتلا به کووید-۱۹ مؤثر باشد ولی در شرایط فعلی هر روز داروهای تازه‌ای برای درمان کرونا مطرح می‌شود ولی این در مراحل آزمایش اولیه است.

قلم | qalamna.ir :

ویروس کرونا که این روزها سرعت انتشار آن افزایش یافته و تقریباً تمام دنیا را درگیر کرده است دغدغه‌های اقتصادی فراوانی را ناشی آسیب‌های تحت تأثیر اقدامات پیشگیرانه آن که همانا قرنطینه و تعطیلی فعالیت‌ کسب و کارها در کشورهای مختلف است گسترش داده

با توجه به ناشناخته بودن این ویروس درمان اختصاصی برای آن وجود ندارد و تلاش‌ها برای یافتن واکسن آن به‌طور جدی از سوی پژوهشگران در حال انجام است ولی تاکنون زمان مشخصی برای کشف آن اعلام نشده است.

تا کشف واکسن متخصصان در حال آزمایش داروهایی هستند که پیش از این برای درمان بیماری‌هایی که با کرونا هم خانواده هستند و یا دارای علائم مشابه با آن هستند می‌پردازند.

یکی از این داروها ماده‌ای تحت عنوان رمدسیویر (Remdesivir) است. این داروی ضدویروسی در ابتدا جهت درمان ابولا ساخته شد. پس از مدتی مشخص شد که این دارو در درمان ویروس‌های دیگری همچون ویروس تب لاسا، ویروس نیپا، ویروس هِـندرا نیز مؤثر است.

اخیراً بررسی‌ها نشان می‌دهد که این دارو می‌تواند در بهبود سریع موارد حاد مبتلا به کووید-۱۹ مؤثر واقع شود.

از ویژگی این دارو این است که مستقیماً ویروس را هدف گرفته و از ورود، تکثیر و پخش شدن آن در بافت‌های بدن جلوگیری می‌کند.

نکته قابل توجه این‌که در حال حاضر هر روز داروهای تازه‌ای برای درمان کرونا مطرح و در مراکز درمانی کشورهای گوناگون استفاده می‌شوند، این درمان‌ها محدود، صرفاً آزمایشی و مقدماتی بوده و مراحل تایید دارو را نگذرانده‌اند.

نتایج چنین مطالعاتی باید قابل تکرار باشند و پس از ارزیابی پژوهشگران و مراجع تخصصی، داروهای مناسب برای ارزیابی‌های وسیع‌تر و نهایی یعنی کارآزمایی‌های بالینی دقیق و کنترل شده انتخاب شوند. تعیین کارایی، مزیت‌ها و الویت‌ها، دوز و موارد استفاده و عوارض جانبی داروها کاری بسیار پیچیده ‌و دقیق است و فقط پس از گذراندن مراحل چندگانه کارآزمایی‌های بالینی با کیفیت میسر می‌شود.

آنا

هشتگ: , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.