دانشمند دانشگاه کلمبیا میگوید لامپهای ماوراء بنفش ویژه میتوانند ویروس کرونا را که در هوای بیمارستانها،مدارس و مراکز این چنینی پخش هستند، نابود کند.
دانشمندان در حال مطالعه نوع خاصی از نور ماوراء بنفش، معروف به نور دور UVC هستند که میتواند میکروب و ویروسها را بدون نفوذ به پوست انسان نابود کند.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که از این طریق میتوان بیش از ۹۵٪ ویروسها مانند coronavirus را از بین برد؛ کرونا ویروس نوعی ویروس positive-sense single-stranded RNV virus ، مشابه ویروس SARS و MERS است. تحقیقات انجام شده بر روی SARS نشان داد که این نوع ویروس نسبت به تابش نور UVC حساس است و هنگام قرار گرفتن در معرض تابش اشعه ماوراء بنفش قویتر از ۹۰ μW/cm2 به میزان قابل توجهی ضعیف میشود.
در حال حاضر چین و کره جنوبی از نور ماوراء بنفش برای تمیز کردن اتوبوسها و قطارها برای سرعت بخشیدن برای بازگشت به شرایط قبل و عادی استفاده میکنند.
یک دانشمند در دانشگاه کلمبیا در نیویورک میگوید: نوع خاصی از نور ممکن است راز کشتن ویروس کرونا باشد.
دیوید برنر، مدیر مرکز تحقیقات رادیولوژی این دانشگاه برای جلوگیری از شیوع بیماریها در مورد چگونگی استفاده از نور ماوراء بنفش که به نور UV معروف است، میپردازد.
از نور ماوراء بنفش در بیمارستانها و مراکز پزشکی برای تمیز کردن اتاقها و تجهیزات استفاده میشود، اما برای سلامتی انسان خطرناک است و میتواند باعث سرطان پوست و بیماریهای چشمی شود.
اما یک نوع خاص از نور ماوراء بنفش به نام نور UVC وجود دارد که میکروبها را میکشد اما خطرناک نیست؛ این امر به این دلیل است که ویروس با یک غشای نازک پوشانده شده که به راحتی توسط اشعه UV جدا میشود.
فارس