قلم، زومبا نوعی رقص ورزشی است که توسط رقصنده کلمبیایی، آلبرتو پرز و در دهه ۱۹۹۰ بر اساس رقصهای لاتین بنیان گذاشته شد، زومبا از حرکات رقص و اروبیک تشکیل شده است.
نام زومبا از یک کلمه کلمبیایی گرفته شده که به معنای تکان خوردن سریع و خوش گذراندن است، موسیقی زومبا موسیقی پرنشاط لاتین است که از موسیقی و رقصهای اسپانیایی تبارها و آفریقایی تبارهای آمریکا (هیپهاپ)، کارائیب (سوکا و سالسا و مرنگ) و برزیل (سامبا) و امثال آن الهام گرفته است.
سایت رسمی زومبای آمریکا شمار رقصندگان زومبا را ۱۵ میلیون نفر در ۱۸۰ کشور دنیا اعلام کرده است.
زومبا در ایران و در تاریخ ۲۱ خرداد ۹۶ توسط فدراسیون ورزشهای همگانی ممنوع شد و علت این ممنوعیت این بود که این حرکات بصورت صدرصد رقص است.
متأسفانه اکنون باوجود آنکه زومبا از سوی فدراسیون ورزشهای همگانی ممنوع اعلام شده، اما در سایه بی نظارتی اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه، عده ای از زنان با محوریت یک شخص با برپایی سیستم صوتی در پارک شاهد کرمانشاه اقدام به انجام حرکات زومبا میکنند و اتفاق بد ماجرا این است که این افراد با بکار گیری تصویربردار و تدوین کار، اقدام به تصویر برداری از رقص زنان نموده و سپس بصورت گسترده در فضای مجازی منتشر میکنند.
البته باید گفت، زنان به عنوان نیمی از اجتماع و مدیر خانه و مسئول نظم و تربیت کودکان خود، برای حفظ نشاط، شادابی و سلامتی، به ورزش نیازمند هستند و اگر جامعه از زنان غافل بماند ضررهای غیر قابل جبرانی را شاهد خواهد بود چرا که زن اگر وجودش ضایع شود تنها برای خودش نیست بلکه به کل جامعه ضرر می رسد و خانواده ها که ارکان جامعه اند متزلزل و بی ثبات و غیر قابل دوام خواهد شد، در واقع هر قدر افراد از نظر جسمانی توانمندتر باشند از نظر روانی، آرامش اعصاب در وضعیت بهتری قرار دارند، بنابراین باید توجه به ورزش بانوان بیشتر باشد، اما این مهم نباید به نحوی صورت گیرد که باعث زیرسؤال رفتن فرهنگ و ارزش های اسلامی شود.
مقام معظم رهبری در دیدار با مسؤلین ورزشی کشور در عین اینکه ورزش بانوان را امری لازم برشمردند، فرمودند:
«محیط ورزش بانوان باید به گونه ای باشد که حدود اسلامی دقیقا در آن رعایت شود، حدود اسلامی سلیقه ای نیست و آنچه در کشور باید انجام شود، تابع سیاستگذاریها و نظر فقهی است.
در ورزش بانوان، تبرّج و خودنمایی زن ممنوع است زیرا اگر جامعه به محیطی برای خودنمایی زن تبدیل شود به امور جدی جامعه نظیر خانواده، سلامت، عفاف و عصمت جوانان ضربه وارد می شود».
در این گزارش همانطور که گفته شد، هیچ گونه مخالفتی با ورزش زنان وجود ندارد بلکه بر آن تاکید نیز داریم و باید بسترهای لازم جهت ورزش زنان از سوی متولی امر که اداره کل ورزش و جوانان است مهیا شود، اما اینکه عده ای در فضای عمومی جامعه بنام ورزش اقدام به رقص کنند و هیچ گونه نظارتی نیز از سوی دستگاههای مربوطه صورت نگیرد نکته ای است که با جامعه اسلامی ما سنخیت ندارد و انتظار پیگیری و بررسی این موضوع را از مسؤلین امر داریم.
مستندات این گزارش بصورت فیلم نزد قلم محفوظ است.