پس از اینکه در سالهای گذشته با ورود نسل سوم و چهارم تلفن همراه در دنیا مواجه بودیم، چند سالی است که صحبت از ۵G یا همان نسل پنجم تلفن همراه مطرح میشود. کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقا ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیا در سطح بسیار وسیع ازجمله ویژگیهای نسل پنج ارتباطی است که این فناوری نوین ارتباطی را بهعنوان یک فناوری تحولساز که سایر جنبههای فناوری را نیز متحول میکند مطرح کرده است.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- سال گذشته درباره اینترنت نسل پنج گفته بود مقدمات پیادهسازی ۵G در ایران انجام شده است و از اجرایی کردن اولین نسخه ۵G و ارائه خدمات اینترنت نسل ۵ بهعنوان یک مطالبه جدی و نیازمندی کسبوکارها در کشور خبر داده بود. او همچنین ۱۶ خرداد ماه سال جاری، اظهار کرد که مطابق برنامه تا شهریورماه، پنج منطقه تاریخی تهران زیر پوشش نسل پنجم تلفن همراه قرار میگیرد.
در این راستا و به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهدی فسنقری، معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اهداف راهاندازی پایلوت نسل پنج ارتباطات در پژوهشگاه ارتباطات گفت: ازجمله مهمترین اقدامات درگذر از نسلهای مختلف ارتباطات سیار به نسلهای نوین، اجرای پایلوت بهصورت محدود و سپس پیادهسازی آن در سطح وسیع است. در حال حاضر تعداد محدودی از کشورها، شبکه نسل پنجم شبکه ارتباطی را اجرا کردهاند اما بیشتر کشورها در حال پیادهسازی یا اجرای پایلوت آن هستند.
مجری طرح پایلوت ۵G در پژوهشگاه ارتباطات ادامه داد: با توجه به تصویب طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه در بهار سال جاری، برنامهریزی برای بهرهمندی همهجانبه از تمام ظرفیتهای علمی، فنی و اجرایی پژوهشگاه در طی ماههای گذشته انجام شد. اجرای پایلوت نسل پنجم ارتباطی در پژوهشگاه، اولین گام دستیابی به بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در کشور است.
وی ادامه داد: پژوهشگاه با دارا بودن ظرفیت علمی و پژوهشی در کنار بهرهمندی از زیرساختهای دانشی و آزمایشگاهی مجهز، بهروز و گسترده، بهعنوان بازوی تحقیقاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اولین گام عملیاتی و اجرایی برای ورود نسل پنجم شبکه ارتباطی به کشور را با آغاز عملیات پیادهسازی و اجرای پایلوت در محل پژوهشگاه در طی هفتههای اخیر، با دستور و حمایت ویژه وزیر ارتباطات و همکاری، هدایت، راهبری و مساعدت فراوان معاونت فناوری و نوآوری و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رقمزده است.
مجری طرح پایلوت ۵G در پژوهشگاه ارتباطات اظهار کرد: عملیات اجرایی پایلوت نسل پنجم ارتباطی با هدایت معاونت فناوری و نوآوری، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و به همت پژوهشگاه، آخرین مراحل راهاندازی را طی میکند و بهزودی نتایج آن در اختیار جامعه دانشگاهی، صنعت فاوا و عموم مردم قرار خواهد گرفت.
با اجرای پایلوت و در ادامه، راهاندازی بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه، امکان مشارکت و حمایت از استارتآپها، دانشگاهها، شرکتها و سایر بخشهای خصوصی برای بهرهبرداری از خدمات این پایلوت در لایههای مختلف توسعه شبکه، فراهم خواهد شد. همچنین ایجاد زمینه توسعه بومی و داخلی زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری جهت ارائه سرویس در سالهای پیش رو، ازجمله مهمترین کاربردهای این پایلوت در ادامه پیادهسازی طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه خواهد بود.
انتهای پیام