قلم از کرمانشاه، دکتر پرویز توسلی زاده رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در برنامه صدای شهر اظهار داشت: یکی از برنامه ها و تاکیدات ریاست معظم قوه قضائیه حمایت از تولید و کارآفرینی است و از مصادیق این حمایت ابلاغ بخشنامه ای است که اخیرا واصل و تاکید شده است مبنای دریافت سود تسهیلات اعطای از سوی بانک ها به تولید کنندگان و کارآفرینان نباید بیش از نرخ تعیین شده از سوی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار باشد، بر این اساس ما نیز به دفاتر خدمات قضائی تاکید کرده ایم که از ارسال پرونده هایی که خارج از این چارچوب هستند به دادگستری خودداری کنند چرا که به آنها رسیدگی نخواهد شد.
وی با اشاره به یکی از مشکلات مردم در خصوص فک پلاک خودرو و ایجاد زمینه مناسب برای این کار گفت: بیش از ۲۱ هزار فقره پرونده در خصوص فک پلاک خودرو در دادگستری مطرح شده است که بر این اساس برای راحتی کار مردم و سهولت در انجام آن، مصوب کردیم از این پس بدون تنظیم دادخواست در مراجع قضائی و فقط با مراجعه مستقیم به پلیس راهور این کار انجام شود.
دکتر توسلی زاده در ادامه سخنان خود با اشاره به مشکلات مردم در بخش اجاره بها تاکید کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا که مورد حمایت و تاکید ما نیز می باشد، بنگاههای املاک نباید اقدام به انعقاد قراردادی کنند که نرخ اجاره بها در آنها در شهر کرمانشاه بیش از ۲۰ درصد و در شهرستان ها بیش از ۱۵ درصد باشد.
رئیس کل دادگستری با اشاره به مشکلاتی که امروز در مواجهه با بیماری کرونا وجود دارد یادآور شد: ضرورت دارد تمامی افراد پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند که اگر کسی بداند به این بیماری مبتلا شده است و در مکانهای عمومی قرار گیرد و سبب انتقال این بیماری و موجب مرگ نفر دوم شود از مصادیق قتل عمد است، لذا در تمامی موارد رعایت تمام موارد بهداشتی بر افراد لازم است.
وی در خصوص سوالی راجع به یادگیری قوانین حقوقی گفت: قانونگذار تکلیف کرده است که ۱۵ روز پس از انتشار قوانین، همه افراد آگاه به قانون محسوب می شوند، بنابراین جهل به قوانین تکلیف را ساقط نمیکند و همه در برابر قوانین موجود مکلف هستند.
توسلی زاده تصریح کرد: معتقدیم قانون پذیری و جامعه پذیری باید در سنین پایین انجام شود چرا که آگاهی به قوانین و مسائل جامعه حتما هزینه های زندگی را کاهش می دهد و سبب شکل گیری درست جامعه و راحتی عموم خواهد شد.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: همچنان که معتقدیم تمامی اختلافات حقوقی و کیفری در درجه اول باید به صلح و سازش بیانجامد اعتقاد داریم و تاکید میکنم برخورد دستگاه قضائی با جرائم مهمه باید با شدت باشد و اغماضی صورت نگیرد.
وی ادامه داد: همچنان که بارها تاکید کرده ایم کاهش پرونده ها در دستگاه قضائی به یقین قبل از هر چیز همراهی مردم را می خواهد و این خود مردم هستند که باید از هزینه های ذهنی و جاری خود بکاهند، در استان کرمانشاه با وجود ۲ هزار قاضی و کارمند سالانه بیش از ۳۵۰ هزار پرونده به دادگستری وارد می شود که رسیدگی به این حجم از پرونده با وجود این تعداد افراد سنگین و طاقت فرساست.