مسعود کرباسیان امروز در مراسم امضای ۱۳ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت اظهار کرد: ایده و ابتکار اجرای این طرح در سال ۹۵ توسط آقای مهندس زنگنه مطرح و توسط شرکت ملی نفت دنبال شد و شورای اقتصاد در سال ۱۳۹۷ آن را تصویب کرد.
وی با اشاره به اینکه ۳۳ پروژه برای نگهداشت و افزایش تولید نفت در سه مرحله تعریف و اجرا میشود، گفت: تلاش شده تا از تجربیات هر مرحله برای بهبود اجرای مرحله قبلی استفاده شود.
کرباسیان اجرای این طرحها را از آن جهت حائز اهمیت دانست که نگاهی عمده به توان و تخصص شرکتهای داخلی دارد، هر چند که ایده و شکلگیری آن در زمان اجرای برجام بود.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، اجرای ۲۹ پروژه در خشکی و ۴ پروژه در فراساحل به افزایش تولید نفت به ۲۸۰ هزار بشکه در روز منجر میشود که اگر ۱۰ قرارداد بعدی در سال جاری منعقد شود، به بیش از این رقم خواهیم رسید، همچنین در این مرحله از اجرای قراردادها متعهد شدهایم که شرکت ملی نفت تأمین ارز مورد نیاز برای اجرای آنها را به عهده بگیرد.
کرباسیان با اشاره به اینکه در اجرای این طرح کارهای خوبی انجام شده است و باید جایی خارج از نفت، این فعالیتها مستندسازی شود، گفت: باید گفته شود که چگونه در این شرایط چنین فعالیتهایی به مرحله عمل درآمده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت تاکید بر استفاده حداکثری از کالاهای ساخت داخل و اختصاص چهار درصد از هر قرارداد برای انجام مسئولیتهای اجتماعی صنعت نفت را از دیگر وجوه این قراردادها برشمرد و تأکید کرد: مرحله نخست قراردادهای این طرح در سال ۱۳۹۷ امضا شده و تا کنون به پیشرفت ۲۵ درصدی بهطور میانگین رسیده است.
کرباسیان سهم ساخت داخل از اجرای این طرحها را تاکنون بیش از ۷۰ درصد اعلام کرد و گفت: پیشبینی میشود این رقم به بیش از ۸۰ درصد برسد، همچنین۸۰ درصد نیروهای بومی در پروژههای این طرح در استانهای مختلف بهکار گرفته شدهاند و حدود ۱۸ دکل حفاری در این پروژهها مشغول فعالیت هستند که پیشبینی میشود ۲۳ عدد افزایش یابند.
کرباسیان در پایان از انعقاد ۱۰ قرارداد دیگر در مرحله سوم طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: امیدواریم با اتکا به سرمایه و توان نیروهای داخلی این ایده به مرحله عمل درآید.
ادامه دارد