stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024
  • کد خبر : 169273
  • 01 مهر 1399 - 1:20
2

دو عامل مهم برای احیای تقاضای نفت

دو عامل مهم برای احیای تقاضای نفت

فضای بازار طی هفته گذشته تحت تاثیر اختلالات عرضه ناشی از وقوع طوفند سالی در خلیج مکزیکوی آمریکا، کاهش سطح ذخایر تجاری نفت آمریکا و توبیخ لفظی اعضای متخلف در نشست هفته گذشته کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس توسط عربستان سعودی، خوشبینانه بود.

قلم | qalamna.ir :

اختلال عرضه در منطقه خلیج مکزیکوی آمریکا به حدود ۴۹۷ هزار بشکه در روز رسید. با این حال گزارشها حاکی از آن است که عرضه متوقف شده با عبور طوفند به زودی از سرگرفته خواهد شد. پس از اختلال در تولید نفت، تقاضا برای سوخت هم در منطقه مذکور احتمالاً به مدت چندین روز مختل خواهد شد. با این حال شرکتهای حفاری انرژی در خلیج مکزیکو آماده وقوع یک طوفان دریایی گرمسیری بتا می شوند که به سرعت در حال نزدیک شدن است و احتمالاً باعث وقوع یک اختلال دیگر در روند تولید نفت منطقه خواهد شد.

تجدید ضمانت از سوی گروه اوپک پلاس

 دیدار هفته گذشته کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس به تمدید مهلت کاهش تولید جبرانی تا پایان دسامبر منجر شد زیرا بسیاری از کشورهای که در ماههای پیش نتوانسته بودند به سهمیه کاهش تولیدشان عمل کنند، خواستار زمان بیشتر برای جبران بودند. با وجود این حقیقت که عراق در اوت به سهمیه کاهش تولید خود به طور کامل عمل کرد اما نتوانست اهدافی که در ماه‌های پیش تعیین شده بود را بر آورده کند. طبق گزارش پلاتس، نرخ پایبندی به توافق اوپک پلاس از سوی امارات متحده عربی ۷۴ درصد، روسیه ۹۵ درصد و نیجریه ۷۸ درصد بود.

طبق اعلام منابع ثانویه اوپک، مجموع سطح پایبندی به توافق کاهش تولید در ماه اوت ۱۰۱ درصد بود. مازاد تولید ۱۰ کشور عضو اوپک به ۱.۶۴۱ میلیون بشکه در روز و کشورهای غیراوپک ۷۳۴ هزار بشکه در روز بود و مازاد تولید گروه در فاصله ماه می تا اوت مجموعا به ۲.۳۷۵ میلیون بشکه در روز بالغ شد. اوپک در نشست مذکور در خصوص تغییر پیمان کاهش تولید تصمیم نگرفت. این گروه کاهش تولید نفت را از ۹.۷ میلیون بشکه در روز در فاصله می تا ژوئیه به ۷.۷ میلیون بشکه در روز در فاصله اوت تا دسامبر تسهیل کرده و قرار است محدودیت عرضه خود را از ابتدای ژانویه سال ۲۰۲۱ به ۵.۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهد. تقاضای جهانی برای نفت در حال حاضر به آهستگی در حال بهبود بوده و واردات بالای چین سهم بسزایی در این روند ایفا کرده است. سطح تقاضای جهانی در اوت حدود ۶ میلیون بشکه در روز پایین سطح سال ۲۰۱۹ بود. طبق اعلام اداره ملی آمار چین، فعالیت پالایشگاهی چین با وجود حاشیه سود ضعیف به ۱۴ میلیون بشکه در روز افزایش یافت که ۹.۲ درصد رشد سالانه داشت. با این همه ذخایر بالای نفت در چین و کاهش حاشیه سود پالایش، به واردات کمتر در سپتامبر منجر شد.

از سرگیری صادرات نفت لیبی

بازار آماده ورود عرضه بیشتر نفت از سوی لیبی می شود. ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی پس از حدود هشت ماه محاصره تاسیسات نفتی، تصمیم گرفت به این محاصره پایان دهد. این محاصره عرضه نفت لیبی را از ۱.۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ به کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ کاهش داد. شرکت ملی نفت لیبی تایید کرد تولید میادینی که نیروهای مسلح در آنجا حضور ندارند را آغاز خواهد کرد. افت شدید تولید باعث از دست رفتن ۹.۸ میلیارد دلار درآمد نفتی، قطع برق و کمبود سوخت در این کشور شده است. انتظار می رود نخستین محموله صادرات نفت از سوی یک شرکت نفتی منطقه خلیج فارس صورت بگیرد که حدود ۰.۲۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند. با این حال با توجه به آسیبهای زیرساختی جدی،  انتظار نمی رود تولید نفت لیبی به سرعت به ظرفیت کامل احیا شود. در توافق کاهش تولید اوپک پلاس سه کشور عضو اوپک شامل ایران، لیبی و ونزوئلا از مشارکت در کاهش تولید معاف شده اند و لیبی محدودیتی برای تولید نفت ندارد. واکنش بازار به نیرومندی احیای اقتصادی بستگی دارد که ممکن است قادر باشد عرضه اضافی نفت را جذب کند.

تنزل پیش‌بینی اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی

آژانس بین‌المللی انرژی و اوپک پیش‌بینی خود از رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۰ را کاهش داده اند. اولی انتظار دارد تقاضا به میزان ۸.۴ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به ۹۰.۲ میلیون بشکه در روز برسد و دومی پیش بینی کرده که تقاضا ۹.۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد و به ۹۱.۷ میلیون بشکه در روز می رسد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود کاهش سطح ذخایر تجاری نفت خام این کشور به میزان ۴.۴ میلیون بشکه در روز و رسیدن آن به سطح ۴۹۶ میلیون بشکه را اعلام کرد. تولید نفت آمریکا ۰.۹ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۰.۹ میلیون بشکه در روز و تقاضا برای نفت در این کشور با ۰.۶۴ میلیون بشکه در روز افزایش، به ۱۵.۹۰ میلیون بشکه در روز رسیده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در این بین، تقاضا همچنان در بازارهای کلیدی رو به بهبود است. بانک سیتی هفته گذشته با فرض بهبود کامل تقاضا برای نفت و بازگشت آن به سطح پیش از بحران تا پایان سال ۲۰۲۱، قیمت هر بشکه نفت برنت در سال میلادی آینده را ۶۰ دلار پیش‌بینی کرد. با این حال بسیاری در بازار انتظار ندارد تقاضا به این زودی به سطح پیش از بحران شیوع ویروس کرونا بازگردد.

 انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.