stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 28 November , 2024
  • کد خبر : 173732
  • 15 مهر 1399 - 14:34
5
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان خبر داد:

افزایش ۵۵۰ هکتاری زراعت چوب در استان همدان

افزایش ۵۵۰ هکتاری زراعت چوب در استان همدان
قلم/ همدان- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان زراعت چوب را از جمله طرح‌های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: تعهد مصوب زراعت چوب در سالجاری ۵۵۰ هکتاراست که با تحقق آن، سرانه فضای سبز استان افزایش می‌یابد
قلم | qalamna.ir :

قلم و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان، اسفندیار خزائی مطرح کرد: اجرای این طرح، نیازمند تولید و پرورش نهال‌های مرغوب و سریع ‌الرشد است بنابراین در سال‌جاری تولید بیش از یک میلیون اصله نهال سریع الرشد صنوبر در نهالستان قدس ملایر در برنامه‌های این اداره کل قرار گرفته است.

وی درباره چرایی انتخاب گونه صنوبر برای زارعت در همدان بیان کرد: تمایل مردم و بهره برداران برای کشت این گونه و صنایع برای خرید آن در کنار سازگاری صنوبر با شرایط اقلیمی همدان عامل اصلی زارعت صنوبر در همدان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان یادآور شد: در دیگر استان ها از گونه اکالیپتوس و دیگر گونه های «چوب ده» نیز استفاده می شود اما این گونه ها نسبت به سرما مقاوم نیستند بنابراین در همدان زارعت صنوبر بیشتر مورد اقبال مردم است.

خزائی ادامه داد: با توجه به اینکه نهال مورد نیاز برای زارعت صنوبر تامین شده هم اینک در حال شناسایی متقاضیان هستیم و این افراد می توانند برای دریافت نهال صنوبر به منظور زارعت در عرصه مورد نظر اقدام و درخواست کنند.

وی گفت: نهال صنوبر بر اساس هدف زارع مبنی بر زارعت چوب با قطر کم یا زیاد کشت شده و در صورت نیاز به چوب با قطر کم در سه یا چهار سالگی نهال نسبت به برداشت آن اقدام کرده و برای نهال با قطر بالا در سنین بالاتر یعنی هشت تا ۱۰ سالگی برداشت صورت می گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان این که به دنبال اجرای طرح زراعت چوب در هر هکتار یک‌هزار و ۳۰۰ اصله نهال غرس می‌شود، افزود: نهال ها به صورت مشارکتی با مردم و یا در عرصه ملی کاشته می شود و نقش مهمی در افزایش تولید چوب و بازدهی مهمی در صنعت مبل و منبت و تغییر معیشت بهره برداران منطقه دارد.

خزائی یکی از مسادل مهم در زراعت چوب را نگهداری و رساندن آن به مرحله برداشت دانست و یادآوری کرد: زراعت چوب نه تنها کمک کار طرح تنفس جنگل است، بلکه به تامین منابع معیشتی مردم و بهبود فضای سبز شهری نیز کمک می کند.

وی در بخش پایانی صحبت های خود اظهار کرد: اجرای طرح ملی زراعت چوب در سطح کشور تنها راه بی نیازی کشور از واردات چوب است و استان همدان ظرفیت بالایی برای تولید نهال‌های مورد نیاز کشور به خصوص استان‌های منطقه غرب دارد.

گفتنی است؛ استان همدان دارای ۴۶ هزار و ۷۵۷ هکتار جنگل طبیعی، دست کاشت، پارک جنگی و ذخیرگاه جنگلی است.

هشتگ: , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.