، علی ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هفته گذشته یکی از مهمترین اتفاقات در فضای بینالمللی بود.
وی افزود: موضع ما در برابر رهبران آمریکا روشن است. همانطور که بارها تاکید کردیم به سیاستها کار داریم نه به سیاستمداران. آنچه واضح بود، خود مردم آمریکا در این انتخابات به نژادپرستی، جنسیت زدگی، قانونشکنی و ایجاد دردسرهای جهانی نه گفتند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ترامپ با این صفات چهره آمریکا را در نزد افکار عمومی و ملت خود و ملتهای جهان مخدوش کرد، ادامه داد: اکثریت قاطع رأی مردم در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان دادند که ملت آمریکا به خوبی تشخیص داد که اقدامات غیرانسانی دولت آمریکا در چهار سال گذشته به چهره و جایگاه آمریکا لطمه جدی وارد کرده است.
ربیعی یادآور شد: این حقیقت که در اکثر قریب به اتفاق کشورهای جهان، مردم از این انتخاب ملت آمریکا در نه گفتن به سیاستهای ضد جهانی دولت ترامپ خرسند شده و خوشحالاند یک واقعیت است. امیدواریم دولت بعدی آمریکا نمایندهای شایسته از آرا و دیدگاههای مردم آمریکا باشد و اظهارات خود را در نقض معاهدات بینالمللی توسط دولت قبل مدنظر قرار دهد. تحولات را با دقت بررسی میکنیم و قضاوت را به آینده موکول خواهیم کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا، اظهار کرد: کرونا با افزایش ابعاد فاجعهآمیزش و تهدید جان انسانها از مهمترین مسائل دولت و مردم است. متأسفانه ویروس کرونا شباهت کمتری به اجداد خود داشته و از رفتار آنها تبعیت نمیکند. به طوری که خصوصیات ویروس نسبت به آغاز شیوع، دچار تغییرات جهشی شده و امروز تهاجمیتر و با خشونت بیشتر عمل میکند. ۶۰۰ مرگ روزانه در فرانسه نشان از این تغییرات دارد.
گذر زمان نباید باعث خستگی در مبارزه با کرونا شود
سخنگوی دولت افزود: تاکنون ۸۸ درصد افرادی که دچار مرگ و میر میشدند از سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای بودند، اما هماکنون این ویروس، سنین پایینتر را هم مورد درگیری شدید قرار میدهد.
ربیعی ادامه داد: گذر زمان نه تنها نباید سبب خستگی از مبارزه بیامان با کرونا و عادی انگاری ما شود بلکه برعکس، باید سبب ایجاد رویکرد جدیتر به سبک زندگی همراه با سلامت شده و رعایت پروتکلهای بهداشتی ابعاد گستردهتری در زندگی روزمره ما بیابد. با اینحال، به رغم تمامی محدودیتها و توصیههای بهداشتی، همچنان با زندگی بهداشتی متناسب فاصله زیادی داریم.
وی گفت: تمامی کارشناسان سلامت و اپیدمیولوژیستها رعایت پروتکلهای بهداشتی بیش از ۹۰ درصد را، راه حل بیبدیل و اجتنابناپذیر این مقابله میدانند. دولت و ستاد ملی کرونا، دائماً تدابیر و تصمیمات جدیدی را برای مقابله با کرونا میاندیشند اما راهکار مقابله اصلی، ایجاد یک جنبش عظیم اجتماعی مسئولیتپذیری برای حفظ جان خود و دیگران است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: چارهای جز یک نهادینهسازی گسترده از شهر و روستا تا محیطهای اداری، تولیدی، آموزشی و خدماتی و مهمتر از همه در میان خانهها نیست.
بیش از ۵۰ درصد ابتلاء به کرونا به خاطر دورهمیهای خانوادگی است
ربیعی ادامه داد: یافتههای مطالعات در اسپانیا نشان میدهد که ۳۱ درصد مبتلاها به خاطر دورهمیهای خانوادگی بوده است. تحلیلگران سلامت معتقد هستند در ایران بیش از ۵۰ درصد موارد ابتلاء به خاطر دورهمیهای خانوادگی است. با طولانی شدن شبها در زمستان، درخواست ما از هموطنان این است که از تجمعات دوستانه فامیلی و خانوادگی به صورت گسترده کاسته شود.
وی ادامه داد: بحث مهم دیگر ضرورت انجام تهویه مناسب در فضاهای بسته است. مطالعات نشان میدهد تهویه مناسب باعث کاهش بسیار جدی در شیوع خواهد بود. علاوه بر این گزارشاتی از انتقال ویروس از انسان به حیوان خانگی مشاهده شده است. این موضوع میتواند به فزایندگی ویروس کمک کند.
سخنگوی دولت یادآور شد: متأسفانه این روزها، به نقل از افراد مختلف، اخبار گوناگون نادرست یا ناقص بیان و منتشر میشود. اینگونه اخبار باعث سردرگمی بیشتر مردم میشود. از این رو ستاد ملی مقابله با کرونا، سخنگویی مشخص تعیین کرده است.
ربیعی اضافه کرد: توصیه دولت به همگان این است که صرفاً به اظهارات سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا توجه و استناد کنند و هر گونه اظهار نظری مغایر با سخنان ایشان فاقد صلاحیت هست.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوعات مطرح در جلسه هیئت دولت گفت: در این جلسه، ضرورت اتخاذ سیاستهای متناسب در ابعاد منطقهای، بینالمللی، همسایگان و نیز سیاستهای اقتصادی متناسب با تاکید بر افزایش پایداری اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و توجه به فرصتهای جهانی و فرصتهای پیشرو و در حوزه اقتصاد مورد بحث و چارچوبهای کلی آنها مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی دولت افزود: علاوه بر آن، علل و ابعاد مختلف افزایش غیرمنطقی قیمتها در این جلسه نیز به بحث گذاشته شد و وزارتخانههای ذیربط هر یک موظف شدند کالاهای مربوط به دستگاههای خود را با پیگیری روزانه و دقیق مورد نظارت قرار دهند. وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت دادگستری تکالیف ویژهای در این زمینه عهدهدار شدند. علاوه بر مسئله کاهش قیمتها، دولت با تاکید بر حفظ ارزش پول ملی، حمایت از بازار سرمایه را مورد بحث قرار داد.
ربیعی با تشریح دو تصمیم دولت برای ترخیص کالاها از گمرک گفت: تصمیم اول دولت در این زمینه ترخیص کالا بدون کد رهگیری و با تعهد ۳ ماهه بانک برای تأمین ارز بود. علاوه بر این بر اساس بخشنامه جدید دولت ۹۰ درصد کالاها ترخیص و الباقی بعد از تأمین ارز توسط بانک مرکزی وارد بازار میشود.
تا پایان هفته یک میلیون تن کالای اساسی ترخیص میشود
بر اساس اظهارات وی با استفاده از بخشنامه جدید دولت تا پایان هفته آینده حدود یک میلیون تن کالای اساسی ترخیص میشود و ترخیص کالاهای اساسی بعد از این تاریخ هم ادامه خواهد یافت. این تصمیم با توجه به ضرورت ترخیص سریع کالا برای جلوگیری از افزایش قیمتها و عدم کاهش تولید اتخاذ شده است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: برای روشن شدن برخی از شبهات، تاکید میشود این اجازه فوری ترخیصها، صرفاً شامل کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید است که اولویت آنها تنها توسط وزارت صمت مشخص خواهد شد. از همینجا اعلام میکنم خارج از این اولویت گذاری هیچ کالایی به این شکل ترخیص نخواهد شد. بنابراین کالاهای مصرفی، لوکس و غیر ضروری با این بخشنامه امکان ترخیص ندارند.
ربیعی افزود: بنا بر گزارش رئیس گمرک، بلافاصله بعد از این بخشنامه ۲۵ هزار تن برنج از گمرک ترخیص شده است و تا یک میلیون تن کالا به زودی ترخیص خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره تأثیر شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر مناسبات منطقهای ایران اظهار کرد: دولت کنونی آمریکا تا چه هفته دیگر میرود اما همیشه ایران در این منطقه باقی خواهد ماند. این تعبیر زیبا برای همه آنهایی که فکر میکنند دشمنی با ایران موجب تزلزل کشورمان میشود، پندآموز است.
سخنگوی دولت با تشریح سیاستهای منطقهای ایران تصریح کرد: به رغم فشارهای آمریکا حتی در دورانی که تلخترین و سنگینترین تحریمها علیه ایران ادامه دارد، سیاستهای منطقهای ما را همواره مبتنی بر ایجاد کردن صلح و فعال کردن دادوستدهای اقتصادی بین مردمهای منطقه دنبال کردیم. ما در اوج تحریم طرحهای صلح منطقهای را پیشنهاد کردیم. به همه کشورهای منطقه پیام صلح فرستادیم.
ربیعی با بیان اینکه ترامپ نتوانست با جنگ اقتصادی، فرهنگ و جغرافیای منطقه را تغییر دهد، خاطرنشان کرد: آمریکا به رغم فشارهایی که به دولت و کشورهای همسایه ما وارد کرد، اما فرهنگ مشترک، دین مشترک، پیوندهای مشترک و… موجب تمام تبادلات مردمی، فرهنگی، اقتصادی و… شد. ما امروز هم اعلام میکنیم کماکان سیاست صلح و دوستی و منطقه عاری از جنگ و خشونت را در دستورکار داریم.
امنیت منطقه باید توسط کشورهای منطقه تأمین شود
وی با بیان اینکه امیدوارم با کاهش مداخله دولت آمریکا به پیمانهای جمعی اقتصادی و امنیتی برای بهبود وضعیت مردم منطقه دست پیدا کنیم، گفت: هنوز هم معتقدیم امنیت منطقه با ترامپ یا بی ترامپ با کشورهای منطقه باید تأمین شود در شرایط جدید و با رفتن جنگافروز سیاسی و اقتصادی، فضای مساعدتری برای پیگیری سیاستهای اصولی ما فراهم شده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: دست دوستی خود را به سمت همه کشورهای منطقه دراز کرده و معتقدیم که عهد و پیمانهای منطقهای و با کار در منطقه میتوانیم اقداماتی انجام دهیم که به نفع دولت و ملتهای منطقه خواهد بود.
ربیعی در پاسخ سوالی درباره برخورد قاطع دولت با دلالان در زمینه ارز و سکه، گفت: بدیهی است عوامل متعددی در افزایش قیمت ارز مؤثر بوده اند. این عوامل بخشی اقتصادی و بخشهایی عوامل روانی مبتنی بر روانشناسی اجتماعی فعالان اقتصادی و بازار و حتی افراد جامعه، بوده است.
وی افزود: علاوه بر اینها متأسفانه در کشور ما همیشه سودجویی و برخی کسب و کارهای ناسالم و حتی بعضی وقتها فعالیتهایی مبتنی بر دستکاریهای خارجی در فضای ارز و سکه به چشم میخورد.
سخنگوی دولت ادامه داد: اخیراً افرادی به طور سازمان یافته اقدام به افزایش نرخ ارز و سکه میکردند که با برخورد سیستم امنیتی دستگیر شدند و در همین راستا کمیتهای بین بانک مرکزی، قوه قضائیه و دستگاههای اطلاعاتی تشکیل شده است و مطلعم که اقدامات مهمی نیز صورت گرفته و افراد در شبکههایی دستگیر یا متواری شده اند.
خبر تکمیل میشود…
منبع: