خبرنگار ، از ابتدای شیوع ویروس کرونا کمتر از یک سال میگذرد و در این مدت صنعت گردشگری بیشتری تأثیر را از این بحران دیده است. از همان روزهای ابتدایی که میزان همهگیری ویروس کرونا مشخص شد، سفر و گردشگری در چین آغاز و کل کشور در قرنطینه فرو رفت.
آهسته آهسته این ویروس از چین به دنیا سرایت کرد و در اولین گام سفر و گردشگری را تحت تأثیر قرار داد. برای چند ماه به طور کامل چیزی به نام گردشگری در دنیا وجود نداشت و بزرگترین صنعت دنیا از نظر نیروی انسانی در بحرانی بی سابقه فرو رفت. این بحران تا همین امروز هم ادامه دار است و همچنان پرتوی از ناامیدی در صنعت گردشگری دیده میشود.
شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC ) یکی از نهادهای پژوهشی در حوزه گردشگری است که گزارشهای اقتصادی بسیار معتبری به صورت دوسالانه منتشر میکند. حالا حتی این شورا نیز کارکرد پژوهشی خود را تغییر داده و به سراغ بررسی تأثیر ویروس کرونا بر صنعت گردشگری رفته است.
بر اساس آخرین آمارهای این شورا که در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ منتشر شده، صنعت گردشگری از ابتدای همهگیری بیماری کووید ۱۹ تاکنون ۱۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار کارمند خود را از دست داده است. بسیاری از فعالان در صنعت گردشگری زنان و جوانان هستند که شغلهای ساده نظیر خانهداری در هتلها و بخشهای مختلف خدماتی را بر عهده دارند؛ به نظر میرسد معیشت این قشر به شدت در سراسر دنیا تحت تأثیر قرار گرفته است.
بر اساس گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۹ حدود ۳۰۳ میلیون نفر در صنعت گردشگری مشغول به کار بودند، این یعنی از هر ۱۰ شغل در دنیا یکی مرتبط با گردشگری است. بر اساس این آمار جدید ۴۳ از فعالان گردشگری در سراسر دنیا شغل خود را از دست دادند. این یعنی بزرگترین صنعت جهان از نظر نیروی انسانی، کمی کمتر از نیمی از کارکنان خود را از دست داده است!
این شورا پیش بینی کرده که در صورت ادامه روند فعلی این رقم میتواند تا ۵۳ درصد یعنی از دست رفتن ۱۷۴ میلیون شغل پیش برود.