دکتر رضا اسدی فرد در گفتوگو با ایسنا فعالیت اصلی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی را شامل دو مقوله دانست و افزود: یکی از این مقولهها قرار دادن ظرفیت آزمایشگاهی موجود در این شبکه به دانشگاهها و پژوهشگاهها و آزمایشگاههای خصوصی برای انجام فعالیتهای تحقیقاتی دانشگاهی (رسالهها و تزهای دورههای کارشناسی ارشد و دکتری) و تحقیقات صنعتی است.
وی ادامه داد: در این راستا این شبکه تلاش کرده تا در سراسر کشور کلیه ظرفیتهای مناسب حوزه آزمایشگاهی را شناسایی و از آنها برای عضویت در این شبکه دعوت کند که در حال حاضر حدود ۷۵۰ مرکز آزمایشگاهی در این شبکه عضو هستند و اطلاعات حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ دستگاه آزمایشگاهی را در این شبکه به اشتراک گذاشتهایم.
اسدیفرد، مقوله دوم فعالیت این شبکه را معرفی اعضا و دستگاههای این شبکه دانست و ادامه داد: از این طریق محققان به راحتی میتوانند تجهیزات آزمایشگاهی مورد نظر را جستجو کنند و مرکز آزمایشگاهی خود را بیابند که از طریق سایت این شبکه اطلاعات ۱۶ هزار و ۵۰۰ تجهیز آزمایشگاهی در دسترس عموم قرار دارد.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی تعداد آزمونهای انجام شده در این شبکه را حدود ۵۰ هزار تست عنوان کرد و یادآور شد: این تعداد شامل آزمونهای تکراری نیز میشود که با حذف آنها تعداد آزمونهای انجام شده بالغ بر ۲۰ هزار آزمون است که برای محققان دانشگاهی و صنعتی ارائه شده است.
تسهیلگری اجرای آزمون برای محققان
وی خاطر نشان کرد: به منظور تسهیلگری ارائه خدمات آزمایشگاهی به دانشجویان و اساتید به ویژه در این دوران که بودجههای دانشگاهی محدود است، از سوی معاونت علمی، یارانه و سوبسید خوبی به گروههای مختلف پژوهشی ارائه میشود و در این راستا بر اساس اهدافی در هر فصل یکسری یارانهها و اعتباراتی تعریف میشود به گونهای که در پاییز برای اعضای هیات علمی کشور اعم از اساتید وابسته به وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد و هر فردی که بر اساس قوانین، استاد محسوب میشود، برای آنها تخفیف ۵۰ درصدی در شبکه آزمایشگاهی تعریف شده است.
به گفته وی این تخفیف تا سقف ۴ میلیون تومان است، به این معنا که اگر استادی تا سقف ۸ میلیون تومان خدمات آزمایشگاهی دریافت کند، ۴ میلیون تومان از این هزینهها از سوی معاونت علمی پرداخت خواهد شد.
اسدیفرد با تاکید بر اینکه مشابه این یارانه برای دانشجویان دکتری در نظر گرفته شده است، در این باره توضیح داد: برای دانشجویان دوره دکتری تخفیف ۵۰ درصدی و برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد یارانه ۴۰ درصدی در نظر گرفته شده است، ضمن آنکه افرادی که عضو بنیاد ملی نخبگان هستند، اعم از اساتید و دانشجویان یارانه ۹۰ درصدی برای آنها منظور خواهد شد.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه این خدمات در هر فصل اعمال خواهد شد، خاطر نشان کرد: بر این اساس هر عضو هیات علمی حدود ۲۰ میلیون تومان از این طریق میتواند از خدمات این شبکه بهرهمند شوند.
راهاندازی باشگاه مشتریان
وی با اشاره به راهاندازی باشگاه مشتریان در این شبکه، گفت: در این باشگاه بالغ بر ۱۰۰ هزار فرد و شرکت حضور دارند که از این تعداد ۹۵ هزار نفر فرد حقیقی هستند و ۵ هزار شرکت دانشبنیان حضور دارند و از خدمات شبکه استفاده میکنند.
اسدیفرد، با تاکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان از تخفیف ۵۰ درصدی برای استفاده از خدمات این شبکه برخوردار هستند، اظهار کرد: مزیت این شبکه این است که از نظر جغرافیایی در سراسر کشور پراکنده هستند، به گونهای که در بیش از ۸۰ شهر کشور آزمایشگاههای عضو این شبکه حضور دارند، ضمن آنکه این آزمایشگاهها همه موضوعات و حوزههای علمی و تحقیقاتی اعم از فنی، مهندسی، پزشکی، کشاورزی و غیره را پوشش میدهند.
وی استفاده از توان بخش خصوصی را از دیگر مزایای این شبکه نام برد و افزود: ۴۵ درصد از آزمایشگاههای عضو این شبکه از بخش خصوصی است.
انتهای پیام