stat counter
تاریخ : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025
  • کد خبر : 194165
  • 01 آذر 1399 - 10:35
2

ادامه روند کاهشی قیمت دلار جهانی

قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی: ارزش دلار مقابل شماری از ارزهای مهم کاهش یافت. همزمان با تداوم روند کاهشی دلار و احتمال معرفی واکسن کرونا اقبال جهانی به اسکناس سبز رو به کاهش است تا جایی که طبق اعلام سوییفت،  برای نخستین بار در طول هشت سال اخیر، یورو به پراستفاده ترین ارز در تراکنش های بین المللی تبدیل شده و جای دلار را گرفته است. آخرین بار یورو در فوریه ۲۰۱۳ پراستفاده ترین ارز در تراکنش های بین المللی بانکی معرفی شده بود.  در ماه اکتبر ۳۷.۸ درصد کل تراکنش های انجام شده مربوط به یورو بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود شش درصد افزایش نشان می دهد. از طرف دیگر اما سهم دلار از تراکنش های سوییفت با کاهش ۴.۶ درصدی به ۳۷.۶۴ درصد رسیده است.  چین نیز یکی از بزرگ ترین استقراض های یورویی معاصر خود را انجام داده است تا جایی که طبق اعلام خبرگزاری دولتی شین هوا، این کشور پنج میلیارد یورو اوراق قرضه صادر کرده است که ۷۵۰ میلیون یورو آن اوراق قرضه پنج ساله، دو میلیارد یورو آن اوراق قرضه ۱۰ ساله و مابقی نیز اوراق قرضه ۱۵ ساله بوده است.  شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا تا نیمه ماه نوامبر به ۷۴۲ هزار نفر رسیده که این رقم در مقایسه با هفته قبل حدود ۳۳ هزار نفر افزایش یافته است. در طول یک ماه اخیر این نخستین بار است که شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری آمریکا افزایشی می شود و این مساله می تواند روند کلی کاهشی نرخ بیکاری در آمریکا را متوقف کند. نرخ بیکاری آمریکا با وجود کاهش در ماه های اخیر هنوز از سطح چهار درصدی ثبت شده قبل از آغاز کرونا فاصله زیادی دارد و بعید است که دست کم تا پایان امسال شاهد بازگشت نرخ بیکاری به محدوده چهار درصدی باشیم.   
 

در خبری بد برای بانک مرکزی اروپا، مرکز آمار اروپا اعلام کرد متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به اکتبر بدون تغییر نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی ۰.۳ درصد رسید که این نرخ تورم هنوز در فاصله زیادی از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه باقی مانده است. همچنین متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به اکتبر در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۳ درصد اندازه‌گیری شده که ۰.۱ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است. این مساله بدان معناست که صرف صدها میلیارد یورو هنوز نتوانسته است تقاضا را به سطح قبل از بحران کرونا بازگرداند.در شرایطی که اروپا وارد فاز تازه ای از شیوع کرونا شده است، اختلاف نظر بین اعضای اتحادیه اروپا بر سر مباحث بودجه ای می تواند به معضل جدیدی برای اقتصاد قاره سبز مبدل شود. مجارستان و لهستان لایحه کلان بودجه ای اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۷ را وتو کردند و این بدان معنا خواهد بود که اجرایی شدن بسته یک میلیارد یورویی مقابله با کرونا در سطح اتحادیه اروپا باز هم به تعویق خواهد افتاد. این بودجه بر روی احیای رشد اقتصادی اتحادیه اروپا پس از کرونا متمرکز است و دلیل مخالفت این دوکشور شرقی اروپایی نیز آن است که آن ها خواهان دریافت سهم بیشتری از این کمک ها هستند. این احتمال وجود دارد که روزهای پایانی دولت ترامپ شاهد به اوج رسیدن تنش ها بین چین و آمریکا باشد. وبگاه آکسیوس به نقل از منابع آگاه مدعی شده است ترامپ قصد دارد تا پایان دولت خود فشار حداکثری را به چین وارد و تحریم های جدیدی علیه این کشور وضع کند که رفع آن برای دولت بعدی دشوار باشد. در دولت ترامپ مناقشات دو طرف به سرعت به حوزه تجاری و سرمایه گذاری کشیده است که حتی فاز نخست توافق تجاری نیز نتوانست روابط دو طرف را به حالت قبل بازگرداند. رف چینی در واکنش به این خبر نسبت به عواقب هرگونه اقدام نسنجیده هشدار داده است.  

اداره غذا و دارو آمریکا مجوز تولید انبوه واکسن ضد کرونای شرکت آمریکایی فایزر و شریک آلمانی آن یعنی بیونتک را صادر کرد. انتظار می رود در اوایل سال اینده میلادی این واکسن که طبق ادعای سازندگانش باعث ایجاد مصونیت ۹۰ درصدی در افراد مورد آزمایش شده، به طور گسترده در اختیار عموم مردم قرار گیرد و قرار است این واکسن ابتدا در آمریکا و سپس اروپا و سپس سایر نقاط عرضه شود. تولید انبوه این واکسن به ویژه در شرایطی که سرعت ابتلا به کرونا مجددا رو به افزایش است خبر بسیار خوبی برای بازارهای مالی از جمله بازار ارز محسوب می شود به ویژه آنکه اروپا به ویژه شرق و مرکز آن مجددا درگیر همه گیری کرونا شده و کشورهای غربی و شمالی نیز ناگزیر به اعمال مجدد قرنطینه های سراسری و محدودیت های کسب و کار شده اند.   تاکنون بیش از ۵۷ میلیون و ۶۹۴ هزار و ۱۰۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۳۷۲ هزار و ۸۱۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۵۹ هزار و ۲۱۱ نفر، برزیل با ۱۶۸ هزار و ۲۱۸ نفر، هند با ۱۳۲ هزار و ۷۳۲ نفر، مکزیک با ۱۰۰ هزار و ۱۰۴ نفر و انگلیس با ۵۴ هزار و ۲۸۶ نفر بوده است.جو بایدن- نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پیامی توییتری با اشاره به افزایش قابل توجه شمار قربانیان کرونا در آمریکا گفته است شرایط کرونا در حال حاضر یک بحران است که نیازمند پاسخی منسجم از طرف دولت فدرال است اما این پاسخ در حال حاضر (از طرف دولت ترامپ) وجود ندارد. وی همچنین خواستار اقدام فوری دولت ترامپ برای مقابله با کرونا شد.  

ادوارد مویا تحلیلگر ارشد ارزی در موسسه اواندا- گفت: اگرچه پیشرفت های خوبی برای مقابله با کرونا حاصل شده اما هنوز خیلی زود است که کار را تمام شده بدانیم. نه تنها آمریکا بلکه همه نقاط جهان با یک بحران اقتصادی مواجه شده اند که همه برنامه ریزی ها و پیش بینی های قبلی را بهم ریخته است. کشورها کار سختی را برای غلبه بر بحران اقتصادی ناشی از کرونا دارند حتی اگر خود مساله کرونا هم تمام شود، تا مدت ها درگیر پیامدهای آن خواهیم بود و بانک های مرکزی باید سیاست های پولی اجباری را اجرا کنند.  شدت گرفتن سرعت شیوع کرونا باعث شده است تا شاهد رقم خوردن رکوردهای جدید از مرگ و میر روزانه ویروس کرونا باشیم تا جایی که روز ۱۱ نوامبر با ثبت بیش از ۱۰ هزار فوتی در یک شبانه روز رکورد قبلی را که مربوط به روز هفدهم آوریل با ۸۵۳۰ قربانی بود، شکست.  

شاخص دلار
 شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۴ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۴۱ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۶ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).

ارزهای اروپایی
در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۲۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۲۷ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۴ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۵ دلار رسید.

ارزهای آسیایی
 در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۲ درصد افزایش به ۱۰۳.۸۲۷  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۶۸ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۶۳ یوان چین اعلام شد.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.