stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 28 November , 2024
  • کد خبر : 204439
  • 21 آذر 1399 - 10:06
4

۴۲ روزنامه‌نگار در سال ۲۰۲۰ کشته شدند

قلم | qalamna.ir :
گروه بین الملل: فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در گزارش سالانه خود اعلام کرد که در سال میلادی جاری ۴۲ خبرنگار و کارمند رسانه‌ها حین کار کشته شده‌اند و حداقل ۲۳۵ نفر نیز به دلایل مربوط به حرفه خود در زندان هستند.
تعداد روزنامه‌نگاران و کارکنان رسانه‌ها که در سال ۲۰۲۰ کشته شده‌اند تقریبا مشابه ۳۰ سال پیش است که فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران انتشار سالانه این آمار را شروع کرد. این آمار نشان می‌دهد که تعداد روزنامه‌نگاران کشته شده در سال‌های اخیر رو به کاهش بوده است.
 این آمار همزمان با برگزاری یک کنفرانس مجازی در مورد آزادی مطبوعات به میزبانی دولت هلند و یونیسف و در آستانه روز جهانی حقوق بشر منتشر شد.
آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، گفت: «کاهش موارد مرگ روزنامه‌نگاران در چند سال اخیر به معنای از بین رفتن خطرات مرگباری که آن‌ها حین کار با آن روبرو هستند نیست. این آمار فقط یک سری ارقام نیست. آن‌ها دوستان و همکاران ما هستند که زندگی خود را فدای این حرفه کرده و با جان خود هزینه فعالیت به عنوان یک روزنامه‌نگار را پرداخته‌اند».
«علاوه بر به خاطر سپردن و گرامیداشت یاد آن‌ها، تک‌تک پرونده‌های مربوط به قتل و کشته شدن همکاران خود را پیگیری می‌کنیم و به دولت‌ها و نهادهای انتظامی و قضایی فشار خواهیم آورد تا قاتلان آن‌ها را مجازات کند».در طول سی سالی که فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران این آمارها را جمع‌آوری کرده است، در مجموع دو هزار و ۶۵۸ روزنامه‌نگار و کارکنان رسانه‌ها کشته شده‌اند.مکزیک برای چهارمین بار طی پنج سال گذشته در صدر فهرست سال ۲۰۲۰ قرار دارد و در سال میلادی جاری ۱۳ روزنامه‌نگار در این کشور به قتل رسیده‌اند. در پاکستان، پنج روزنامه‌نگار و در افغانستان، عراق، هند و نیجریه سه روزنامه‌نگار کشته شده‌اند.
فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران که در ۱۵۰ کشور جهان بیش از ۶۰۰ هزار عضو دارد در گزارش سالانه خود تعداد روزنامه‌نگاران زندانی را نیز منتشر می‌کند.
یونس جاهد، ر‌ئیس این فدراسیون، گفت: «این آمارهای دردناک تاکید مجددی است بر خشونت حکومت‌ها و نقض شدید موازین حقوق بشر و آزادی رسانه‌ها. آن‌ها با زندانی کردن روزنامه‌نگاران و محروم کردن آن‌ها از یک روند قضایی عادلانه تلاش می‌کنند از پاسخگویی و پذیرش مسئولیت بگریزند. شمار کثیر همکاران زندانی ما در سراسر جهان نشان می‌دهد که روزنامه‌نگاران در جستجوی حقیقت و منافع عمومی چه هزینه سنگینی می‌پردازند».اشتف بلوک، وزیر خارجه هلند که کنفرانس آزادی مطبوعات در لاهه را افتتاح کرد گفت: «باید از روزنامه‌نگاران در سراسر جهان به نحو بهتری حفاظت شود تا بتوانند وظیفه خود به عنوان دیده‌بان دمکراسی را انجام دهند».ادره آزوله، دبیرکل یونسکو، نیز گفت: کنفرانس لاهه بر نقش ضروری و مهم گزارشگران تاکید خواهد کرد.
او افزود: «در دوران همه‌گیری ویروس کرونا، روزنامه‌نگاران علاوه بر انتشار اطلاعات حیاتی به تمیز دادن حقیقت از دروغ کمک می‌کنند که در نظام اجتماعی ما نقش اساسی دارد».

 

هشتگ: , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.