stat counter
تاریخ : جمعه, ۹ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 29 November , 2024
  • کد خبر : 205111
  • 22 آذر 1399 - 16:02
2

بی‌نیازی صنایع نیروگاهی به خارج با تولید ابرآلیاژها در کشور

بی‌نیازی صنایع نیروگاهی به خارج با تولید ابرآلیاژها در کشور

یکی از شرکت‌های فناور با ساخت و بومی سازی ابرآلیاژهای پیشرفته، وابستگی صنایع نیروگاهی و پالایشگاهی برای تامین این نوع آلیاژها به خارج را کاهش داد.

قلم | qalamna.ir :

ایسنا، جلال دانش، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان این‌که آلیاژهای پایه نیکل و پایه کبالت جزو جدایی‌ناپذیر صنایع پیشرفته هستند، گفت: ابر آلیاژها در دمای بالا خواص خودشان را حفظ می‌کنند و عمدتا در صنایعی مانند نیروگاه‌ها و برای ساخت توربین های گازی کاربرد دارند.

وی ساخت قطعات و تجهیزات پیشرفته مبتنی بر آلیاژهای نیکل و کبالت را یکی از مهم‌ترین محورهای فعالیت این شرکت عنوان کرد و افزود: با توجه به اهمیت سوپرآلیاژهای نیکل و کبالت، عمده مشتریان این تولیدات از صنایع است. چراکه این آلیاژها از خاصیت‌هایی چون مقاوم به سایش برخوردار هستند.

دانش، به تولید فنرهای ابرآلیاژی اشاره کرد و ادامه داد: این فنرها به دلیل آن که باید در شرایط محیطی و دمایی ویژه، خواص خود را حفظ کنند، از فناوری پیشرفته‌ای برخوردارند که اکنون توسط فعالان فناور با روش های ریخته گری دقیق و گریز از مرکز تولید می‌شوند.

مدیرعامل این شرکت ادامه داد: با بومی‌سازی فنرهای دریچه کشویی پاتیل مذاب که در صنایع ریخته‌گری پرکاربرد است، برای نخستین بار در کشور توانستیم تولید این تجهیزات را که تا پیش از این در انحصار یک شرکت اروپایی بود، در کشورمان ممکن کنیم. در صورتی که این فنرها از کارایی لازم برخوردار نباشد، ۲۰۰ تن مذاب از ارتفاع ۳۰ متری سقوط می‌کند و ضمن آسیب‌های انسانی، هزینه‌های هنگفتی را به بار خواهد آورد. خوشبختانه ساخت این فنر با موفقیت تولید و اجرایی شده است.

دانش، از بازار گسترده مواد ابرآلیاژی در کشور گفت و ادامه داد: به علت این که در صنایع نیروگاهی و خطوط انتقال گاز طبیعی تعداد بسیار زیادی توربین گازی داریم، کشور ایران یکی از بزرگترین بازارهای قطعات توربین در دنیا محسوب می‌شود. علاوه بر این از آنجایی که رتبه نخست منابع هیدروکربوری هستیم و بخش عمده‌ای از منابع نفت و گاز ترش است ، بنابراین مصرف آلیاژ در بخش استخراج میزان قابل توجهی است.

بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری، وی با بیان اینکه مسیر خروج ارز با این تولیدات و خدمات مسدود شده است، ادامه داد: این صرفه جویی در حوزه‌های گوناگونی انجام می‌شود. به طور مثال در حوزه بازسازی و تعمیر سالانه یک میلیون یورو را بسته به اعلام آمادگی نیروگاه‌ها صرفه‌جویی می‌کنیم، اما ظرفیت صرفه‌جویی تا ۴ میلیون یورو وجود دارد. همچنین در بخش تولید قطعات تا یک میلیون یورو و در بخش کمک به دیگر واحدها، ۲.۵ تا ۳ میلیون یورو صرفه‌جویی صورت گرفته است.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.