ایسنا به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، محسن نادریمنش – عضو موظف هیات عامل، در خصوص جزییات طرح ساخت، بهرهبرداری و انتقال(BOT) شبکه ابری یکپارچه توزیعشده که به ابرایران موسوم است، بیان کرد: ایجاد و شکلگیری سکو(Platform)های ابری توزیعشده در راستای پیادهسازی اهداف شبکه ملی اطلاعات و تامین نیازهای کسبوکارهای نوپا در قالب مشارکت عمومی-خصوصی (PPP) و بر اساس مدل ساخت، بهرهبرداری و انتقال واگذار شد.
وی افزود: در این طرح که با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت برگزار شد با توجه به ظرفیتهای موجود در مراکز داده استانی، کشور به دو منطقه تقسیم شد که طی آن منطقه یک شامل شهرهای تبریز، مشهد، قم، همدان و هممکانی شیراز و منطقه دو، شهرهای شیراز، اصفهان، اهواز، کرج و هممکانی تبریز در نظر گرفته شد.
نادریمنش تمرکززدایی محتوا و خدمات از تهران، توزیع بار ترافیکی و افزایش پایداری، کاهش وابستگی به اینترنت بینالملل، ارایه خدمات به کسبوکارهای نوپا، ایجاد زیرساختهای موردنیاز برای توسعه کسبوکارهای مبتنی بر پلتفرم، ارایه خدمات ابری به متقاضیان دولتی و خصوصی و صرفهجویی اقتصادی را مهمترین اهداف طرح ابرایران توصیف کرد.
نادریمنش در خصوص مختصات برگزاری این مشارکت تصریح کرد: فرآیند انتخاب اپراتور به دلیل جدید بودن حوزه فعالیت و نیاز به تخصصهای مختلف با دشواریهایی مواجه بود و به همین دلیل فرآیند انجام آن طولانی شد و شرکتهای خصوصی متقاضی بهصورت کنسرسیوم در این مشارکت حضور داشتند.
بنا به اظهارات عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران، دولت به منظور ایجاد انگیزه و تشویق بخش خصوصی جهت مشارکت در ابرایران، مشوقهایی را نیز در نظر گرفته است که در این خصوص میتوان به خرید ۳۰ درصدی خدمات ابری توسط دولت از بخش خصوصی، اعطای تخفیف ۹۰ درصدی جهت هزینه پهنای باند انتقال، تخصیص تسهیلات ۷۰ میلیارد تومانی از محل صندوق نوآوری و شکوفایی به شرط دانش بنیان بودن اشاره کرد. همچنین دوره بهرهبرداری تجاری به مدت هفت سال توسط مجری طرح ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام