سمیه صادقی در گفتوگو با خبرنگار ، با اشاره به وضعیت حاد شهر اصفهان در میزان آلودگی هوای آن و تأثیر این شرایط بر سلامت افراد، اظهار کرد: آلایندهها موادی هستند که در محیط وجود دارند و میتوانند باعث آسیب بر موجودات زنده و انسان شوند. آلایندههای هوا شامل مواد شیمیایی و سمی است و با توجه به اینکه بیشترین میزان تماس با هوای بیرون از طریق ریههاست و انسان روزانه هزاران لیتر هوا را طی دم و بازدم به ریههای خود داخل و خارج میکند.
وی با بیان اینکه دستگاه تنفس به عنوان مهمترین عضو بیشتر از همه اعضای بدن در معرض تبعات آلودگی هواست، اضافه کرد: منابع آلاینده هوا در شهرهای بزرگ معمولاً وسایل نقلیه متحرک مثل اتوبوسها، کامیونها و یا منابع ثابت مانند کارخانجات و پالایشگاهها هستند، بعضی از سموم در آلودگیها مثل اکسیدهای سولفور، اکسیدهای نیتروژن، ازون و همچنین ذرات معلق موجود در هوا باعث بروز بیماریهای ریوی میشوند.
این فوق تخصص آلرژی، اختلالات تنفسی و ریه، تصریح کرد: بیماریهای ریوی انواع مختلفی دارد که شامل آسم، برونشیت مزمن و حتی سرطان ریه است که ذرات معلق هوا موجب بروز این بیماریها به دو صورت ایجاد بیماری جدید در شخص سالم و تشدید بیماری در اشخاص دارای بیماریهای زمینهای میشوند.
صادقی با تاکید بر اینکه هر سال در زمان اوج آلودگی هوا تعداد مراجعه کنندهها به بیمارستان به علت مشکلات قلبی عروقی و ریوی افزایش مییابد، خاطرنشان کرد: هر چه درجه آلودگی هوا و مدت زمانی که شخص در معرض هوای آلوده است بیشتر باشد عوارض آن نیز شدیدتر میشود.
این فوق تخصص بیماریهای ریه، بیان کرد: افراد مسن، کودکان، افراد با بیماری زمینهای مثل آسم، آلرژی و برونشیت مزمن، خانمهای باردار، افرادی که بیماری قلبی زمینهای دارند، بیش از سایر افراد در معرض عوامل ناشی از آلودگی هوا قرار دارند.
صادقی تاکید کرد: توصیه میشود که این افراد در زمانهای تشدید آلودگی هوا از منزل خارج نشوند. همه اشخاص از انجام فعالیتهای بدنی شدید در فضای باز و خروج غیر ضروری از منزل پرهیز کنند.
وی اظهار کرد: آلودگی هوا باعث افزایش ابتلا به عفونتهای تنفسی از جمله کرونا میشود همچنین میتواند باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن اشخاص یا تشدید بیماریهای زمینهای شود.