رضا اردکانیان امروز در آئین آغاز به کار جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نیرو، افتتاح طرحهای آبرسانی به ۱۳۷ روستا در استانهای مرکزی و فارس با جمعیت بیش از ۶۰ هزار نفر و ۳ پروژه «ساز و کاری» در سی و پنجمین هفته پویش #هر هفته_الف_ب_ایران با اشاره به آبرسانی به ۱۳۷ روستا در استانهای مرکزی و فارس با جمعیت بیش از ۶۰ هزار نفر در سی و پنجمین هفته پویش #هر هفته_الف_ب_ایران گفت: با این تعداد، مجموع هموطنانی که در طول فعالیت بیش از ۷ سال دولت تدبیر و امید به شبکههای آب سالم و پایدار در روستاهای کشور دسترسی پیدا کردهاند، به بیش از ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسید.
وی افزود: امیدواریم طبق برنامه علاوه بر ۱۲ هزار و ۱۸۲ روستا که در این دولت تاکنون از نعمت شبکههای آب سالم و پایدار بهرهمند شدهاند تا نیمه ۱۴۰۰ و تحویل دولت به دولت سیزدهم، جمعیت روستایی برخوردار از این نعمت به بیش از ۱۰ میلیون نفر برسد که از این مجموع، ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مربوط به طرحهایی هستند که در دولت تدبیر و امید، طراحی، اجرا و افتتاح شدهاند.
ورود فناوریهای نوین به صنعت آب و برق با پروژههای ساز و کاری
اردکانیان گفت: از مجموع ۲۵۰ پروژه، ۵۰ پروژه ساز و کاری است؛ پروژههایی که موجب تسهیل و تسریع در اجرای پروژههای ساخت و سازی، کاهش هزینهها و افزایش سرعت خدمترسانی و گشایش بیشتر در این عرصه و همچنین ورود فناوریهای نوین به عرصه صنعت آب و برق خواهد شد که امروز سه طرح از این ۵۰ طرح افتتاح شد.
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به بهرهبرداری سه پروژه ساز و کاری “زیستبوم نوآوری نیرو”، “سامانه پیشرفته بازار برق ایران” و “سامانه پیشبینی و پایش سیلاب” در این هفته از پویش اظهار داشت: کار و فعالیت همکارانم در صنعت آب و برق کشور و بهویژه در وزارت نیرو محدود و منحصر به این پویش و فعالیت تا پایان سال ۱۳۹۹ نیست، بلکه برگرفته از رهنمود مقام معظم رهبری به مناسبت هفته دولت امسال در دوم شهریور سال جاری در دیدار مجازی با هیئت وزیران که تاکید و توصیه به اجرای طرحها در زمانهای وعده داده، استمرار فعالیتها و همچنین ریلگذاری ضروری و مناسب برای دولت آینده بود، وزارت نیرو یک برنامه ۱۸۰ روز کاری را از ابتدای دی ماه تدوین کرده که به همه شرکتها و مدیریتهای وزارت نیرو در سراسر کشور ابلاغ شده است.
وی افزود: از ابتدای دی ماه تا حدود پایان دهه نخست مرداد ۱۴۰۰ که آخرین روزهای فعالیت دولت دوازدهم خواهد بود ۱۸۰ روز کاری پیش روی ما و به عنوان یک فرصت در اختیار ماست که برنامهریزی دقیقی در قالب سه سرفصل برای این مدت انجام شده که یکی از اینها اجرای طرحهای ساخت و سازی شامل احداث نیروگاهها، سدها، شبکههای آبیاری و زهکشی، تصفیهخانههای آب و فاضلاب و سایر تجهیزات در بخش آب و برق برای تولید، انتقال و توزیع این دو کالای راهبردی و همچنین جمعآوری فاضلاب، تصفیه و استفاده مجدد از آن است.
وی ادامه داد: سرفصل دوم، طرحهای ساز و کاری است که تسهیل کننده مسیر همه فعالیتهای صنعت آب و برق و بویژه موجب تحول و گشایش در این عرصه در بحث هزینهها و همچنین افزایش بهرهوری و سرعت گردش کار و خدمترسانی به مردم خواهد بود.
وزیر نیرو اظهار کرد: سرفصل سوم هم تحت عنوان ریلگذاری برای دولت آینده، مجموع پروژههایی است که در این ۱۸۰ روز کاری خود را موظف به آغاز آنها میکنیم برای این که در دولت آینده تداوم پیدا کرده و به بهره برداری خواهد رسید؛ چرا که از نظر مردم، خدمت آب و برق، خدمتی مستمر است و تحت هیچ شرایطی نباید تحت تاثیر رفت و آمد دولتها با فراز و فرود فعالیتها مواجه شوند و استمرار در ذات این دو خدمت و کالا وجود دارد.
وی گفت: امیدواریم با خلاصی یافتن از تحریمهای ظالمانه و جنگ اقتصادی تحمیل شده بر ملت که مانند جنگ نظامی از آن سرافرازانه بیرون خواهد آمد و روسیاهیاش نصیب آتش افروزان این جنگ خواهد شد، شرایط اقتصادی کشور به گونهای باشد که دولت آینده با گشایش و تسهیل بیشتری بتواند همه طرحهای خدمترسانی به مردم و طرحهای توسعه و عمران کشور از جمله آب و برق را با سرعت بهتری به اجرا برساند.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به حضور آنلاین بیش از ۶۰۰۰ شرکت کننده در جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نیرو، این رویداد را یکی از کارهای مستمر، ضروری و مفید وزارت نیرو و همکارانی عنوان کرد که در این عرصه در وزارت نیرو مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: این صنعت و عرصه خدمت نیازمند این نوآوری مداوم خواهد بود. در کشوری با جمعیتی افزون بر ۸۰ میلیون نفر که در آینده بیش از این هم خواهد بود، باید از بالاترین ثروت تجدیدپذیر خود که آن هم منابع انسانی ارزنده است بتوان بیشترین استفاده را برای رفاه و آسایش مردم این سرزمین و منطقه داشت.
طبق اعلام وزارت نیرو، اردکانیان گفت: این، مستلزم ارتباط مستمر با مرزهای دانش، بهرهمندی از فناریهای نوین، ایجاد آمادگیهای لازم برای پدیدههای نو از جمله تغییر اقلیم و همکاری نزدیک و معنادار ما با ظرفیتهای دانشگاهی کشور است که از پژوهشگاه نیرو و موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو به عنوان دو بال پژوهش و تحقیق انتظار بالایی میرود.
اردکانیان با بیان این که همه اینها به نوعی وابسته به نگاهی است که به سازمان دولت داریم، اظهار کرد: کشوری در حال توسعه زمانی به هدفهای خود در امر توسعه و تعالی دست پیدا میکند که نگاه کارگزاران و دولتمردان آن به سازمان دولت به عنوان جایی برای انجام وظیفه و کسب افتخار باشد.
وی افزود: اگر کسانی نگاهشان به سازمان دولت جایی به عنوان امرار معاش باشد دولت با این نگاه راه به جایی نخواهد برد و برنامههای توسعه دست نیافتنی خواهد بود. موظفیم این جایگاه به کسانی اختصاص داده شود که نگاه اولشان به سازمان دولت به عنوان جایی برای امرار معاش نباشد.
اردکانیان اظهار کرد: این که آب و برق با کیفیت و کمیت بهتری به مردم برسد، با قیمت پایینتری تولید و عرضه شود و دستگاهها با راندمان بهتری کار کنند، قیمت عمر من به عنوان یک مدیر است. دولت چابک، کارا و پیشرو؛ دولتی که مدیران آن هر روز موجب حرکت جمعهای وسیعی در خارج سازمان دولت شوند و شرکتهای وسیعی را به حرکت دربیاورند، گشایشهای قابل ملاحظهای در گردش کارها ایجاد و از مشکلات و موانعی که در دیوانسالاری موجود سر راه اجرای طرحها و پروژهها هست گرهگشایی کنند.
وی گفت: وزارت نیرو بیش از پیش نیازمند چنین روحیهای است که هر روز دنبال شیوههای نوین و جدید و بهرهمندی از فناوریهای روز دنیا و افزایش بهرهوری است.
انتهای پیام