در همین حال موج اعتراض ها به سانسور ترامپ در جهان در حال افزایش است و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم انسداد و سانسور ترامپ در توئیتر و شبکههای همسو را “مشکل ساز” دانست و جان ماتز، مدیر عامل پارلر، پس از آنکه این شبکه اجتماعی محافظهکار را با اجبار مسدود کردند غول های فناوری را به “جنگ علیه آزادی بیان” متهم کرد، و گفت: ”آنها پیروز نخواهند شد! ما آخرین امید جهان برای آزادی بیان و اطلاعات آزاد هستیم.
افزایش دانلود سیگنال و تلگرام
از زمانی که پیامرسان واتساپ (متعلق به کارتل فیسبوک و توییتر و اینستاگرام به مالکیت جک دروسی) در هفته گذشته اعلام کرد کاربران به موجب قوانین جدید این شرکت باید موافقت کنند که فیسبوک و شرکتهای تابعه از دادههای شخصی آنان استفاده کنند، بسیاری اقدام به نصب پیامرسان سیگنال در گوشیهای خود کردند به طوریکه تعداد بالای کاربران جدید در سیگنال باعث ایجاد اختلالهایی در این پیامرسان شده است.
سیاست جدید فیسبوک برای پیامرسان واتساپ و همچنین پیشنهاد ایلان ماسک برای مهاجرت به پیامرسان سیگنال سبب شد دانلود سیگنال و تلگرام در جهان بهشدت افزایش پیدا کند. به نظر برخی کارشناسان، پیامرسان سیگنال از نظر امنیت وضعیت بهتری نسبت به برخی دیگر از پیامرسانها دارد. فیسبوک که صاحب واتساپ است، میخواهد کاربران واتساپ را مجبور به اشتراکگذاری اجباری برخی دادههایشان در واتساپ با فیسبوک کند و هر کاربری که این شرایط را قبول نکند، نمیتواند از واتساپ استفاده کند. فیسبوک در سال ۲۰۱۴ واتساپ را به ارزش ۱۹ میلیارد دلار خریده بود. پس از این خرید، این سامانه در جهان با وجود مشکلاتی که برخی کارشناسان عنوان میکنند، همهگیرتر شد و امروز بیش از دو میلیارد نفر از آن استفاده میکنند. البته این سامانه امکانات بسیار کمتری نسبت به رقبای خود بهخصوص تلگرام و سیگنال دارد. یکی از بزرگترین ضعفهای این اپلیکیشن نداشتن نسخهٔ رایانهای کامل است. این در حالی است که رقیب آن سیگنال در نمونهٔ غیرموبایلی کاملتر است. واتساپ گفته است بخشی از اطلاعات کاربران را با برخی شرکتها به اشتراک خواهد گذاشت، اطلاعاتی مانند نام پروفایل، اطلاعات گوشی و یا آدرس آیپیها. البته محتوای چتها فاش نخواهد شد.
احتمالاً از این اطلاعات ممکن است برای مدیریت تبلیغات و یا چیزهایی شبیه آن استفاده شود، با وجود این، برخی کاربران به دلیل سابقه نهچندان خوب فیسبوک در حفظ اطلاعات خصوصی در حال جایگزین کردن یک برنامهٔ جدید پیامرسان هستند. مؤسسه سنسورتاور گزارش داده است که تنها طی ۴۸ ساعت بیش از صد هزار بار اپلیکیشن سیگنال دانلود شده است. برخی کارشناسان البته قابلیتهای تلگرام را در زمینه مدیریت اطلاعات و ذخیرهسازی آن کاملتر از سیگنال میدانند. تلگرام همچنین نسخه کاملتری برای رایانههای شخصی و دستگاههای غیرموبایلی حتی نسبت به سیگنال دارد. با این حال سیگنال در نسخه رایانهای خود از واتساپ کاملتر است. برای مثال، میتوان با نسخه غیرموبایلی آن مکالمه صوتی و تصویری داشت درحالیکه این گزینه هنوز در نسخه رایانهای واتساپ غیرفعال است.
در همین حال، اکانت پسر جان اف کندی که در توئیتی نوشته بود “زمانش فرا رسید” بلافاصله توسط توئیتر مسدود شد! جان اف کندی رئیسجمهور آمریکا در دهه ۱۹۷۰ میلادی همانند دونالد ترامپ قصد داشت فساد «دیپ استیت» (حکومت در سایه گلوبالیستها) را نابود کند اما ترور شد.
یورو نیوز هم در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده که در پی حمله طرفدارانش به کنگره آمریکا در هفته گذشته، از ورود به بسیاری از شبکههای اجتماعی اصلی محروم شد، اکنون به دنبال فضای جدیدی در اینترنت برای ارتباط با طرفدارانش است و از این رو به اپلیکشن «پارلر» روی آورده است. این کار باعث شد تا گوگل و اپل، اپلیکشین «پارلر» را که در میان طرفداران ترامپ بسیار محبوب است، از فهرست اپلیکشینهای موجود در فروشگاههای خود یعنی اپاستور و گوگل پلی استور حذف کند. آمازون نیز «پارلر» را از سرویس میزبانی وب حذف کرد.
در واکنش به این اتفاقات جان ماتزه، مدیرعامل «پارلر» با امید بازگشتِ روی خوشِ بزرگترین غولهای دنیای اینترنت به این شبکه اجتماعی که تنها دو سال از راه اندازی آن میگذرد، اعلام کرد که برای مدت یک هفته سرویسدهی «پارلر» را متوقف و بازنگری در فعالیتهای آن را آغاز خواهد کرد. با این وجود او مجازاتهای اپل، گوگل و آمازون را «حملهای هماهنگ شده از سوی غولهای فناوری برای از بین بردن فرصت رقابت در بازار» توصیف کرد؛ زیرا به گفته او در مدت دو سال اخیر «پارلر بسیار موفق بوده است».
گمانه زنیها حاکیست که حتی اگر خوشبینی جان ماتزه درست از آب درآید، باز هم بعید است که این شبکه اجتماعی بتواند به موفقیت پیشین خود دست یابد. شبکه اجتماعی نوبنیاد «پارلر» بیش از ۱۲ میلیون کاربر دارد که گفته میشود بسیاری از آنها دنبالکنندههای دونالد ترامپ در توییتر بودهاند. حذف اپلیکیشن «پارلر» از گوگل پلیاستور، جمعه گذشته بدون هشدار قبلی به این شبکه اجتماعی انجام شد؛ گوگل دلیل این کار را فرستاده شدن مطالبی از مسیر پارلر با هدف «تحریک خشونت مداوم در ایالات متحده» اعلام کرد.
اپل نیز روز شنبه پس از یک مهلت ۲۴ ساعته به «پارلر» برای برنامهریزی مجدد با هدف جلوگیری از استفاده از این پلتفرم برای انجام فعالیتهای غیرقانونی و خطرناک، اقدام به حذف آن کرد. آمازون نیز روز شنبه به «پارلر» پیام داد که از نیمه شب یکشنبه باید به دنبال یک سرویس میزبانی وب دیگر برای فعالیت باشد. در نامهای که از سوی آمازون برای «پارلر» فرستاده شد، آمده است که تنها در چند هفته گذشته دستکم ۹۸ پست که «بوضوح خشونت را تشویق و تحریک میکنند» در این شبکه اجتماعی منتشر شده و به این ترتیب ادامه فعالیت کاربران در این شبکه «یک خطر واقعی برای امنیت عمومی» است. جان ماتزه، مدیرعامل «پارلر» روز یکشنبه در جریان گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز اعلام کرد که کار بازنگری در سیاستها و اصلاح فعالیتهای «پارلر» همچنان ادامه دارد. با این وجود افزود: «بسیاری از فروشندگان ما را رها کردهاند. اگرچه در تلاشیم تا هرچه سریعتر آنلاین شویم، اما با مشکلات زیادی روبرو هستیم. زیرا بسیاری از فروشندگان دیگر حاضر با کار با ما نیستند چراکه فعالیت آنها بیش از همه به تاییدهای اپل و گوگل وابسته است.» ترامپ وعده داده است که احتمالا پلتفرم شخصی خود را برای ارتباط با طرفدارانش راه اندازی خواهد کرد اما کارشناسان پیشبینی می کنند که این کار به سرعت عملی نشود.