وزارت بازرگانی آمریکا علاوه بر افزودن شرکت CNOOC که سومین شرکت نفتی دولتی بزرگ چین است، شرکت اسکای ریزون را به دلیل توانایی برای ساخت محصولات نظامی شامل موتورهای هواپیما به لیست کاربر نهایی نظامی اضافه کرد تا دسترسی این شرکت به صادرات آمریکایی محدود شود.
دولت پرزیدنت ترامپ که قول داده بود در صورت به قدرت رسیدن، موضع سخت گیرانه ای در قبال چین اعمال خواهد کرد، در روزهای پایانی عمر خود به فشار بر این کشور ادامه داده و شرکتهایی را هدف گرفته که مدعی است چین از آنها برای استفاده از فناوری غیرنظامی برای اهداف نظامی استفاده می کند.
ویلبر راس، وزیر بازرگانی آمریکا که بر لیست سیاه اقتصادی نظارت دارد، اظهار کرد: اقدامات بی پروا و جنگ طلبانه چین در دریای چین جنوبی و تلاش برای دستیابی به فناوری و مالک معنوی حساس برای تلاشهای نظامی سازی، تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا و امنیت جامعه بین الملل است.
شرکتهایی که در این لیست قرار می گیرند برای خرید کالاهای فناوری پیشرفته از شرکتهای آمریکایی باید مجوز ویژه وزارت بازرگانی آمریکا را دریافت کنند.
آمریکا مدتها با ادعاهای سرزمینی چین در منطقه غنی از منابع دریای چین جنوبی مخالف بوده و پکن را متهم کرده به دنبال ارعاب کشورهای دیگری است که در جنوب شرقی آسیا واقع شده اند. چین اعلام کرده آمریکا به دنبال برانگیختن جنجال بر سر ادعاهای حاکمیت دریایی در این منطقه بوده و تلاش کرده است با ارسال کشتیها و هواپیماهای نظامی به دریای چین جنوبی، این منطقه را بی ثبات کند.
راس در بیانیه خود اعلام کرده که شرکت CNOOC در راستای اهداف ارتش خلق چین برای ارعاب همسایگان این کشور عمل می کند.
وزارت بازرگانی آمریکا شرکت CNOOC را به آزار و تهدید فعالیتهای اکتشاف و استخراج فراساحلی نفت و گاز در دریای چین جنوبی متهم کرده است تا ریسک سیاسی شرکای خارجی علاقمند در کشورهایی نظیر ویتنام را افزایش دهد.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت CNOOC ماه گذشته به لیست سیاه آمریکا از شرکتهایی که با ارتش چین ارتباط دارند اضافه شده و سرمایه گذاران آمریکایی ملزم شدند تا نوامبر ۲۰۲۱ داراییهای خود در این شرکت را واگذار کنند.
انتهای پیام