دکتر عبدالنبی باقری با اشاره به اینکه درختان مرکبات توسط گونههای متعددی از حشرات مکنده و غیرمکنده مورد حمله قرارمیگیرند اظهار کرد : در میان حشرات مکنده برخی گونهها مانند “زنجرک ناقل بیماری جاروی جادوگر لیمو ترش” تنها ناقل بیماریهای فایتوپلاسمایی هستند، در حالیکه برخی دیگر همچون “پسیل آسیایی مرکبات و شتهها” علاوه بر انتقال بیماریهای باکتریایی وویروسی، خود نیز به عنوان آفات مهم مرکبات محسوب میشوند.
وی افزود : علاوه بر آفات مکنده مذکور، تریپس و شبپره مینوز نیز دارای پتانسیل بالایی برای خسارت به درختان مرکبات به خصوص درزمانهای تولید جست میباشند.
محقق بخش گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی تصریح کرد : اگرچه در استان هرمزگان در یک دهه اخیر،پیچخوردگی و بدشکلی برگ درختان مرکبات بیشتر مربوط به تغذیه آفت پسیل آسیایی مرکبات بوده است اما بررسیهای دو سال اخیردر نقاط مختلف استان، نشان میدهد که عامل این بدشکلی و پیچخوردگیها، تغذیه ناشی از شته میباشد.
وی در این خصوص گفت : این حشرات نیز همانند سایر آفات مکنده از شیره گیاهی تغذیه میکنند و باعث ضعف درختان و اُفت کمی وکیفی محصول میشوند.
باقری همچنین خاطرنشان کرد : هنوز در خصوص امکان انتقال بیماریهای ویروسی توسط این حشرات در استان هرمزگان اطلاعخاصی در دست نیست.
گفتنی ا ست : در خصوص مبارزه با این آفت و با توجه به همزمانی تقریبی آن با آفات تریپس و مینوز مرکبات و مقاومت نسبی آنها بهبخشی از حشرهکشها، توصیه میشود که از سمومی استفاده شود که هر سه آفت مزبور را کنترل نماید.
انتهای پیام/