گروه بین الملل: یک دختر هفت ساله در میانمار به ضرب گلوله کشته شد. او جوانترین قربانی شناختهشده در جریان سرکوبهای معترضان پس از کوتای نظامی ماه گذشته در این کشور است.
خانواده خین میو چیت گفتند که او در جریان یورش ماموران به خانه آنها در شهر ماندالای توسط پلیس و زمانی کشته شد که به سمت پدر خود میدوید.با ادامه اعتراضات، ارتش میانمار استفاده از قدرت نظامیاش را افزایش داده است.سازمان نجات کودکان میگوید بیش از ۲۰ کودک در میان افراد کشتهشده در رویدادهای اخیر این کشور هستند.ارتش میگوید در مجموع ۱۶۴ نفر در جریان اعتراضات کشته شدهاند انجمن کمک به زندانیان سیاسی (ایایپیپی) میگوید شمار جان باختگان حداقل ۲۶۱ نفر است.
ارتش میانمار از مرگ معترضان ابراز تاسف کرد، در حالی که آنها را به خاطر ایجاد هرج و مرج و خشونت در کشور مقصر دانست.اما نیروهای امنیتی، گاهی بیوقفه روی معترضان شلیک کردهاند. شاهدان عینی از ضرب و شتم مردم توسط ارتش، یورش به خانههای فعالان و معترضان گزارش دادهاند.می توسومایا، خواهر بزرگتر خین میو چیت گفت که ماموران پلیس سهشنبه بعد از ظهر در حال بازرسی تمام خانهها در محل آنها در ماندالای بودند که بالاخره وارد خانه آنها شدند و به بازداشت اعضای خانواده پرداختند.او گفت ماموران از پدر او پرسیدند که آیا اسلحه دارد و پدرش وقتی گفت اسلحه ندارد، ماموران شروع به بازرسی و جستجوی خانه کردند. در همین لحظه خین میو چیت به سمت پدر خود دوید تا روی زانوی او بنشیند.
“بعد آنها به او شلیک کردند و او را زدند.”پدر این کودک قربانی در مصاحبهای با یک رسانه محلی درباره آخرین کلماتی که دخترش به زبان آورده گفته است: “او گفت نمیتوانم پدر، خیلی دردناک است.”این کودک نیم ساعت بعد در حالی به سمت بیمارستان برده میشد، جان باخت.او گفت: پلیس همچنین پسر ۱۹ ساله آنها را کتک زد.ارتش تاکنون در این مورد اظهار نظری نکرده است.
سازمان نجات کودکان در بیانیهای گفته است که از مرگ این کودک “وحشتزده” شده است. این در حالی است که روز گذشته نیز یک کودک ۱۴ ساله در این شهر به ضرب گلوله کشته شد.
این سازمان گفته که کشته شدن روزانه کودکان توسط نیروهای امنیتی نشاندهنده “بی اعتنایی کامل به زندگی بشر” است.
معترضان خواستار آزادی آنگ سانگ سوچی، رهبر حزب حاکم هستند که در ماه فوریه و پس از کودتای ارتش، از قدرت برکنار و بازداشت شد.آنگ سان سوچی، رهبر لیگ ملی دموکراسی (انالدی) در ماه نوامبر گذشته موفق شده بود با پیروزی قاطع در انتخابات، کنترل نظام را در دست بگیرد.اما نظامیان که علاوه بر آنگ سانگ سوچی، اکثر رهبران این حزب را بازداشت کرده، مدعی تقلب در انتخابات است. هر چند رهبران نظامی کودتا مدارکی در حمایت از این ادعای خود ارایه نکردهاند.ناظران بینالمللی مستقل ادعای ارتش مبنی بر تقلب در انتخابات نوامبر سال ۲۰۲۰ را رد کرده و گفتهاند هیچ تخلفی مشاهده نشده کردهاند.هفته گذشته، ارتش خانم سوچی را متهم کرد که غیرقانونی ۶۰۰ هزار دلار و ۱۱ کیلوگرم طلا گرفته است. ارتش هیچ مدرکی برای این اتهام ارائه نکرده و یک نماینده لیگ ملی برای دموکراسی هم آن را رد کرده است.