کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت:زمانی یک ماده غذایی را فاسد مینامیم که از نظر ویژگیهای ظاهری طعم، رنگ، بو و مزه به شکلی دچار تغییر شود که کیفیت و ارزش غذایی آن کاهش یافته و یا مصرف آن موجب انتقال بیماریهای عفونی شود. مینا زارعی مشاهده تغییر رنگ و خارج شدن از شکل ظاهری طبیعی مثل تغییر رنگ و رسوب بیش از حد آبلیمو
هرگونه بوی نامطبوع مثل بوی گندیدگی گوشت و تخم مرغ
تغییر در ویژگیهای بافتی مانند تشخیص لزجی سطح گوشت و یا فرو بردن انگشت دربدن ماهی که در صورت فاسد بودن ماهی برگشت اثر انگشت به حالت اولیه طول میکشد.
برخی از علائم اختصاصی فساد در مواد غذایی:
فساد در مرغ فاسد خام: بو و رنگ نامطلوب (تغییر رنگ صورتی روشن به سفید کم رنگ یا خاکستری در مرغ)
فساد در گوشت خام: بوی نامطبوع، چسبناکی یا لزجی سطح و دارا بودن رنگ قهوهای و خاکستری
فساد در ماهی خام: بوی نامطبوع، چسبناکی یا لزجی سطح، جدا شدن آسان پولک ها، فرورفتگی چشم، تغییر رنگ آبشش به قهوهای تیره
فساد در کنسرو: وجود تورم یا برآمدگی در دو طرف کنسرو، زنگ زدگی خارجی قوطی کنسرو، بو و رنگ نامطبوع محتویات، کنده شدن لعاب داخلی قوطی
فساد در گوشت، ماهی و مرغ پخته: داشتن بو و طعم نامطبوع در هنگام مصرف
فساد در آبلیمو: رنگ غیر طبیعی، رسوب بیش از حد، وجود کپک در سطح، زنگ زدگی درب شیشه
فساد در تخم مرغ: بوی گندیدگی، تغییر رنگ محتویات، پخش شدن زرده پس از شکستن تخم مرغ
فساد در شیر: بریدن شیر بعد از جوشاندن، که مصرف آن میتواند باعث بیماری شود را از روشهای آسان تشخیص فساد مواد غذایی بیان کردو افزود: مصرف هرگونه مواد غذایی کپک زده با توجه به سم تولید شده در داخل آن خطرناک است.
مواد غذایی که تاریخ انقضای آنها گذشته است را باید فاسد تلقی کرده و از مصرف آنها خودداری کرد.
شناسایی مواد غذایی فاسد
فارس- فساد مواد غذایی یکی از مهمترین عوامل عفونت و مسمومیتهای غذایی است.
قلم | qalamna.ir :