دولت همچنین پرداخت وام ودیعه مسکن را به منظور کمک به اقشار اجارهنشین به تصویب رساند که در تهران ۵۰ میلیون تومان، در شهرهای بزرگ ۳۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۱۵ میلیون تومان بود. امسال نیز آنطور که روز گذشته محمد اسلامی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ خبر داده کلیات افزایش و تداوم وام ودیعه مسکن در ستاد ملی کرونا مصوب شده است. با توجه به این صحبت اسلامی، امکان افزایش سقف این تسهیلات وجود دارد که احتمالا پس از بررسی جزئیات آن اعلام خواهد شد.
مصوبه دیگر ستاد ملی کرونا در سال گذشته تمدید اجباری قراردادهای اجاره بود که امسال نیز این مصوبه به قوت خود باقی است و تا سه ماه بعد از اعلام رسمی اتمام پایان کرونا قابل اجرا خواهد بود. هر فردی که اجارهاش تمام شده باشد با درصدی که اعلام خواهد شد مجددا اجارهنامه خود را تمدید خواهد کرد و نیازی به اسبابکشی وجود ندارد. در واقع مالکان نمیتوانند مستاجران را جواب کنند. هنوز درصد افزایش نرخ امسال مشخص نشده، ولی سال گذشته سقف مجاز در تهران ۲۵ درصد، در سایر کلانشهرها ۲۰ درصد و دیگر نقاط شهری ۱۵ درصد بود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ایام همهگیری کرونا بسیاری از موجران و مالکان، اجاره بها را افزایش ندادند، گفت: در بخشهایی مشکلاتی بین موجران و مستاجران وجود داشت که شوراهای حل اختلاف به آنها رسیدگی کرد. در عین حال، شوراهای حل اختلاف خلاف مصوبه ستاد ملی کرونا، حکم به تخلیه را صادر نکرده است.
اسلامی تاکید کرد: انتظار است تا با این مصوبه مردم مراعات حال یکدیگر را در این ایام همهگیری کرونا داشته باشند تا همه با هم از این بحران عبور کنیم.تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات یا همان وام کمک ودیعه اجاره به میزان ۵۰، ۳۰ و ۱۵ میلیون تومان، از اوایل مردادماه ۱۳۹۹ در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد و مهلت پرداخت آن تا پایان اسفندماه به اتمام رسید. سود این تسهیلات ۱۳ درصد است. نحوه بازپرداخت آن بدین صورت است که در روش اول، گیرندگان وام (مستأجران) میتوانند تسهیلات را یکساله دریافت کنند و صرفا سود آن را ماهانه بپردازند و در پایان سال، اصل آن را پرداخت کنند. در روش دوم، متقاضیان میتوانند وام را سه ساله دریافت کنند و در مدت ۳۶ ماه اصل و فرع آن را به بانک بپردازند. مستاجران در تهران ماهانه ۵۴۰ هزار تومان، کلانشهرها ۳۲۰ هزار تومان و سایر شهرها ۱۶۰ هزار تومان پرداخت خواهند کرد.