stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۰ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 9 January , 2025
  • کد خبر : 380744
  • 22 تیر 1400 - 14:12
4

ترکیدگی انار، دومین عامل خسارت در باغ‌های ارسنجان

ترکیدگی انار، دومین عامل خسارت در باغ‌های ارسنجان
فارس_ ترکیدگی انار، عامل بیش از ۱۰ درصد خسارت محصول انار در شهرستان ارسنجان است.
قلم | qalamna.ir :

علی ملک حسینی کارشناس مسئول باغبانی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: ترکیدگی انار، یکی از مهم‌ترین ناهنجاری‌های فیزیولوژیکی و عامل بیش از ۱۰ درصد خسارت محصول انار در این شهرستان به شمار می‌رود.
وی افزود: کدرو (زرده انار)، رباب، سریزدی، ملس، فاروق و شیرین شهوار از مهم‌ترین ارقام انار در این شهرستان است که رقم رباب نسبت به سایر ارقام مقاومت بیشتری در مقابل ترکیدگی دارد.
ملک حسینی گفت: اختلاف شدید درجه حرارت شب و روز، کم آبی، آبیاری سنگین درختان در خاک‌های شنی و سبک، دور آبیاری نامنظم، تغذیه نامتعادل بویژه در زمان گردویی شدن میوه تا پایان دوره برداشت و سرمای زودرس پاییزه در هنگام برداشت از عوامل اصلی بروز این عارضه است.
کارشناس مسئول باغبانی جهادکشاورزی ارسنجان اضافه کرد: تنظیم دور آبیاری، تهویه و ایجاد تخلخل و نفوذپذیری در خاک سنگین و سخت، تغذیه متعادل درختان برای افزایش استحکام پوست میوه و استفاده از کود‌های پتاسه، کلسیم و اسید آمینه از مهم‌ترین روش‌های کنترل ترکیدگی انار است.
شهرستان ارسنجان با دو هزار و ۵۰۰ هکتار انارستان، دومین قطب تولید انار در استان فارس است.

هشتگ: , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.