stat counter
تاریخ : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025
  • کد خبر : 380961
  • 23 تیر 1400 - 12:52
1

باید باواکسیناسیون جلوی ویروس کرونا بایستیم

قلم | qalamna.ir :
گروه جامعه: رئیس مرکز تحقیقات و آزمایشگاه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی گفت: واقعیت این است که قبلا هدف از تزریق واکسن این بود تا از بیماری علامت دار جلوگیری کنیم، اما الان با توجه به واریانت‌ها هدف این است که از بیماری‌های شدید یا مرگ و میر جلوگیری شود.
«علیرضا ناجی» رئیس مرکز تحقیقات و آزمایشگاه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی  با اشاره به عملکرد ویروس کرونای دلتا بیان کرد: ویروس دلتا و یا همان ویروس هندی از برخی جنبه‌ها با دیگر ویروس‌های کرونا که واریانتی دیگر دارند، متفاوت است، شاخکی که در این ویروس وجود دارد باعث شده تا چند خصوصیت پیدا کند.

وی ادامه داد: اول اینکه میزان انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر بسیار افزایش پیدا کرده است، در مقام مقایسه وقتی واریانت بریتانیایی را ملاحظه می‌کنید، می‌بینید که همین ویروس جهش یافته باعث افزایش ابتلا و درگیری بیشتر ریه می‌شود و مثلا در یک خانواده‌ همه با هم مبتلا می‌شوند، ویروس جهش یافته حتی در کودکان هم ابتلا را بالا می‌برد و در کل باعث درگیری شدید ریه می‌شود. 

ناجی افزود: ویروس جهش یافته‌ی دلتا خصوصیات دیگری هم دارد، به دلیل تاثیرات جهش ویروس روی آن در برابر سیستم ایمنی مقاومت و گریز دارد.تلاش برای تزریق واکسن هم برای کاهش گریز از سیستم ایمنی، فوت و بستری در بخش‌های آی‌سی‌یو بوده است.ناجی افزود: اخیرا هم یک ویروس دیگری از همین نوع به نام دلتا پلاس به وجود آمده که تغییر دیگری در آن دیده می‌شود که مقاومت و گریز از ایمنی در ویروس دلتا بیشتر شده است، در واقع نگرانی دیگری ایجاد کرده است، چون امکان دارد، باعث ایجاد موج دیگری شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا امکان دارد جهش دیگری از ویروس را داشته باشیم که مقاومت واکسن در برابر ویروس را بی‌اثر کند؟ گفت: این امکان وجود دارد، در این مورد باید به تجربه‌ی کشورهای دیگر که واکسیناسیون وسیع دارند توجه کرد، حتی امکان دارد موج‌های جدید هم آنجا ببینیم چون ویروس در هر کشوری وارد می‌شود و اکثر افراد که واکسینه نشدند را مبتلا می‌کند.

ناجی ادامه داد: اما این موضوع منافاتی ندارد که بگوییم افرادی که واکسینه هستند یا به عفونت گرفتار شدند دیگر مبتلا نمی‌شوند چون ما عفونت مجدد و شکست ایمنی را در افرادی که مبتلا شدند یا واکسن زدند را می‌بینیم.
وی گفت: اما واقعیت این است که قبلا هدف از تزریق واکسن این بود تا از بیماری علامت دار جلوگیری کنیم، اما الان با توجه به این واریانت‌ها، هدف ما این است که از بیماری‌های شدید آی‌سی‌یو یا مرگ و میر جلوگیری شود.
ناجی افزود: با این وجود افرادی هم هستند که دچار بیماری شدید می‌شوند و در آی‌سی‌یو بستری می‌شوند یا حتی فوت می‌کنند، که آنها به تفاوت‌های ژنتیکی و بیماری‌های زمینه‌ایی مربوط است.

وی ادامه داد: با وجود تمام پیشرفت‌های صورت گرفته باید به خواسته‌ی قبل خود برگردیم و با واکسن جلوی یک بیماری عفونی و علامت‌دار را بگیریم و برای این موضوع به دنبال تولید واکسن‌های جدیدی باشیم که بر موج‌های جدید تاثیرگذار باشد و مهم است این اتفاق بیفتد.

ناجی افزود: از طرف دیگر سوال این است که چرا این جهش‌ها به وجود می‌آید؟ که به دلیل شکست سیاست‌های کنترلی و پروتکلی در شرایط مختلف این اتفاق می‌افتد و ظهور این واریانت‌ها حاصل سیاست‌های آزاد در قبال گردش ویروس است.وی گفت: ما باید پروتکل‌های بهداشتی و ملاحظات غیردرمانی را خیلی جدی بگیریم که شامل سلامت بهداشت و اجتماعی است چون باعث شکسته شدن چرخه‌ی ابتلا می‌شود، همچنین واکسیناسیون به عنوان یک مداخله گر درمانی باید صورت گیرد، واقعیت این است که فقط ۱۰ درصد زنجیره کووید قابل کنترل است اما غیر از آن رعایت پروتکل‌ها تا ۹۰ درصد در قطع زنجیره کرونا اثر خواهد داشت.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.