فرادید به نقل از ایندیپندنت، همیشه هم تصمیمهای عقلانی خوب از کار درنمیآیند. در آینده فرد شاید افسوس بخورد که ای کاش تصمیم بهتری گرفته بود. در ادامه با ده مورد از این اشتباهات آشنا شوید. البته این انتخابها بیشتر جنبه سرگرمی دارند تا تاریخی.
تحویل نگرفتن جی. کی. رولینگ
رولینگ نویسنده مشهور مجموعه مشهور هری پاتر است. مجموعه او یکی از پرفروشترین کتابهای دنیا است. جالب است بدانید پیش از چاپ رمان اول «هری پاتر و سنگ جادو»، جی. کی. رولینگ به سراغ دوازده ناشر رفت ولی هیچ یک راضی نشدند تا رمان او را چاپ کنند. در نهایت «بلومزبری» ناشر رمان او شد. اما چه باعث شد تا بلومزبری موافقت کند؟ آلیس دختر هشتساله رئیس هیئتمدیره به پدرش پیشنهاد داد تا چاپ این کتاب را بپذیرد.
سری کتابهای هری پاتر موفقیت جهانی یافت و به بیش از ۶۰ زبان نیز ترجمه شد. درآمد رولینگ از این مجموعه یک میلیارد دلار بود.
دور ریختن ذخیره پول دیجیتال (بیت کوین)
در سال ۲۰۰۹، جیمز هاولز ۷۵۰۰ بیت کوین را خریداری کرد. در آن موقع، ارزش بیت کوین نزدیک به صفر بود. اما در سال ۲۰۱۳، ارزش هر بیت کوین معادل ۶۱۳ پوند بود. در واقع، مجموع ارزش پول دیجیتال هاولز در طول ۴ سال از صفر با ۴.۵ میلیون پوند رسیده بود. پس مشکل کار کجا بود؟ او هارد خود را از همان چهار سال پیش در کشو خانهاش گذاشته بود. یک روز هارد را بیرون انداخت. زمانی که ارزش پولش زیاد شد، او به اشتباه خود پی برد. سپس به محل جمعآوری زباله در نزدیکی شهر خود رفت. به او گفتند که هاردش میتواند جایی زیر این چند تن زباله باشد!
نخریدن گوگل به قیمت یکمیلیون دلار
لری پیج و سرگی برین، دو موسس گوگل، در سال ۱۹۹۹ پیش جرج بِل مدیرعامل «اکسایت» رفتند تا موتور جستجوی خود را به قیمت یک میلیون دلار بفروشند. بل از پیشنهاد آنها استقبال نکرد و باعث شد آنها قیمت نهایی خود را ۲۵۰ هزار دلار پایین بیاورند. اما بل این بار هم قبول نکرد. در حال حاضر، ارزش گوگل حدود ۳۶۵ میلیارد دلار است.
شلیک نکردن به هیتلر
هنری تاندی سرباز انگلیسی و از جمله کسانی است که بیشترین نشان جنگ جهانی اول را به خود اختصاص داد. او در سال ۱۹۱۴ یک سرجوخه زخمی و غیرمسلح به نام آدولف هیتلر را کنار یک نهر دید. اما تصمیم گرفت با خونسردی تمام به او شلیک نکند. (البته صحت این روایت تاریخی محل مناقشه است.)
فروش ۶۱۰۰۰۰ سهم به جای یکی
سال ۲۰۰۵، بازرگان ژاپنی در پی یک اتفاق ۱۹۰ میلیون پوند ضرر به شرکت وارد کرد. او ۶۱۰ هزار سهم را به قیمت یک ین فروخت، در حالی که قصد داشت هر سهم را ۶۱۰ هزار ین بفروشد!
درخواستهای مکرر «اوراق بهادار میزوهو» برای لغو این معامله هم کارساز نشد، زیرا بورس سهام توکیو زیر بار لغو معامله نرفت و آن شرکت مجبور شد همان تعداد سهم را با تحمل ضرر دوباره خریداری کند.
خشمگین کردن چنگیز خان
گفته میشود که چنگیز خان مغول قصد داشت روابط دیپلماتیک و تجاری با علاءالدین محمد خوارزم شاه داشته باشد. اما این پیشنهاد از طرف خوارزمشاهیان رد شد و فرستاده چنگیز خان گردن زده شد. او نیز خشمگین شد و حدود ۲۰۰ هزار نفر را به سرزمینهای تحت فرمان خوارزمشاهیان فرستاد تا امپراتوری آنها را نابود کند.
ناامید کردن برایان اکتون و جان کوم
سال ۲۰۰۹، فیسبوک دو برنامهنویس به نامهای برایان اکتون و جان کوم را در مصاحبه شغلی خود رد کرد. چند سال بعد، آنها مجبور شدند تا «واتس اپ» را با قیمت ۱۹ میلیارد دلار خریداری کنند. پس از رد شدن در آن مصاحبه، برایان و جان ایده واتس اپ را مطرح و پیادهسازی کردند.
سفارش قطارهای عریض
راهآهن سراسری فرانسه برای سفارش قطارهای جدید ۱۵ میلیارد دلار هزینه کرد. اما متاسفانه آن قطارها نسبت به پهنای ۱۳۰۰ سکوی ایستگاهها کمی عریضتر بودند. مشکلی که حل آن حدودا ۵۰ میلیون یورو هزینه برمیدارد. مثل این است که یک اتومبیل بزرگ و جدید بخرید، ولی از در پارکینگ خانه رد نشود.
رد کردن بیتلز
«دِکا» یک ناشر موسیقی است که قصد داشت بر روی یک گروه موسیقی در سال ۱۹۶۲ سرمایهگذاری کند. آنها در استودیو خود در لندن از دو گروه جوان امتحان گرفتند. سپس تصمیم گرفتند که برایان پول و گروه ترمِلوز (the Tremeloes) را بپذیرند. اما میدانید آن گروهی که رد شد چه گروهی بود؟ گروه چهار نفره اهل لیورپول به نام بیتلز (The Beatles).
غلط املایی در نام یک شرکت
دولت انگلستان به دلیل اضافه کردن یک s محکوم به پرداخت ۹ میلیون پوند شد. در پی این اتفاق ۲۵۰ نفر از کار بیکار شدند. دلیلش این بود که شرکت ثبت شرکت انگلستان نام Taylor and Son و Taylor and Sons را با هم اشتباه گرفته بود و آن شرکت در سال ۲۰۰۹ ورشکسته شده بود.