روزنامه ایران نوشت: ««دلمان برای رفتن به دانشگاه تنگ شده است. از همان دوران دبیرستان شنیدیم که دوران دانشجویی، دوران طلایی و شیرینی است و دیگر هم تکرار نمیشود اما همین روزگار شیرین و خوش جوانی را دو سالی هست که از دست دادهایم و برای ما تلخ شده. کاش شرایط ایمن شود و بتوانیم به کلاسهای درس برگردیم. کاش بتوانیم روزهای خوب دانشجویی را تجربه کنیم.»
این حسرتهای رفتن به محیط دانشگاهی حالا نه فقط خواسته دانشجویان بلکه اولویت اصلی رؤسای دانشگاهها هم هست. برای همین مسئولان وزارت علوم تصمیم گرفتند که کار واکسیناسیون دانشجویان را هر چه زودتر تمام کنند تا بتوانند درهای دانشگاه را به روی تمامی دانشجویان باز کنند. چندی پیش وزیر علوم نیز به بازگشایی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: «پس از اتمام واکسیناسیون تمامی دانشجویان درخصوص بازگشایی دانشگاهها تصمیمگیری خواهد شد. البته بازگشایی دانشگاهها دغدغه مهم مسئولان وزارت بهداشت هم هست. مدیران این وزارتخانه ضمن زمانبندیهای لازم برای واکسیناسیون دانشجویان، بارها اعلام کردند که میخواهند دانشجویان کلاسها را به صورت حضوری دنبال کنند.»
دکتر حقدوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره آخرین تصمیم واکسیناسیون دانشجویان میگوید: «طبق برنامه زمانبندی قبلی قرار بود واکسیناسیون یکسوم باقی مانده و عمده دانشجویان دیگر دانشگاهها تا نیمه آبان ماه تکمیل شود که خوشبختانه با حمایت جدی ستاد ملی مقابله با کرونا امیدواریم با همکاری وزارت علوم تا نیمه مهرماه یا حداکثر پایان مهرماه واکسیناسیون دانشجویان کشور به اتمام برسد.»
افت یادگیری در کلاسهای مجازی
سایه احمدنیا، دانشجوی سال دوم رشته معماری دانشگاه تهران است. او که تا امروز نه دانشگاه رفته و نه با استاد و همکلاسیهایش ارتباط حضوری برقرار کرده است، میگوید: «از دانشگاه پیامک داشتم که برای واکسیناسیون ثبت نام کنم. خیلی خوشحال شدم. این هفته واکسن را دریافت میکنم و منتظرم ببینم که کلاسها حضوری میشود. واقعاً تمرکزکردن در کلاسهای حضوری خیلی بهتر از مجازی است. در این دو ترم هیچ چیزی از دانشگاه نفهمیدم. واقعاً از این وضعیت آموزش خسته شدم. البته هنوز وضعیت تحصیلیمان هم روشن نشده و دانشگاه ما را بلاتکلیف گذاشته است. یک روز میگویند این ترم مجازی است. روز دیگر میگویند از ۱۵ آبان کلاسها حضوری است و برخی وقتها هم اعلام میکنند ممکن است فقط امتحانات حضوری باشد.»
در کنار دانشجویان دولتی، دانشگاه آزاد هم اعلام کرده است که واکسیناسیون دانشجویانش را در ۱۰۰ پایگاه واکسیناسیون این دانشگاه و همچنین پایگاههای وزارت بهداشت انجام میدهد.
فاطمه رضایی، دانشجوی سال سوم رشته تربیت بدنی دانشگاه آزاد است.
ترم یک دانشگاه را که خواند، شیوع بیماری کرونا در کشور دانشگاهها را هم تعطیل کرد. او میگوید: «دلم میخواهد دانشگاه باز شود. در کلاسهای مجازی سطح یادگیری پایین است و خودم از دانشگاه و درس هیچ چیزی نفهمیدم. ترم یک تازه داشتم دوست و رفیق پیدا میکردم که آموزشها غیر حضوری شد. دو روز پیش برایمان پیامک آمد که میتوانیم برای واکسن ثبت نام کنیم. سریع ثبت نامم را انجام دادم. امیدوارم کلاسها حداقل از آبان ماه حضوری شود.»
تصمیمگیری برای آموزشهای حضوری
مسئولان وزارت علوم اعلام کردهاند که دیگر نباید آموزش حضوری را به تعویق انداخت. آنها گفتهاند اگر واکسیناسیون انجام شود و ستاد مقابله با کرونا هم اجازه دهد درهای دانشگاه به روی دانشجویان باز خواهد شد. محمود فتوحی رئیس دانشگاه شریف، درباره بازگشایی این دانشگاه و شرایط واکسیناسیون دانشجویان میگوید: «کار واکسیناسیون دانشجویان تا هفته آینده تمام میشود. ۱۰ هزار دانشجو را واکسینه کردیم. البته ۶۰ درصد دانشجویان دانشگاه شهرستانی هستند. ما اطلاعات دانشجویان را به وزارت بهداشت دادهایم و آنها هم در سامانه سلامت ثبت کردند. دانشجویان شهرستانی باید واکسن را در شهر خودشان دریافت کنند. ما برنامهریزیها را انجام دادیم تا دانشجویان در دانشگاه واکسن بزنند.
احتمالاً دوز دوم را در مهرماه تزریق میکنیم. اولویتمان هم دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویان مقیم در خوابگاههاست. البته هنوز دانشجویان کارشناسی را واکسینه نکردهایم. طبق برنامه قرار است دانشجویان کارشناسی این هفته واکسن را دریافت کنند. درباره بازگشایی دانشگاهها هم ستاد باید تصمیم بگیرد. البته فکر میکنم از آبان ماه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت حضوری در کلاس درس باشند.»
احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، هم با اشاره به واکسینهشدن دانشجویان این دانشگاه میگوید: «یک هفته است که واکسینهکردن دانشجویان را آغاز کردیم. البته این اجازه به ما داده شد که خانواده استادان و کارمندان را هم واکسینه کنیم. بعد از خانواده پرسنل دانشگاه ما در نظر داریم خانواده دانشجویان را واکسینه کنیم. اگر ستاد مقابله با کرونا اجازه دهد پیشبینی میکنم از آبان ماه دانشگاهها را به صورت نیمهحضوری و فعالتر از سال قبل بازگشایی کنیم.»
محمدتقی احمدی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس، نیز خبر داد که واکسیناسیون دانشجویان را از مرداد ماه آغاز کردهاند و حالا بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه رفتوآمد دارند: «برخی از نخبگان دانشگاه تربیت مدرس در تولید واکسن برکت مشارکت داشتند. برای همین ما از مرداد ماه شروع به واکسیناسیون دانشجویانمان کردیم و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای انجام پروژههای دانشگاهی به دانشگاه میآیند. برای سال تحصیلی جدید هم اگر ستاد اجازه بدهد ما کلاسها را با رعایت پروتکلهای بهداشتی حضوری برگزار خواهیم کرد.»
انتهای پیام