افشین کلاهی در مورد حمله سایبری به جایگاههای توزیع سوخت اظهار کرد: ما از اساس در حوزه امنیت سایبری مشکل داریم، دوبار به شکل جدی مورد هجوم سایبری قرار گرفتیم و هر دو در شبکههایی بود که مستقل بودند و هزینه و سرمایهگذاری کردند، یعنی راهی نبود که از طریق آن حمله صورت بگیرد. جایگاههای بنزین یک شبکه کاملا مستقل است و ارتباطی به اینترنت ندارد اما یک سیستم قدیمی است که تقریبا از رده خارج شده و سالهای سال است که به روز نشده و امنیت آن مورد توجه قرار نگرفته است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در ادامه اضافه کرد: از طرف دیگر همه سازمانهای ذیربط مانند پدافند غیرعامل، وزارت ارتباطات، مرکز فضای مجازی و حتی مجلس، همه تمرکز و حواس خود را روی محدود کردن اینترنت قرار دادهاند و هدف آنها بیشتر قطع ارتباط مردم با فضای سایبری خارج از کشور و محدود کردن اطلاعات دریافتی و دسترسی مردم و محدودیت درگاههای ارتباطی با خارج از کشور است.
وی افزود: در صورتی که کشورهای دیگر دنیا برعکس این عمل کرده و ارتباطات خود را با این فضا توسعه میدهند و معمولا هم کمتر با چنین مشکلاتی مواجه میشوند چراکه در حوزههای درستی سرمایهگذاری میکنند. متاسفانه حواس ما جای دیگری است و اصل موضوع را فراموش کردیم.
رییس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: به جای اینکه طرح صیانت از کابران فضای مجازی را به این شکل مطرح کنیم، بهتر بود که برای ایجاد امنیت شبکههای حساس کشور سرمایهگذاری و تلاش کنیم که از تکنولوژی روز استفاده کنیم. البته تحریمها هم در راستای کمتر شدن دسترسی ما به فناوری تاثیرگذار بودهاند؛ با این حال اگر در زمان مناسب سرمایهگذاری شده و شبکه به روز میشد، شاید این اتفاقات رخ نمیداد.