حمید رضا جلایر گفت: متوسط میزان تابش استان فارس سالانه بین ۲ هزار تا ۲ هزار و ۲۰۰ کیلو وات ساعت بر متر مربع است.
او افبا بیان این که این میزان تابش برای نیروگاههای خورشیدی مناسب است، یاد آورشد: شهرستانهای فسا با ساخت ۹۰ سامانه، بوانات با ۶۴ سامانه و کازرون با ۶۱ سامانه خورشیدی بیشترین تعداد نصب سامانهها را در استان فارس دارند.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: چهار مزرعه خورشیدی با ظرفیت ۲ هزار و ۷۰۰ کیلووات در شهرستانهای اقلید، داراب، نی ریز و آباده با سرمایه گذاری ۳۲۰ هزار میلیون ریال نیز به بهره برداری رسیده است.
سرپرست شرکت توزیع نیروی برق فارس، انرژی تولیدی حاصل از نصب و راه اندازی سامانههای خورشیدی در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، را معادل ۱۷ گیگاوات ساعت اعلام و تصریح کرد: از طریق آن از انتشار ۸ هزار و ۴۲۳ تن دی اکسید کربن در سال جلوگیری می شود که این مقدار، معادل کاشت ۳۳۶ هزار و ۹۰۵ اصله درخت ۱۰ ساله است.
جلایر، با اشاره به شرایط نصب سامانه خورشیدی در استان فارس اشاره کرد و اظهارداشت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفههای خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است.
او ادامه داد: متقاضیان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.
سرپرست شرکت توزیع نیروی برق فارس یادآور شد: مشترکان کشاورزی که مشمول طرح مدیریت مصرف برق (۴ ساعت همکاری کاهش پیک بار) در فصل تابستان هستند با ساخت نیروگاه خورشیدی (محدود به دو برابر ظرفیت انشعاب) از طرح مذکور معاف شده و همچنین به واسطه فروش برق تولیدی خود به سازمان انرژیهای تجدید پذیر و پاک، از درآمدی پایدار و مطمئن با عقد قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله بهره مند خواهند شد.