stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
  • کد خبر : 436637
  • 09 اردیبهشت 1401 - 7:25
2

بازگشت ایرانی‌ها به سنت کهنه بچه!

بازگشت ایرانی‌ها به سنت کهنه بچه!
قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی:  بررسی‌ها از سطح بازار نشان از افزایش حدود ۳۳ درصدی قیمت پوشک بچه طی دو ماه اخیر دارد. فعالان این بازار نیز از احتمال روند افزایش قیمت این محصول سخن به میان می‌آورند. آن‌طور که آنان می‌گویند، استفاده از پوشک کاهش یافته و حتی برخی به روش‌های سنتی روی آورده‌اند.
قیمت پوشک بچه طی دو ماه اخیر به‌طور میانگین رشد حدود ۳۳ درصدی را تجربه کرد. به نظر می‌رسد افزایش هزینه‌های تولید، ازجمله رشد جهانی نرخ خمیر فلاف (ماده اولیه پوشک) در این اتفاق تاثیر بسزایی داشت.بررسی‌ها نشان می‌دهد در حالی که پوشک مای‌بیبی سایز ۶ بسته ۲۴ عددی در اواخر بهمن به‌طور میانگین ۱۲۸ هزار تومان قیمت داشت، اکنون در محدوده ۱۷۲ هزار تومان به فروش می‌رسد. یعنی رشد حدود ۳۳ درصدی قیمت پوشک طی حدود دو ماه.در این بین برخی از فعالان بازار از احتمال ادامه افزایش قیمت پوشک در بازار سخن به میان می‌آورند.
یک عضو هیئت مدیره انجمن صنایع سلولزی و بهداشتی ایران گفت: ما تمام تلاش خود را در پیش گرفتیم تا قیمت پوشک در رنج قبلی حفظ شود. تا امروز نیز نرخ این محصول تغییر چندانی نداشت، اما احتمالا به‌زودی قیمت‌ها دچار نوسان شود.
نیما بصیری‌طهرانی اظهار کرد: تعداد پوشک‌های موجود در هر بسته با قیمت آن رابطه مستقیم دارد. اگر هم گرانی اتفاق افتاده، سازمان حمایت و سایر نهادهای ذی‌ربط دولتی باید پاسخگو باشند.
 یک نکته در تمام بازارهای دنیا وجود دارد که قیمت‌گذاری دستوری بی‌معناست. اگر تولید کالایی بدون صرفه اقتصادی باشد، تولیدکننده یا باید تولید خود را متوقف کند و یا قیمت کالا را افزایش دهد.
 افزایش قیمت پوشک یا هر محصول دیگری با افزایش دستمزد کارگران رابطه مستقیم دارد. بالابردن ۵۷ درصدی دستمزد نیروی کار را نباید لطف دولت به کارگران دانست. چراکه در نهایت تولیدکنندگان چاره‌ای جز تعدیل نیرو ندارند. موضوعی که منجر به رشد نرخ بیکاری در کشور می‌شود.بصیری‌طهرانی به یک نکته مهم اشاره و عنوان کرد: با این شرایط این امکان وجود دارد که مردم به روش‌های سنتی و قدیمی روی آورند. اما از آن‌جایی که آموزش صحیحی وجود ندارد، می‌توان پیش‌بینی کرد که بیماری‌های ناشی از عدم موارد بهداشتی گریبان‌گیر جامعه شود.به‌عنوان مثال افراد به ازای ۱۰ پوشکی که در گذشته استفاده می‌کردند، اکنون هشت پوشک مصرف می‌کنند. این موضوع نیز منجر به از دست رفتن بازار برای تولیدکننده می‌شود.
وی درباره دلیل افزایش قیمت پوشک اعلام کرد: از چندی پیش قیمت جهانی خمیر فلاف افزایش پیدا کرد. از سوی دیگر بازار ایران ثبات ارزی ندارد. افزایش هزینه‌های حمل و نقل و دستمزد را هم باید روی این موارد بگذاریم. در چنین شرایطی قیمت کدام کالا در بازار حفظ می‌شود؟
بصیری‌طهرانی در پایان یادآور شد: تولیدکننده خواهان ثبات اقتصادی است. سرمایه تولیدکننده و کارخانه‌دار در واقع روی زمین مانده است. مسلما تولیدکننده علاقه‌ای به گران‌شدن محصول ندارد. چراکه در وهله نخست سهم بازار خود را از دست می‌دهد. اکنون نیز آن‌ها دیگر سرمایه‌ای برای بازارسازی و تبلیغات ندارند.

 

هشتگ: , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.