به نقل از راشا تودی، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در شصت و هشتمین نشست سالانه پارلمانی ناتو در مادرید گفت:«ما همگی خواستار پایان این جنگ هستیم. ما باید درک کنیم که این جنگ به احتمال زیاد پای میز مذاکره به پایان خواهد رسید. اما باید بدانیم که به طور کل نتیجه این مذاکرات به قدرت در میدان جنگ بستگی دارد.»
وی علاوهبر اینکه از قانونگذاران هر کشور عضو ناتو خواست تا به کییف کمک کنند، افزود: بنابراین، اگر ما خواستار نتیجهای قابل قبول برای اوکراین هستیم… بهترین کار این است که کمکهای نظامی به این کشور ارسال کنیم. اعضای این ائتلاف نظامی باید آماده باشند تا در دراز مدت از اوکراین حمایت کنند.
استولتنبرگ همچنین اذعان داشت که این کمکها برای اعضای ناتو “هزینههایی” دارد و در ادامه تاکید کرد: در کشورهای ما، بسیاری با بحران افزایش هزینههای زندگی مواجه هستند. هزینههای غذا و انرژی در حال افزایش هستند. برای بسیاری از افراد دوران سختی است.
با این حال، دبیرکل ناتو استدلال کرد: «کشورهای غربی باید بهای سنگینتری بپردازند زیرا اگر روسیه پیروز شود، به سایر رژیمهای خودکامه این پیغام فرستاده خواهد شد که با زور میتوانند به اهدافشان برسند و این موضوع برای جهان بسیار خطرناک است. البته دستکم گرفتن روسیه، اشتباه بزرگی است زیرا این کشور تواناییهای نظامی چشمگیر و تعداد بسیار زیادی نیرو و سرباز دارد.»
این درحالیست که مقامات روسیه بارها آمادگی خود را برای مذاکرات با اوکراین ابراز کردهاند و کییف را به “بیتمایلی” برای مذاکرات متهم کردهاند.
ینس استولتنبرگ همچنین هشدار داد، همزمان با اینکه کشورهای غربی وابستگی خود به انرژی روسیه را کاهش میدهند، باید مراقب باشند تا گرفتار وابستگیهای جدید به چین نشوند.
وی افزود: «ما شاهد تلاشهای فزاینده چین جهت کنترل زیرساختهای حیاتی، زنجیرههای تامین و بخشهای صنعتی کلیدی هستیم. مواد معدنی نایاب چینی همه جا است، از جمله در گوشیهای ما، ماشینها و تجهیزات نظامی ما. ما به هیچ رژیم خودکامهای نمیتوانیم این شانس را بدهیم تا ما را تضعیف کنند.»
دبیرکل ناتو در قسمت دیگری از اظهاراتش عنوان داشت، متحدان این ائتلاف نظامی شاید در نشست بعدی خود در ویلنیوس در ژوئیه ۲۰۲۳ تصمیم بگیرند که هزینه بیشتری برای بودجه دفاعی صرف کنند.
استولتنبرگ تصریح کرد: «بودجه کنونی ۲ درصد تولید ملی است. شاید در نشست بعدی تصمیم بگیریم که این بودجه را افزایش دهیم، شاید هم همین مقدار باقی بماند. مذاکرات در این خصوص ادامه خواهند داشت و کاملا مطمئنم که شوق و انگیزه در این باره افزایش خواهد یافت زیرا اکنون همه اعضا نیاز به سرمایهگذاری بیشتر را حس میکنند.»
انتهای پیام