ایسنا به نقل از ایندیپندنت، دولت رجب طیب اردوغان پیشتر با امضای قرارداد اولیه خود برای خرید اس-۴۰۰ از روسیه در سال ۲۰۱۷ که دو سال بعد تحویل داده شد، از سوی دولت دونالد ترامپ تحریم شده بود.
این مسئله روز سهشنبه زمانی که خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه، به پارلمان آنکارا گفت که این کشور در صورت حمله به قلمرو خود، آماده استفاده از موشکهای دفاع هوایی خواهد بود، به کانون توجه بینالمللی بازگشت.
آکار گفت: «ما هیچ مشکلی با اس-۴۰۰ نداریم. اس-۴۰۰ در جای خود مستقر و آماده استفاده است. یک مدت زمان انتقال دارد. پس از آن، همهچیز ظرف یک ساعت آماده خواهد شد.اگر چنین تهدیدی به هر شکلی، ایجاد شود، پس از تصمیمگیری درباره اینکه پدافند هوایی کشورمان کجا باشد، آن را برمیداریم و از آن استفاده میکنیم.»
اما سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد که استفاده ترکیه از این تسلیحات با تعهدات این کشور به عنوان متحد ناتو همخوانی ندارد و قطعنامه موردتوافق اجلاس سران در سال ۲۰۱۶ در ورشو را که اعضا را ملزم میکند به عنوان مجازات پوتین بابت الحاق شبهجزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ و کمک احتمالی او به بیشتر شدن تنشهای جداییطلبانه در منطقه دونباس شرقی اوکراین، وابستگی خود به صنایع دفاعی روسیه را کاهش دهند، بهطورمستقیم نقض میکند.
این مقام آمریکایی گفت که این درگیری مقدمه تهاجم همهجانبه کرملین به اوکراین بود که در فوریه سال جاری آغاز شد و با ادامه خرید تسلیحات از مسکو، حمایت مالی آنها از امثال ترکیه را در خطر قرار میدهد.
اس۴۰۰ چیست؟
سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ مورد بحث یک سلاح متحرک، دوربرد و زمینبههوا است که روسیه نخستین بار در دهه ۱۹۹۰ بهعنوان جانشین اس-۳۰۰ ساخت. برای نخستین بار در فوریه ۲۰۰۷ به خدمت گرفته و اولین بار در ماه اوت بعد از آن، استفاده شد.
به گفته [وبسایت] آرمی تکنولوژی (Army Technology)، این سامانه سوار بر کامیون «یک رادار چندمنظوره، سامانههای شناسایی و هدفگیری خودکار، سامانههای موشکی ضدهوایی، پرتابگرها و مرکز فرماندهی و کنترل را ادغام میکند».
بر اساس گزارشها، اس-۴۰۰ میتواند سه نوع موشک شلیک کند که این موضوع به آن به عنوان یک سلاح دفاعی، درجه بالایی از تنوع عملکردی میدهد.
این سامانه معمولا برای سرنگونی هواپیماها، پهپادهای بدونسرنشین و موشکهای بالیستیک و کروز در برد ۴۰۰ کیلومتری و تا ارتفاع ۳۰ کیلومتری استفاده میشود و قادر است به طور همزمان، با ۳۶ هدف درگیر شود.
هم مقامهای دفاعی روسیه و هم اوکراین گزارش کردهاند که در طول جنگ کنونی، نیروی متجاوز از آن برای شلیک به اهداف هوایی اوکراین استفاده میکند.
انتهای پیام