stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
  • کد خبر : 473009
  • 04 اردیبهشت 1403 - 3:15
2

تحریم‌ها اثرگذار نیست، نگاه برخی مسئولان داخلی به صنعت فولاد تهدیدآمیز است

قلم | qalamna.ir :
دور جدیدی از تحریم‌های آمریکا، بر صادرکنندگان از جمله شرکت فولاد خوزستان به همراه تعدادی از شرکت‌های وابسته وضع شده است. به این ترتیب فولاد خوزستان، صادرکننده کلیدی محصولات میانی فولاد ایران با تحریم‌های جدید آمریکا مواجه خواهد شد؛ این اقدام چالش بزرگی را پیش روی صنعت فولاد قرار نخواهد داد، چرا که پیش از این نیز بارها این صنعت مورد تحریم غرب قرار گرفته اما روند توسعه‌ای خود را از دست نداده است.

امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: تحریم به هر حال هزینه دارد اما تحریم‌های اخیر، اتفاق جدیدی نیست و کشورمان ۴۰ سال است که درگیر تحریم‌های غرب و به ویژه آمریکا قرار گرفته است. شرکت فولاد خوزستان از سال ۲۰۲۰ به نوعی با تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کند.

وی ادامه داد: به هر حال تحریم، همانطور که از نامش پیداست، چالش‌هایی را به دنبال دارد اما از سوی دیگر فرصت‌هایی را نیز پیش‌روی شما قرار می دهد که بتوانید از این مسیر به پیشرفت مضاعف دست پیدا کنید و مرز خودکفایی برسید. ما در این سال ها در خیلی از حوزه‌های اقتصادی و غیره توانستیم از پس تحریم‌ها بربیاییم و به خودکفایی ملی برسیم اما نکته‌ای که وجود دارد این است که ما بیشتر از تحریم‌های ظالمانه کشورهای غربی، از نوع نگاه و تصمیمات داخل ضربه خورده‌ایم.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان افزود: این تحریم‌ها باید درسی برای مسئولان امر باشد. شهید همت جمله‌ای دارند که می‌فرمودند “هر کجا را که دشمن می‌زند جبهه خودی آنجاست”. اگر امروز سودآوری و توسعه‌ای در صنعت فولاد رقم خورده است همه منافعش برای کشور و مردم عزیز ایران است و دشمن این موارد را به خوبی رصد می‌کند. تحریم‌ها فرصت خوبی است که گسل‌های موجود در کشور پیدا شوند و رابطه‌ای که می‌تواند دستگاه‌های دولتی و تولیدی را به یکدیگر متصل کنند احصا شوند.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب در سال جاری سه کلید واژه جهش، تولید و مردم را بیان کردند. رهبری دو دهه است که بخش تولید را هدف گذاری کرده‌اند اما اگر بخواهیم شعار سال را پیاده کنیم باید بدانیم کدام خوشه‌های صنعتی‌مان رشد و جهش را داشته است. در صنعت فولاد در یک دهه گذشته، سالیانه ۱۲ میلیون تن واردات داشتیم و سال گذشته به واسطه همه محدودیت‌ها، ۱۲ میلیون صادرات داشتیم. یعنی در ۱۰ سال گذشته تاکنون از واردکننده به صادرکننده تبدیل شده‌ایم اما چرا باید تعرفه واردات صفر باشد و تعرفه و عوارض صادرات اعمال شود؟

ابراهیمی در پایان با اشاره به سیاست‌ها و اعمال نظرهای دولتی گفت: آنچه بیش از تحریم‌ها برای صنعت فولاد تهدیدآمیز است، نوع نگاهی است که درباره صنایع سودآور همچون فولاد و پتروشیمی بوجود آمده است؛ صنایعی که به مراتب پایین‌تر از نرخ تورم‌اند. اینکه امروز فضایی بوجود آمده است تا صنایع سودآور را عامل بدبختی، تورم و افزایش نرخ ارز نشان دهد، در واقع همسویی با دشمنی است که از سودآوری و توسعه اقتصادی کشورمان رنج برده است و همین هم باعث شده که پتانسیل‌های صنایع فولادی گرفته شود.

هشتگ: , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.