این صادرکننده پیشرو نفت در جهان، میلیاردها دلار برای دستیابی به برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ خود سرمایهگذاری کرده است که بر کاهش اتکای خود به نفت و هزینه بیشتر در زیرساختها برای تقویت صنایعی مانند گردشگری، ورزش و تولید تمرکز دارد.
عربستان سعودی همچنین در تلاش است تا سرمایهگذاری خارجی بیشتری را جذب کند تا اطمینان حاصل شود که برنامههای بلندپروازانهاش در مسیر درست باقی میمانند.ماه گذشته، وزیر سرمایهگذاری این کشور در کنفرانسی در ریاض به دنبال این بود که به سرمایهگذاران اطمینان دهد که عربستان سعودی با وجود سالی که با درگیریهای منطقهای برجسته شده، همچنان برای سرمایهگذاری سودآور است.
با کاهش قیمت و تولید نفت، درآمد دولت کاهش یافته است. در نتیجه، عربستان سعودی در حال تجدیدنظر در هزینههای خود است، به این معنی که برخی از پروژههای ۲۰۳۰ با تاخیر اجرا خواهند شد یا کاهش مییابند، در حالی که سایر پروژهها اولویت بیشتری خواهند یافت.
مودیز در بیانیهای اعلام کرد: پیشرفت مداوم، در طول زمان عربستان سعودی را کمتر در معرض تحولات بازار نفت و انتقال جهان به سمت کاهش اشاعه کربن قرار خواهد داد.آژانس رتبهبندی همچنین با اشاره به عدم اطمینان در مورد شرایط اقتصاد جهانی و تحولات بازار نفت، چشمانداز این کشور را از مثبت به ثبات تغییر داد.در ماه سپتامبر، اس اند پی چشمانداز عربستان سعودی را به دلیل چشمانداز قوی رشد غیرنفتی و انعطافپذیری اقتصادی، از ثبات به مثبت تغییر داد.