پزشکان چینی با اشاره به اینکه رقم مرگ و میر سیگاری ها تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۲ میلیون نفر می رسد از کاهش سن افراد سیگاری در میان مردم پرجمعیت ترین کشور جهان شدیدا ابراز نگرانی کرده اند.
این خبر در شرایطی منتشر می شود که بر اساس گزارش های آماری گذشته نرخ مرگ و میر ناشی از کشیدن سیگار در چین حدود یک میلیون نفر بود.
نشریه «لانست» متعلق به پزشکان از قول دانشمندان چینی آورده است که در سال ۲۰۳۰ از میان هر سه جوان سیگاری یک نفر جان خود را از دست خواهد داد.
«جنمینگ» دانشمند چینی خاطرنشان کرده است که به دلیل پایین آمدن سن سیگاریها در این کشور بخصوص در میان مردان، دو سوم از جوانان چینی سیگاری شده اند که این یک هشدار بزرگ محسوب می شود.
او با ابراز نگرانی از وضعیت موجود گفت: چنانچه اقدامی فوری و در سطحی گسترده همراه با تعهد برای کاهش شمار سیگاری ها صورت نگیرد، چین با مرگ و میرهای زودهنگام روبه رو خواهد شد.
یک سوم از سیگاری های جهان معادل بیش از ۳۳۰ میلیون نفر چینی هستند و این کشور از لحاظ مرگ و میر به دلیل استعمال سیگار در رده ششم جهان قرار دارد.
رقم مرگ و میر سالانه سیگاری ها در چین در سال ۲۰۱۰ میلادی یک میلیون نفر بود اما برای سال ۲۰۳۰میلادی نزدیک به دو میلیون و برای سال ۲۰۵۰ میلادی سه میلیون نفر تخمین زده شده است.
در سال ۲۰۱۰ میلادی نزدیک به ۸۵۰ هزار مرد و ۱۵۰ هزار زن به دلیل کشیدن سیگار جانشان را در این کشور از دست داده اند.
نرخ مرگ و میر در میان سیگاری ها اصولا دو برابر کسانی است که تاکنون سیگار نکشیده اند و خطر ابتلای به سرطان ریه و حمله قلبی برای آنها بسیار بالاست.
مسوولان شهر پکن پایتخت چین برای جلوگیری از استعمال بی رویه سیگار در این شهر از مدتی قبل کشیدن سیگار را در تمامی مکان های عمومی از جمله بیمارستان ها، هتل ها و سالن های غذاخوری ممنوع کرده بودند.