به اعتقاد بسیاری از مداحان، مداحی شغل نیست و آنها به عشق اهل بیت به مداحی میپردازند، اما برخی در این کار خبره و مشهور میشوند و به نوعی برای حامیان خودشان نقش سلبریتی را دارند که این جایگاه به آنها اجازه میدهد در هر حوزه بیارتباط با مداحی وارد شوند.
یکی از این مداحان حاجسعید حدادیان است. اوایل سال ۹۰ اسفندیار رحیم مشایی از دو مداح یعنی حدادیان و منصور ارضی به اتهامات تهدید به قتل و توهین به مقامات دولتی شکایت کرد که سال ۹۲ جریمه ۴۰۵ هزار تومانی سعید حدادیان تایید شد. این اتفاق در حالی رخ داد که حدادیان در سال ۸۴ از حامیان احمدینژاد بود، اما به مرور به دلیل رفتار و عملکرد همراهان او از جمله مشایی به منتقد درجه یک آن تیم تبدیل شد.
از سوی دیگر حدادیان خود را یک اصولگرا میداند و برخلاف انتظاری که از مداحان برای خودداری از ورود به عالم سیاست وجود دارد، حدادیان، اما رویکرد دیگری دارد و در سال ۹۴ گفته است: «در نهایت اگر آقایان یعنی اصولگرایان به وحدت نرسند، مداحان فهرست جداگانهای خواهند داد».
در آن زمان «مجتبی توانگر» که از سوی سایت «جهان نیوز»، مسئول سابق روابط عمومی جبهه متحد اصولگرایان معرفی شده بود با اشاره به گفتوگویش با «سعید حدادیان» گفته است: «این مداح معروف نسبت به تحرکات اخیر اصلاحطلبان برای انتخابات هشدار داده و گفته است اجازه نمیدهیم مجلسی مانند مجلس ششم شکل بگیرد. اگر اصولگرایان بخواهند در انتخابات آتی، مانند سال ۹۲ عمل کنند، قطعا شکست خواهند خورد». طبیعی بود که حدادیان رابطه خوبی با اصلاحطلبان نداشته باشد و آنها را رقیب و شاید حتی مخالف خود بداند. بنابراین برای حذف آنها هم از حیطه مداحی فراتر رفت و در نقش استراتژیست انتخاباتی به عرصه وارد شد!
سینمای خودی و غیرخودی
با توجه به روحیات سعید حدادیان ورود او به عرصه سینما و فیلم عجیب است، اما این اتفاق هم رخ داد و مانند ورودش به عرصه سیاست گامهایی در این مسیر برداشت. سال ۹۲ حدادیان و حمید رسایی به سینما رفتند که سبب توجه زیادی شد، اما فیلمی که آنها به تماشایش نشستند «سر به مهر» بود؛ یعنی فیلمی که با روحیات آنها سازگاری داشت و در جلسه نقد و بررسی آن مسعود فراستخواه در پشت تریبون حضور یافت و این مراسم در سالن بصیرت لانه جاسوسی برگزار شد. حدادیان هم درباره این فیلم در نقش یک تحلیلگر حرفهای سینما ظاهر شد و گفت: «ما تاکنون چنین فیلمهایی کم داشتهایم. تیتراژ ابتدایی «سر به مهر» بسیار عالی بود و نشان داد به این دهه تعلق دارد. با این حال فیلم شاخصهایی را هم کم داشت. به طور مثال فیلم لانگشات ندارد و از داستانهای فرعی بهره نگرفته است یا حتی در نمایش نماز از المانهای لازم سود نبرده. البته تیتراژ پایانی این فیلم به شکل بسیار زیبایی تصویر شده بود، اما میتوانست نماز را بهتر نمایش دهد. این دختر دانشجو اقامه میبندد و بعد ما حتی بسما… و حمد او را نشان نمیدهیم».
حدادیان در آن برهه نتوانست چهره منتقد و معترض خود به سینما را پنهان کند و چنین جملاتی را نیز بیان کرد: «من متاسفم که برخی بازیگران ما نقش معتاد و سیگاری و منفی و نقشهای خارجی را خوب بازی میکنند، اما به نماز که میرسند کم میآورند». در آن مقطع حدادیان سینمایی را میپسندید که همراستا با عقاید او باشد.
ورود به عرصه موسیقی!
زمان گذشت تا سال ۹۸ که حدادیان به عرصه موسیقی وارد شد و پس از سیاست و سینما، حوزه موسیقی را میتوان سومین قسمتی دانست که حدادیان در آن به اظهارنظر پرداخته است. آبان سال گذشته سعید حدادیان که به برنامه چهلچراغ شبکه ۳ رفته بود دقیقهای را به آهنگ کوچه نسترن به خوانندگی ابراهیم حامدی (ابی) اختصاص داد و گفت: مردم قصه دروغ این آهنگ در تخریب شهدا و آرمانهایشان را باور نمیکنند.
حدادیان بر کرسی منتقد تلویزیون
در آبان ۹۸ حدادیان به عرصه تلویزیون بازگشت و درباره سریال ستایش به اظهارنظر پرداخت. اعتماد به نفس این مداح در آگاه معرفی کردن خود به همه حوزهها شایسته تقدیر است. حدادیان در بخشی از بررسی سریال ستایش گفت: «ما در این سریال با شخصیتی به نام حشمت فردوس روبهرو هستیم که مجموعهای از خوبی و بدیهاست. یکی از مهمترین محاسن این شخصیت که یک آموزش بسیار مهم و مثبت را در جامعه دارد، مرزبانی از حریم خانواده است. یعنی گفتن اسرار خانواده به غریبه ممنوع!»
دفاع غیرمنتظره از سلبریتیها
آخرین سورپرایز سعید حدادیان دفاع از سلبریتیهای سینما و تلویزیون بود؛ همانهایی که برخی از همفکران او جز نقد و اعتراض به آنها مسیر دیگری را طی نمیکنند؛ اما حدادیان از آنها دفاع کرد. او که برای شرکت در یک گفتوگوی لایو اینستاگرامی به جامجم رفته بود با دفاعش از سوپراستارهای تلویزیون خبرساز شد. حدادیان در بخشهایی از حرفهایش از علی فروغی گلایه کرد و گفت: «وقتی به آقای پورمحمدی زنگ میزدم یا آقای فرجی، امکان نداشت بعد از ۵ دقیقه به من زنگ نزنند. ولی خب؛ آقای فروغی سرشان شلوغ است و جواب نمیدهند. البته محاسن زیادی دارند ولی تلفن جواب نمیدهند.» حدادیان در ادامه گفت که عادل فردوسیپور و پرویز پرستویی سرمایههای تلویزیون هستند و مردم دوستشان دارند. نباید گذاشت آنها حذف شوند.
او سپس به تلویزیون دیدنش اشاره کرد و خاطرهای از سریال «پایتخت» گفت: «حاج خانم من تلویزیونبین حرفهای است. من هم خودم، نقد محتوایی تلویزیون در خود تلویزیون در دهه ۶۰ و بعد در آموزش و پرورش میکردم. خانواده «پایتخت» میدیدند، من هم نگاه میکردم. یک شب دیر شروع شد، زنگ زدم به مدیران تلویزیون گفتم اگر شروع نمیشود من بگیرم بخوابم!» این مداح سرشناس در ادامه در تحلیل سریال «پایتخت» اظهارکرد: «از نظر بازیگری ۲۰ که نه ۲۰۰ است. قصه آن ولی جای کار داشت. یک تکه از خوبش بگویم. تنابنده در این سریال یک حمد و سوره خواند که از نظر تجویدی لنگهاش را در این ۴۰ سال نداشتیم. سکانس بد هم داشت. خانواده برنامه را میبیند. آن رقص توی ماشین شخصیت فوتبالیست خیلی بد بود.» حدادیان ادامه داد: «من تنابنده را دوست دارم، با هم دوستیم. به خودش هم گفتم باباپنجعلی را حذف نکن. اسیر حرف بقیه نشو. پنجعلی اگر بود یک تشر میرفت، اینقدر بحثها ول و رقص و آوازی نمیشد.» او سپس از این گفت که به خاطر تجلیل محمدرضا گلزار از جانبازان و شهدای حرم به پشت صحنه مسابقه «برندهباش» رفته و تشکر کرده و گفته است به خاطر اینکه گلزار همسایه حجتالاسلام ابوترابی امام جمعه تهران بوده از قبل هم این بازیگر را میشناخته است. حدادیان در بخش دیگری از این گفتگو زنده به برنامه «دورهمی» رسید و گفت: بهرغم انتقاداتش از «دورهمی» به مهران مدیری زنگ زده و از تلاشهایش برای خنداندن مردم تشکر کرده، چون دشمنان کشور مدام میخواهند بگویند ایرانیها نمیخندند و این تلاش امثال مدیری ستایشآمیز است.
منبع: آرمان ملی