stat counter
تاریخ : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025
  • کد خبر : 105119
  • 25 فروردین 1399 - 10:34
6
وقتی قصه اقوام به تلویزیون جان می‌بخشد؛

پایتخت و نون خ در کنار لبخندها، توجه به آسیب‌های اجتماعی دارند

پایتخت و نون خ در کنار لبخندها، توجه به آسیب‌های اجتماعی دارند
بسیاری از بینندگانی که قسمت اول سریال نون خ را از تلویزیون تماشا کردند، احتمالاً تجربه شیرینی را پشت سرگذاشتند و امیدوار شدند که در شب‌های آینده از وقتی که برای دیدن این سریال اختصاص می‌دهند، پشیمان نخواهند شد.
قلم | qalamna.ir :

سعید رجبی فروتن: جای خوشحالی است که دو سریال امسال تلویزیون که در زمره مجموعه‌های پرمخاطب هستند، یعنی پایتخت و همین نون خ قصه‌هایشان در شهرستان و دور از مرکز می گذرد و با نمایش آیین ها و خرده فرهنگ‌هایی که ریشه در گذشته و حال اقوام ایرانی دارند، سبب همگرایی بیشتر ایرانیان با یکدیگر و شناخت بهتر آنها از یکدیگر می‌شود و بدین ترتیب قصه اقوام به تلویزیون جان می‌بخشد

یکی از رموز موفقیت سریال پایتخت که به تولید شش فصل آن انجامید، ارائه گوشه های زیبا و نمکین در مراوادات و ارتباطات انسانی هموطنان شمالی با یکدیگر و نیز پایبندی آنها به هنجارها و آداب و رسوم حول قصه های جالب و جذاب است. در نون خ که خوشبختانه با استقبال مردم به سریال دنباله‌داری تبدیل شده است، شاید برای اولین بار است که مجموعه‌ای با حضور بازیگران و شخصیت‌های کرد(کرمانشاهی )اینگونه شیرین و جذاب از آب درآمده است و راهی به آنتن شبکه سراسری یافته است.

در پس زمینه این قصه هم آداب و سنن محلی نمود خاصی دارد و قصه بر پهنه روستایی با امکانات حداقلی اما با مردمانی سرحال و سردماغ روایت می‌شود. این مزیت به جز نمایش چشم‌اندازهای زیبایی از طبیعت ایران‌زمین، به حق و سهم همه اقوام و گروههای جمعیتی مختلفی اشاره می‌کند که طی چند دهه گذشته توسط رسانه های رسمی کشور ادا نشده است و غالبا سینما و سیمای ما مقید و محدود در داستان های شهری و آپارتمانی با محوریت خانوارهای ساکن در کلانشهر تهران بوده است.

دو سریال اخیر پایتخت و نون خ در کنار لبخندهایی که بر لب تماشاگر می‌نشانند، به آسیب‌های اجتماعی هم بی‌توجه نیستند و شاید فصل مشترک همه مخاطبان در همذات پنداری با شخصیت‌های این مجموعه‌ها اتفاقا در طرح مسائل و معضلاتی باشد که اتفاقا همه مردم به نوعی با شدت و ضعف آز آنها تاثیر پذیرفته‌اند. به عنوان مثال در قسمت اول نون خ به زیبایی و البته اندوهبار موضوع تاخیر در ازدواج دختران جوان بصورت تلویحی بازگو شده است. دخترانی که تمنای ازدواج و تشکیل زندگی مشترک دارند اما یا خواستگاری ندارند و یا گزینه دلخواه خود را در اندک جوانانی که پیرامون آنها زندگی می‌کنند و در روستا باقی مانده‌اند، نمی‌بینند. همچنین تورم افسار‌گسیخته فقط گریبان شهرنشینان را نگرفته است بلکه روستانشینان نیز با اندک درآمد خویش که وابسته به محصولات کشاورزی و دامی است، از پس هزینه‌های جاری زندگی برنمی‌آیند و به سختی گذران زندگی می‌کنند و با فروش داشته‌ها و ماترک ی که به آنها رسیده‌است، از پس ایفای تعهدات و بدهی‌شان برمی‌آیند.

امیدواریم نون خ در ادامه نیز برای تلویزیون آبروداری کند و به دل مردم بنشیند.

هشتگ: , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.