دکتر سیما سادات لاری در گفتوگوی ویدئویی با خبرنگاران با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا معاونت فرهنگی دانشجویی دستورالعمل حفاظت دانشجوها در زمینه خوابگاهها و سلفها را ابلاغ کرد، اظهار کرد: بستههای خدمات روان تدوین و به دانشگاهها ارسال شد؛ اقدام مهم تعطیلی خوابگاهها و فعالیتهای ورزشی و فرهنگی بود. علی رغم تعطیلی دانشجوها، دانشجوهای بالینی و کارورزان همچنان در خط مقدم درمان حضور دارند و ارائه خدمت میکنند.
وی افزود: برای اینکه یک بانک اطلاعاتی داشته باشیم، یک پویش دانشجویی مقابله با کرونا در کشور برای فعالیتهای دانشجویی راه اندازی شد که ۷۲۰۰ نفر دانشجو به پویش “زندگی دست یاریگر توست” پیوستند که ۴۶۰۰ نفر از آنان دانشجویان وزارت بهداشت، ۲۲۰۰ نفر دانشجویان وزارت علوم و ۸۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد هستند و در محورهای مقابله، پیشگیری، تاب آوری و مستندسازی این پویش را اجرا میکنند.
وی ادامه داد: طرح غربالگری و همکاری در سامانه ۴۰۳۰، تهیه و توزیع مواد ضدعفونی کننده، شیلد و ماسک در بین مردم و کادر درمانی، تولید محتوای علمی و ترجمه بیش از ۱۰۰ مقاله توسط دانشجویان، همکاری با سازمان هلال احمر در مبادی شهرها، تهیه بستههای فرهنگی برای کادر درمان و حضور در نقاهتگاهها برای ارائه خدمات به مردم از جمله اقدامات شکل گرفته توسط دانشجویان بود.
لاری اضافه کرد: پژوهشی تحت عنوان بررسی وضعیت سلامت روان در بین کادر درمانی صورت گرفته است و هدف ما این است که یافتههای آن را در اختیار مسئولین قرار دهیم تا شاهد ارتقای کیفیت خدمات کادر درمانی به مردم و بیماران کرونا باشیم.
تعطیلی دانشگاههای علوم پزشکی تا پایان فروردین ماه خواهد بود، بیان کرد: اصراری به بازگشایی دانشگاهها نداریم و دانشگاهها باید آخرین جایی باشند که بازگشایی میشوند، زیرا خوابگاه دارند و دانشجویان از اقصی نقاط کشور در این خوابگاهها حضور پیدا میکنند و در بخش آموزش مشغول این هستیم که دروس به شکل مجازی ارائه شود و کلاسهای عملی نیز به محض برقراری شرایط مناسب برگزار خواهند شد.
وی در خصوص وامهای دانشجویی اظهار کرد: بازپرداخت وامهایی که مربوط به اسفند و فروردین بوده است به تعویق افتاده است و به آخرین قسط وام موکول شده است، جریمههای وام نیز اعمال نمیشود و همچنین بابت روزهایی که دانشجو در خوابگاه بوده است شهریه دریافت خواهد شد و روزهایی که دانشجویان در خوابگاه حضور نداشته اند جزو شهریه خوابگاه محاسبه نخواهند شد.
لاری با بیان اینکه امکام حضور همه دانشجویان در دانشگاه وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ترتیبی داده شده که دانشجویان بالینی ما در اتاقهای تک نفره بمانند و ارائه غذا و خدمات طبق پروتکلهای بهداشتی برای آنها انجام میشود. از اردیبهشت دانشجویان phd و کارشناسی ارشد میتوانند حضور پیدا کنند، زیرا تعداد آنها کم است؛ در این راستا نیز پروتکلهای بهداشتی تدوین شده اند.
وی با بیان اینکه زمانی که انتقال عفونت از فرد به فرد به زیر یک برسد دانشگاهها بازگشایی خواهند شد، تصریح کرد: در شرایط فعلی اجرای پروتکلهای بهداشتی در دانشگاهها سخت است و استفاده از سرویسهای بهداشتی مشترک و خوابگاهها باعث انتشار ویروس به اقصی نقاط کشور خواهد شد، زیرا افراد جوان میتوانند ناقلین خوبی برای سالمندان باشند.
وی با بیان اینکه از قبل هم زیرساختهای آموزش مجازی وجود داشته اند، گفت: در دانشکدهها تلاش داریم که تمامی دروس تئوری به صورت مجازی ارائه شود؛ ممکن است روند آموزش دچار مشکلاتی باشد، اما روند آموزش به صورت نسبتاً مطلوبی پیش میرود.
وی در خصوص فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها اظهار کرد: برخی جشنوارهها به صورت مجازی فعالیت خواهند داشت و برخی دیگر نیز که به حضور دانشجویان نیاز دارند در اولین فرصت مناسب برگزاری خواهند شد.
لاری در خصوص حضور رزیدنتها و اینترنها در بیمارستانها بیان کرد: سعی کردیم برنامه ریزی برای حضور این افراد داشته باشیم تا دچار خستگی نشوند؛ تعدادی از دانشجویان علوم پزشکی نیز داوطلبانه به بیمارستانها آمدند و برخی اینترنها نیز که لازم بود امتحان پره اینترنی بدهند بدون دادن این آزمون، اجازه ورود به بخشهای بیمارستانی را پیدا کردند تا کمک حال نیروی پزشکی در شرایط کنونی باشند.
تسنیم